Kinderboekreview: Kerstmis met Boer Boris

Boer Boris is, als het om boeken gaat, favoriet bij onze kleuter. Hij leest het liefst over deze slimme boer. Speciaal voor de maand december is er nu Kerstmis met Boer Boris. Dit boek is het elfde deel in prentenboekserie van Boer Boris. Er zijn al 250.000 exemplaren van boeken Boer Boris verkocht.

Kerstmis met Boer Boris

Kerstmis met Boer Boris

‘Zeg hoor ‘s.’ zegt Boer Boris,
‘er moet een kerstboom komen.
Het is al bijna Kerstmis en we hebben er nog geen.
We moeten naar het bos.
Daar staan wel honderd mooie bomen!
Kom, trek je jas en wanten aan, dan rijden we erheen.’

Kerstmis met Boer Boris

Kerstmis op de boerderij

Samen met Berend en Sam heeft Boer Boris een joekel van een kerstboom uitgegraven in het bos. De boom staat mooi versierd buiten op het erf en alle dieren komen kijken. Behalve het oude varken… Dat blijkt van ouderdom stilletjes te zijn gestorven. Boer Boris organiseert een mooie begrafenis in het bos. En als ze terugkomen in de stal krijg kerst toch nog een mooi staartje…

Wat vinden we van het boek?

Wat een mooi kerstverhaal, heel origineel.

Ik was in eerste instantie verrast door het boek. Ik had verwacht dat Boer Boris, gezellig op de boerderij kerst zou gaan vieren met zijn Broer Berend en zusje Sam. Dat ze in het begin van het verhaal een kerstboom gaan uitzoeken in het bos, voldoet ook aan het plaatje. Ook wanneer ze een kerstboom uitzoeken die niet door de deur van de boerderij past, was redelijk binnen de lijn der verwachtingen van een kerstboek, het komt uiteindelijk altijd goed! Maar dan…
Dat vervolgens het varken overlijdt, vond ik een onverwachte, maar wel heel mooie wending. Soms ben je misschien geneigd om je kind te beschermen tegen een hoop verdriet. Ik weet echter dat mijn kinderen wel geïnteresseerd zijn in de verhalen over doodgaan, ze zijn er nieuwsgierig naar. Vooral sinds de hond van mijn ouders, waar mijn kinderen veel over de vloer komen, is overleden. Mijn kinderen hebben veel vragen over waarom dieren (of mensen) doodgaan. “Als je 100 bent, mama, ga je dan dood? Duurt dat nog lang?”
Het is een heel mooi boek en het is best wel droevig dat het varken dood is gegaan, maar vervolgens zie je dat ze ondanks het overlijden van het varken, toch kerst gaan vieren. Dit doen ze op een extra mooie manier, waarbij ze het lieve oude varken, zeker niet vergeten zijn.

Kerstmis met Boer Boris

Ik ben heel enthousiast over dit boek. Sowieso is het weer in de mooie bekende rijm geschreven en zijn de afbeeldingen, zoals in de hele Boer Boris-serie, prachtig. Het verhaal is echter echt een mooie en originele toevoeging aan een reeks kinderboeken over kerst.

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kerstmis met Boer Boris
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *