Kinderboek: Help we hebben een dierentuin (8 jaar)

Het was weer tijd voor een update van een blog over de kinderboekenserie: Help we hebben een dierentuin. Wij ontvingen namelijk deel 3 van de serie en konden niet wachten met lezen. Het mooie was dat onze tweede nog niet was begonnen aan de serie boeken, maar inmiddels ook de leeftijd heeft bereikt dat ze het ook erg interessant vindt. Dus nu leest de ene deel 1 en de ander deel 3. Stiekem heb ik al vooruit gelezen, want wat een leuke kinderboekenserie is dit. In deel 1 maak je kennis met de directeur die totaal niet voor zijn dieren zorgt. Hij wilt de eenzame krokodil, in het veel te vieze verblijf, zelfs een opblaaskrokodil als maatje geven. De kinderboekenserie is erg vermakelijk om te lezen en kan zelfstandig gelezen worden vanaf ongeveer avi niveau e4. Al vind ik het ook erg leuk om deze boeken samen te lezen!

Help we hebben een dierentuin

Vorig jaar verscheen deel 1 van de vrolijke serie voor lezers vanaf 8 jaar: Help, we hebben een dierentuin!’ van bestsellerauteur Marlies Slegers. Het eerste deel, Een krokodil als hoofdprijs, verscheen in juli 2021 bij uitgeverij Kluitman. Het boek is geïllustreerd door Iris Boter. In juni 2022 verschijnt deel 2 van deze kinderboekenserie: Het is hier (g)een hotel!

kinderboek help we hebben een dierentuin

Help we hebben een dierentuin deel 1: Een krokodil als hoofdprijs

Een krokodil als hoofdprijs is deel 1 van de serie Help we hebben een dierentuin. Wat een leuk verhaal, stel je voor dat je een grote prijs wint, natuurlijk ben je dan superblij. Maar wat als die prijs nou een echte krokodil is? Wat een grappig en goed boek. Hartstikke leuk, ik ben benieuwd naar de rest van de serie.

Sem en zijn opa zijn in de dierentuin. Net als ze naar huis willen gaan, vindt er een loterij plaats. Sem heeft het winnende lot in handen! Zijn prijs is een grote verrassing en zal de volgende dag thuis worden bezorgd…
Wat Sem en zijn opa dan nog niet weten, is dat de dierentuin op het punt van sluiten staat. En de eigenaar moet zo snel mogelijk van alle dieren af. Vooral van de grote, wilde beesten…
Wat moeten Sem en zijn familie doen als er de volgende dag een reusachtige krokodil in de tuin wordt afgeleverd?

Help we hebben een dierentuin deel 2: Het is hier (g)een hotel!

Het is hier (g)een hotel!

Na het grote succes van het eerste deel volgt nu bij uitgeverij Kluitman deel twee in de vrolijke serie ‘Help we hebben een dierentuin’.

Het leven van Sem en zijn familie staat volledig op z’n kop sinds ze onverwachts eigenaar zijn geworden van een dierentuin. En het ziet ernaar uit dat het in hun dierentuin nog een stuk gezelliger gaat worden… Het tehuis waar meneer Pretorius woont, heeft een flinke lekkage en het is er veel te heet. De bewoners hebben dus tijdelijk ander onderdak nodig. Maar waar moeten ze naartoe?
Dan komt meneer Pretorius met het plan om hen te huisvesten in de dierentuin – er staan immers veel verblijven leeg en het is er een stuk koeler. Zo verandert de dierentuin in een mensentuin. Dit brengt Sem op een goed idee voor zijn schoolproject..

Help we hebben een dierentuin deel 3: Een olifant als wekker

De twee delen waren nog niet genoeg, zo verscheen nu deel drie in de grappige serie ‘Help, we hebben een dierentuin!’.

help we hebben een dierentuin deel 3

Sems vriendjes en klasgenoten gaan allemaal naar verre, warme oorden op vakantie en híj gaat helemaal nergens heen. De dierentuin waar hij sinds kort woont, is natuurlijk wel heel erg leuk, maar het betekent dat er altijd gewerkt moet worden. Zijn ouders hebben het razend druk. En Sita, de dierenverzorger, gaat naar India om te helpen bij een olifantenopvang. Dan heeft opa een supergoed idee: waarom gaan hij en Sem niet met haar mee?

MARLIES SLEGERS
Marlies Slegers groeide op in Indonesië. Op haar 18e kwam ze terug naar Nederland en daar begon haar carrière als schrijver. Eerst voor volwassenen, maar toen ze zelf kinderen kreeg, begon ze jeugdboeken te schrijven en daar is ze nooit meer mee gestopt! Inmiddels zijn er meer dan veertig boeken van haar verschenen, waaronder de populaire series ‘Gezocht: normale ouders!’, ‘Hockeylove’ en de spannende novelles #SweetSixteen en Grenzeloos.

IRIS BOTER
Iris Boter heeft als illustrator én schrijver al aan meer dan 150 boeken gewerkt. Ze combineert tekenen op papier graag met werken op de computer. Ze heeft onder andere de populaire series ‘Juf Braaksel’ en ‘De bende van De Korenwolf’ geïllustreerd.

Een krokodil als hoofdprijs | Help, we hebben een dierentuin! | Marlies Slegers | € 14,99 | 192 pagina’s | verschijnt in juli | Kluitman | isbn 978 90 206 7291 6
Het is hier (g)een hotel! | Help, we hebben een dierentuin! | Marlies Slegers | € 14,99 | 216 pagina’s | verschijnt in juni | Kluitman | isbn 978 90 206 7292 3  

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *