Kinderboek: Alle dieren drijven

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek 2019. Dit jaar staan voertuigen centraal in het thema Reis mee! Het kinderboekenweekgeschenk is Haaientanden. De 20 kerntitels waarin het draait om voertuigen staan centraal in het lesmateriaal voor basisscholen rond deze tijd. Dit jaar zijn er ook thematitels geselecteerd. Dat betekent extra veel boeken over voertuigen! Het voertuig dat in deze kerntitel naar voren komt is een groot schip.

Alle dieren drijven vertelt het verhaal van de Ark van Noach.

kinderboekenweek alle dieren drijven

Alle dieren drijven

Op een dag had hij er genoeg van. De mensen bleven maar rommel maken en ruzie zoeken. Hij begon te roepen, maar niemand wilde naar hem luisteren. Op één man na. Een man die kon bouwen…
Over de kracht van vertrouwen en vriendschap.

In het boek lees je hoe de hoofdpersoon (ik vermoed dat ermee God bedoelt wordt) genoeg heeft van alle oorlog en geruzie op aardig. Samen met één man (dat zal Noach zijn) bouwt hij een schip neemt allemaal dieren mee. Van elk dier een mannetje en een vrouwtje. Vervolgens gaat het heel veel regenen en loopt bijna de hele aarde onder, behalve iedereen op het schip.

Het is eigenlijk het Bijbelse verhaal van de Ark van Noach, zonder dat je het echt door hebt.

kinderboekenweek alle dieren drijven

Auteur: Gideon Samson
Illustrator: Annemarie van Haeringen
Uitgever: Leopold
Pagina’s: 32 pagina’s
Aanbevolen leeftijd: 4 tot en met 8 jaar
ISBN: 9789025872175

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Alle dieren drijven
Beoordeling
41star1star1star1stargray

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *