Kamperen in de herfst? Het kan!

De zomer zit er op, en veel kids gaan nu al een maand weer naar school. Maar laat ons het positief bekijken, we hebben vast een mooie indian summer voor de boeg met op zijn minst een paar dagen lekker weer. Dat wil zeggen dat je er nog steeds tijdens het weekend of in de herfstvakantie even tussenuit kunt gaan! Wat is dan ook leuker dan lekker uitwaaien aan zee of een fijne herfstwandeling in het bos. Misschien is het iets minder voor de hand liggend, maar zelfs kamperen lukt in de herfst en heeft zeker zijn voordelen. Zo is de camping heel wat minder druk en hoef je niet zwetend wakker te worden onder de sterke zomerzon. Niks mooier dan op een herfstochtend uit je tent of caravan te komen en de dauw en de prachtige kleuren van de bladeren te zien. Ook voor kinderen is het fijn om in de herfst te kunnen ravotten in de plassen, met de herfstbladeren te spelen of kastanjes en beukennootjes te zoeken.

Kamperen De Hoge Hof Groesbeek

Bereid je voor

Als je met (kleine) kinderen reist, wil je natuurlijk dat alles vlot verloopt. Zorg dus voor voldoende warme kleding en natuurlijk ook voor regenjassen – en laarzen, ook voor de kids. Onlangs schreef ik nog over een handig campingbedje voor peuters. Dat is ook voor in de camper of de familietent ideaal. Slaap je in een tent, neem dan een isolerende slaapmat en warme slaapzak mee. Ook een kacheltje is geen overbodige luxe; zo hoef je geen kou te lijden. Natuurlijk wil je je caravan of vouwwagen niet kwijt vooraleer je op de camping bent. In de herfst kunnen de wegen er verraderlijk bijliggen. Zorg dus voor een degelijke trekhaak die je caravan op zijn plaatst houdt. Bij Rameder vind je ongetwijfeld het exemplaar dat je zoekt.

Old skool entertainment

Natuurlijk is de herfst een fijne periode om buiten te spelen. Maar laat ons realistisch zijn, dat staat het weer niet altijd toe. Regen op je tent, dat lijkt misschien heel vervelend, maar eigenlijk is het best een romantisch geluid. Zeker als je voldoende spelletjes en vermaak voor je kinderen mee hebt, is regen helemaal geen probleem. En dat hoeven niet altijd de moderne smartgames voor kids te zijn! Gezellig en lekker ouderwets UNO spelen in de voortent?

Buitenspelen kinderen trampoline

De natuur ontdekken

De herfst biedt ook de kans om je kinderen wat bij te brengen over de natuur. Zo zijn er de Natuurkampeerterreinen in Nederland, waar ze een ware ontdekkist hebben. Hiermee krijgen je kinderen tools om spelenderwijs alles over insecten, paddenstoelen, muizen, stenen en meer te leren. Lijkt me echt een leuke manier om de natuur te ontdekken! Bovendien kom je zelf helemaal tot rust op zo’n camping in het midden van de natuur.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *