Review Shoefresh schoenendroger

Frisse voeten, dankzij frisse schoenen? Ik mocht kennis maken met Shoefresh, een apparaat dat schoenen kan drogen en reinigen (van stank, bacteriën en schimmels). Na een zomer op slippers en sandalen, mogen nu de (sport)schoenen weer uit de kast. Hockey, tennis, hardlopen, alles start weer op en dus ook de natte schoenen die na het sporten in de kast verdwijnen. En, dan nog niet te denken aan de skischoenen en snowboots weer deze winter. Ik was daarom wel heel benieuwd naar Shoefresh.

Update: bekijk de nieuwste Shoefresh schoenenverfrisser.

Shoefresh opod schoenverfrisser

Kortingscode Shoesfresh

Voor jullie heb ik ook meteen mooie actie: een kortingscode voor 10 euro korting (bij besteding boven de 50 euro). Dit is de code: mmind-10.

shoefresh

Hoe werkt ShoeFresh?

Hoe werkt Shoefresh schoenendroger? Heel simpel: Reinigen en drogen met een reuze handig compact apparaat, speciaal om schoenen van nare geurtjes, bacteriën en vocht te ontdoen.

Ik had genoeg materiaal om mee van start te gaan. Mijn eigen hockeyschoenen, de hockeyschoenen van de kinderen, de tennisschoenen van mijn man of überhaupt de schoenen van de kinderen, omdat ze altijd buiten spelen. Je zou het maar elke week allemaal moeten drogen voor de verwarming. Vaak zat dat schoenen na een paar dagen nog niet goed genoeg droog zijn. Fijn idee dat je dat met Shoefresh, sneller, makkelijker en beter kan.

Shoefresh werkt als volgt (eenvoudig; een kind kan de was doen): het product bestaat uit twee schoendrooghouders, waar je je natte schoen overheen schuift. Een standaard programma: Zodra je het apparaat aansluit, met de stekker in het stopcontact, gaat het 5 minuten desinfecteren. Daarna worden je schoenen in 20 minuten gedroogd. Hij stopt vanzelf. Daarnaast heb je nog meer programma opties voor als je schoenen bijvoorbeeld een keertje extra nat zijn of behoorlijk stinken.

Zelf regelen van de droogtijd

Kun je ook instellen dat ze langer drogen, op hogere temperatuur of langer desinfecteren?

Drie keer ja: Je kan het desinfecteren verlengen naar 10 minuten. Je zou dit bijvoorbeeld willen doen als je je schoenen aan iemand hebt uitgeleend. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld voetschimmel hebt en je niet verder wilt besmetten. Ook de droogtijd kan je korter maken of verlengen, bijvoorbeeld als schoenen echt doorweekt zijn. We hebben vaker dan je zou denken een schoen die volledig onder water verdwijnt bij het buitenspelen. Onze buitenspeelkinderen zijn gek op water en natuur, dus soms wil je de vijver van dichterbij zien, dan langs de kant toch? Ook de temperatuur kan je aanpassen.

Hoe zet je het apparaat in elkaar?

Shoefresh in elkaar zetten

Shoefresh komt in een mooie compacte kartonnen doos, met daarin twee schoenenhouders en het apparaat met stekker waarop je de schoenenhouders kunt schuiven.

Shoefresh in elkaar zetten

Het is heel eenvoudig want je klikt de schoenhouders de schoenhouders er zo in. Je ziet onder elke houder een kleine chip (bij de linker zit deze rechts en bij de rechter links). Deze chip valt precies in het chipgat van het apparaat. Zit hij goed, dan klikt hij vast. Vervolgens schuif je de schoenen er overheen, met de voorkant naar jou toe gericht. Stekker in het stopcontact en je kunt aan de slag.

Shoefresh

Waarom is Shoefresh nog meer goed?

Ik ben wat meer gaan lezen over Shoefresh, het concept van het drogen is natuurlijk heel makkelijk te begrijpen. Het is erg fijn als je natte schoenen snel droog kunt krijgen. We hebben allemaal weleens kranten in doorweekte schoenen gepropt in de hoop dat ze voor de verwarming binnen een paar dagen droog zijn. Dit werkt vaak minder goed dan je hoopt. Dat je met Shoefresh in een minuut of 20 / 30 je schoenen helemaal droogt, dat is dan ook iets wat je snel snapt en wat ook erg aantrekkelijk is om gebruik van te maken.

Wat doet het desinfectie proces en waar is dat goed voor?

shoefresh uitleg
Voordat je Shoefresh in elkaar zet heb je twee losse schoenhouders

Zoals in de werkwijze van het Shoefresh apparaat hier boven lees je dat de eerste paar minuten worden gebruikt voor desinfectie. Wat desinfecteer je dan en waarom? Op de website van Shoefresh lees ik, uit informatie van Medisch Pedicure Pauline Dullaert, dat bijna 1 op de 3 mensen last krijgt van kalknagels of voetschimmel. Een infectie waar je lastig vanaf komt, schimmelsporen zijn hardnekkig en kunnen lang overleven in warme en vochtige ruimtes en natuurlijk ook in schoenen. Om je voeten succesvol te behandelen tegen schimmels is het reinigen en drogen van schoenen ook van belang. Daarom adviseert deze medisch pedicure Shoefresh als effectieve behandeling tegen kalknagels.


Shoefresh wordt aanbevolen als schoendroger door pedicures en scoort ook goed op bol.com in de reviews. Ik lees daar ook een recensie dat een pedicure als extra service de schoenen van haar cliënten in een Shoefresh apparaat zet tijdens een behandeling, als extra service. Dat vind ik een slimme en mooie service.

skischoenen meisje decathlon

Het is een mooi en compact apparaat. Je hebt er maar één nodig, aangezien de schoenen in een half uurtje gereed zijn. Zo heb je genoeg tijd om ’s avonds alles te drogen voor de volgende dag. Het neemt weinig plek in beslag. Tot nu toe heb ik het terug gedaan in de doos als ik het niet gebruik. Ik ben wel benieuwd of het permanent in de bijkeuken staat als het weer veel regent en de sportcompetities weer volop bezig zijn. Ik vind het geen lelijk of onhandig groot apparaat om in je bijkeuken of gang te hebben staan, dus ik zal mij er niet aan storen, want het is erg nuttig gebleken tot nu toe. Ik ben overigens heel benieuwd naar mijn skischoenen deze winter, of dit ook goed helpt met drogen. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat we de skihandschoenen van de kinderen er ook even overheen schuiven na een paar uurtjes op de piste. Die zijn altijd doorweekt!

Wat vinden we ervan en werkt Shoefresh echt?

Nu voor mijzelf het hockeyseizoen weer begonnen is, kon ik Shoefresh meteen uitproberen. Mijn hockeyschoenen zijn flink vochtig als ik ze uittrek na een wedstrijd of training. Ik was nog gewend om mijn schoenen in de bijkeuken neer te zetten en te hopen dat de geur en het vocht niet te lang zou aanhouden in de schoenen, toen ik mij ineens realiseerde dat ik nu Shoefresh kon uitproberen. Dat was een goed idee, want normaal zijn mijn schoenen de volgende dag nog niet droog, nu ging het heel snel, maar nog fijner ruikt ook echt alsof je nieuwe schoenen hebt. Ik vind dat ook een fijn idee en gevoel, dat je echt frisse schoenen hebt, want na intensief sporten kunnen schoenen echt gauw vies worden. Soms krijg je de geur echt niet meer eruit, nu kun je dit goed bijhouden, waardoor de hele geur geen kans krijgt. Los van het oplossen van een vervelende geur in schoenen, is het fijn dat schoenen droog worden. Als mijn kinderen gesport hebben zijn de schoenen vaak niet zo vochtig, noch kan ik een nare geur ontdekken. Behalve wanneer het hard heeft geregend, dan sporten mijn kinderen ook. Hockey is een sport die je prima kan uitvoeren in een regenbui, maar dan heb je doorweekte schoenen, die vaak niet binnen een paar dagen droog zijn. Wat dat betreft vind ik Shoefresh een enorme uitkomst, het werkt ook goed en snel. Ik verwacht Shoefresh daarom, in het naderende herfstseizoen, nog heel veel te gaan gebruiken. Ik ben er blij mee en merk gelijk resultaat.

Wil je hem ook kopen? Via deze link kom je in de Shoefresh shop (affiliate link). Voor jullie heb ik ook meteen mooie actie: een kortingscode voor 10 euro korting (bij besteding boven de 50 euro). Dit is de code: mmind-10.

In de blog zitten affiliate links, als je iets bestelt, dan krijg ik een kleine vergoeding, daar merk jij niet van, maar word ik blij van.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *