Kinderboekenweek 2022 – Gi-Ga-Groen

De kinderboekenweek komt er weer aan. De leukste week van het jaar als het over boeken gaat. Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek Gi-Ga-Groen, een thema waar wij blij van worden. De natuur is overal om ons heen en zo belangrijk. Er zijn veel boeken over de natuur.

Over de kinderboekenweek 2022

De kinderboekenweek gaat dit jaar een dag na dierendag van start, op woensdag 5 oktober en loopt tot 16 oktober 2022.
Dus eigenlijk hebben we anderhalve week kinderboekenweek.

Geschenk van de kinderboekenweek 2022

kinderboekenweek 2022 geschenk

Bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken krijg je het boek Waanzinnige boomhut verhalen (over toen het stoel-in-je-neusdag was en andere WAANZINNIGE gebeurtenissen) gratis.

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’, maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek.

Waanzinnige boomhutverhalen

Dit boek dat je gratis krijgt bij besteding van 12,50 euro aan kinderboeken tijdens de kinderboekenweek, is echt een aanrader. Wat hebben we gelachen om dit boek. Het is uitermate geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Het is absurdistisch, grappig, leuk en leest heerlijk snel weg.

Prentenboek Egalus

Het prentenboek van de Kinderboekenweek is Egalus.

Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober. Maak in oktober kennis met Egalus. Dit lieve personage staat centraal in het prentenboek. Haal dit mooie prentenboek vanaf 5 oktober in huis voor maar € 8,25.

Apeldoorns Uiltje met boswachter Tim

Zaterdag 15 oktober: feestmiddag met uitreiking Apeldoorns Uiltje en boswachter Tim

De Kinderboekenweek sluit in CODA af met een fantastisch feest. Deze middag wordt het Apeldoorns Uiltje uitgereikt, de prijs voor het beste kinderboek volgens de Apeldoornse Kinderjury. Dit jaar is dat Bob Popcorn in Amerika! van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Na de uitreiking neemt boswachter Tim het publiek op sleeptouw. Als kind droomde Tim Hogenbosch ervan boswachter óf tv-presentator te worden. Hij werd het allebei. Sinds twee jaar presenteert hij het KRO-NCRV-programma Beestenbrigade. Elke aflevering gaat hij met twee kinderen van 6 of 7 jaar op missie in de natuur. Hij is ook bekend van zijn boeken, zoals Tim de kleine boswachter en het doe-boek van de Beestenbrigade. Tim kan als geen ander vertellen over de natuur en het klimaat en hoe jij deze een handje kunt helpen. 

Toegangskaarten voor deze middag zijn te koop en kosten € 3,- per stuk.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *