Kinderboek zelf lezen avi 3 en 4: Stink avi’s

Een heel vies boek om zelf te lezen voor kinderen met AVI M3 tot E4: Stink Avi’s. Het boek staat vol met kak en poep en snot en slijm. Grappig kinderboek voor startende lezertjes. Wil je meer informatie over hoe avi-niveaus werken, lees dan mijn eerder blog: met uitleg avi-niveaus. En dit boek? Dat lees je op de wc. Op de leesbingo staat vast wel een vakje “boek zelf lezen op de wc”. Daar hoort minimaal een verhaal van Stink avi’s bij.

Stink Avi’s

stink avi's kinderboek

Stink Avi’s is een leesboek voor kinderen die zelf starten met lezen (niveau M3) tot en met kinderen die al een beetje kunnen lezen (avi-niveau E4). 120 pagina’s vol met korte verhalen over alles wat maar een beetje vies is, poep, snot, vieze moppen en tenenkaas. De eerste 6 hoofdstukken hebben het avi niveau M3, vervolgens zijn er 8 E3 verhalen, dus voor kinderen die ongeveer eind groep 3 begin groep 4 niveau lezen. De volgende 8 hoofdstukken zijn aangeduid met het avi niveau M4 en nog een 6 verhalen voor E4. Een boek waar kinderen dus lang plezier aan kunnen beleven, maar ook al een beetje kunnen oefenen met de wat moeilijkere teksten.

Dankzij de kleurrijke en vrolijke illustraties is het een heel plezierig boek om te lezen, mooi groot lettertype en duidelijke letters. Het boek markeert heel duidelijk de overgang van niveau M3 naar E4 door de lengte van de teksten. Het geeft een mooi beeld van hoe kinderen langzaam aan klaar worden gestoomd voor het zelfstandig lezen van kinderboeken.

Over Stink AVI’s

Jette Schröder presenteert: Stink-AVI’s een boek met alleen maar vieze verhalen voor kinderen vanaf een jaar of zes. AVI, maar dan écht leuk!

Een boek vol grappige, vieze verhalen! Over een aardige reus met buikpijn, die op het punt staat met zijn scheet een hele stad weg te blazen. Over een uitvinder die zichzelf per ongeluk in een berg snot heeft veranderd. En nog veel meer! Het boek staat vol met leuke extra’s met onder andere; knutsel en tekentips en verschillende weetjes. Erg informatief dus!

stink avi's kinderboek

Over Jette Schröder

Jette Schröder zat nog op de middelbare school toen ze haar eerste verhaaltjes verkocht aan Sesamstraat. Na haar studie werkte ze een aantal jaar als publiciteitsmedewerker bij een uitgeverij.

Ze besloot haar baan op te zeggen zodat ze meer tijd zou hebben voor wat ze het allerleukst vindt om te doen: schrijven voor kinderen. In de afgelopen jaren schreef Jette teksten voor o.a. Bobo, Sesamstraat, INKIE, SchoolTV en Benny Vreden Kinderproducties

Leuk boek met een thema dat perfect aansluit bij die onderbouw groep van beginnende lezers.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *