Geboortekaartjes broertje of zusje

Het geboortekaartje voor je eerste kindje uitzoeken is natuurlijk al superleuk. Komt er gezinsuitbreiding? Dan kan je voor een broertje of zusje ook weer een mooi eigen kaartje maken. Maar je hebt ook heel bijzondere gezinsuitbreiding geboortekaartjes. Je kan bijvoorbeeld hetzelfde kaartje uitbreiden en een extra kindje toevoegen. Wanneer er een babyolifantje op de voorkant pronkt kun je er nu een grotere kind olifant met een klein babyolifantje van maken. Of bijvoorbeeld poppetjes of silhouetten die samen een familie vormen.

blog-hippegeboortekaartjes

Familie uitbreiding op het geboortekaartje

Hoera! Er is een broertje of zusje geboren. Jouw eerst geborene wordt grote broer of zus en dat mag natuurlijk ook wel op het nieuwe geboortekaartje subtiel aanwezig zijn, met een kaartje waarop jullie een familie vormen. Je kunt dit zelf soms makkelijk geboortekaartjes maken bij geboortekaartjes webshops. Omdat ze dan een editor hebben waarmee je illustraties kunt toevoegen bijvoorbeeld.

5 tips voor het maken van een persoonlijk familie geboortekaartje

Hieronder vind je 5 leuke tips of ideeën voor het maken van een persoonlijk familie geboortekaartje. Van foto tot illustratie of eigen tekening van een broertje of zusje.

Een uitspraak van de grote broer of zus

Uiteraard is dit alleen mogelijk als jouw kind(eren) al iets ouder zijn wanneer er een broertje of zusje op komst is. Het is wel heel leuk als je een mooie uitspraak van jouw kind op het geboortekaartje van zijn broertje of zusje zet. Bijvoorbeeld wat hij er van vindt dat hij grote broer wordt, of wat grote zus het allerleukst vindt van het krijgen van een broertje of zusje. Dit maakt het geboortekaartje natuurlijk extra persoonlijk.

Familiefoto

Een geboortekaartje met een prachtige gezinsfoto is ook heel bijzonder en memorabel. Je kan een fotoshoot plannen net na de geboorte, een newborn fotoshoot. Of maak een collage van een aantal foto’s van de afgelopen 9 maanden met je groeiende buik en op het eind jouw pasgeborene met zijn broertje of zusje er bij.

Laat je gezin natekenen

Een tekening van jouw gezin is heel speciaal, dat kun je ook niet zomaar zelf natuurljik. Het is mogelijk om een professionele tekenaar jouw gezin te laten natekenen. Een schets van de ouders, grote broer(s) en zus(sen) en de newborn. Dit ziet er vaak prachtig uit en is een heel mooie herinnering meteen voor later. Ook heel erg leuk om dit als poster te laten opmaken en op te hangen op de babykamer of in je hal in een mooie lijst met passe-partout.

Geïllustreerd kaartje clipart

Bij Hippe-Geboortekaartjes kun je geboortekaartjes met clipart bewerken naar wens, zo kun je illustraties toevoegen als je een kaartje hebt gevonden dat je mooi vindt, maar waarop je nog een broertje of zusje mist. Je kan uit een heel rijkelijk gevuld bestand van bestaande afbeeldingen kiezen die je wilt toevoegen aan een bestaand geboortekaartje, maar je kan ook helemaal blanco beginnen. Ze bieden zelfs de mogelijkheid om een illustrator mee te laten denken.

getekend knuffelkonijn

Tekening van een ouder kind

Een grote broer of zus kan een mooie tekening maken en dit kan je gebruiken als geboortekaartje voor de nieuwe baby. Dit maakt een geboortekaartje extra persoonlijk en je betrekt het oudste kind er heel goed bij. Leuk om bijvoorbeeld samen te bedenken wat je wilt tekenen. Wordt het een tekening voor de baby, of wordt het een tekening van hoe je denkt dat je broertje of zusje er uit komt te zien. Heel erg leuk is het om samen met de toekomstige grote broer of zus een knuffel te kopen voor de baby en deze na te tekenen. Een knuffelkonijn of beertje, kan heel erg leuk worden. Eventueel maak jij de omtrek en laat je het inkleuren over aan je zoon of dochter.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *