Watersport met Decathlon

Met warme dagen pakken wij geregeld het supboard mee naar en recreatieplas bij ons om de hoek. Even een rondje suppen en verkoeling zoeken bij het water. De laatste jaren zie je steeds meer supboards. De komst van het opblaasbare supboard heeft namelijk veel meer mensen de mogelijkheid geboden om te gaan suppen. Geen gehannes met een grote plank op de dak van je auto of de weg op met een achterklep omhoog. Het supboard is dankzij de speciale hogedrukpomp in enkele minuten op te pompen. Na het suppen laat je hem weer leeglopen en neem je hem mee in de bijgeleverde tas. Achterop de fiets, in de bakfiets of gewoon in de achterbak van de auto. Simpel en ideaal. Twee weken geleden mochten we van Decathlon nog meer watersportproducten uitproberen, tijdens hun special Decathlon Watersportdag!

golf surf decathlon

Djus X Decathlon watersportdag

Op 10 juni organiseerde Decathlon in samenwerking met DJUS (De Jongens uit Schoorlâ„¢) een superleuke watersportdag, waar ik met mijn gezin behalve een clinic golfsurfen (ja, echt op zee!) kregen, allerlei watersportproducten mochten testen van Decathlon. Van de nieuwste snorkelmaskers waarmee je via een soort walkie talkie systeem ook met elkaar kunt communiceren tot een opblaasbare surfplank met zeil voor windsurfen. Deze dag was het ook nog eens suptropisch warm, waardoor het voelde alsof we in Portugal het water opgingen (wel wat minder hoge golfen) en konden genieten van een heerlijke stranddag. En dat gewoon in Schoorl in Nederland. Overigens ook echt een locatie om te onthouden voor uitjes met vrienden, bedrijfstuitjes of vrijgezellenfeesten of gewoon als je lekker wat wilt ondernemen met je gezin. Ze hebben diverse activiteiten op de prachtige lagune en het strand daar tegenover. Wat een geweldige plek. Het golfsurfen was geweldig, maar ik vond het windsurfen met het opblaasbare surfboard en zeil ook wel heel gaaf. Doordat het zeil rondom kan draaien vaar je makkelijk van de ene kant naar de andere kant. De wind kan een uitdaging zijn, maar als je dat eenmaal een beetje door hebt, dan ga je als een speer. Natuurlijk blijft suppen en kajakken ook geweldig, zelfs als je al regelmatig supt. Er zijn een aantal verschillende supboards, zo is het ene supboard wat breder en steviger dan de ander. Een wat grote en breder supboard is wat stabieler en kan je ook met meerdere op. Fijn als je met jonge kinderen samen wilt suppen bijvoorbeeld. Kajakken is ook leuk, maar ik had wel spierpijn van het peddelen hoor, vooral tegen de wind in.

golf surf decathlon

Spelletjes voor op het strand

Wij zijn op vakantie vaak wel actief. We maken graag wandelingen in de bergen of snorkelen wat af in de baaien van de Middellandse Zee. Als we op vakantie gaan, gaan we graag kamperen op een camping waar de kinderen bij de tent makkelijk kunnen spelen. Een mooi veldje om te badmintonnen of te beachballen bijvoorbeeld. Bij de Watersportdag stond ook een tof spel met een bal. Het is een rond frame met daarin een net en een balletje. De bedoeling is dat je met meerdere om het netje heen gaat staan en met je hand tegen de bal slaat, die vervolgens op het netje moet stuiteren naar de volgende speler. Hoe lang kunnen jullie de bal in het spel houden? Lekker actief en een garantie voor plezier. Daarnaast heeft Decathlon een houten beachtennisset met een iets groter balletje en wat grotere rackets dan je gewend bent van beachbal, maar het idee is een beetje hetzelfde, althans zo gebruiken wij het. Leuk om zulke spelletjes te doen op vakantie, maar ook in de achtertuin. Onze top 3 Decathlon campingspellen zijn alsvolgt:

  1. Badmintonnen met badmintonnet, wordt verkocht als een hele set Badmintonset Easy Set 3 m. We hebben een wat oudere, we hebben hem al een aantal jaar, daarvan is de bak roze. Maar de set onder het linkje is vrijwel hetzelfde! Al jaren gaat de set mee op reis en badmintonnen we lekker voor de tent met ons eigen meegenomen netje.
  2. Beachbal of beach tennis. Ik beschreef het hier boven al even, dit is de set die wij vorig jaar kochten: Set beachtennisrackets BTR 160 OV. Wij gebruiken hem eigenlijk net als dat je met beachbal doet, gezellig een balletje overslaan voor de tent of op het strand.
  3. De kleine waterbal. Een bal is altijd een succes, voetballen, volleyballen, overgooien of welke spel je ook wilt spelen. De bal gaat ook altijd mee op reis. Specifiek dit kleine waterballetje: Kleine waterbal groen met gele noppen. Je bent hem vast weleens tegengekomen bij iemand op de camping. Het leukst vinden we lummeltje in het zwembad.
Decathlon snorkelmasker kinderen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *