Een nieuwe badkamer

Krijg jij rond kerst niet alleen zin in gezellige versiering in huis, maar heb je meteen de behoefte om alles te vernieuwen. Dan ben je niet de enige. Een hoop vrouwen (en ook mannen) krijgen zin in een nieuw huis, nu het winter is en ze veel meer binnen zitten. Een vloerkleed, een nieuwe bank of wellicht de hele badkamer. Voor een mooie nieuwe badkamer kun je op Pinterest een hoop inspiratie opdoen. Ook als je nesteldrang hebt, doordat je zwanger bent.

What's on mama's mind nieuwbouw 2

Ligbad of douche

Als je een nieuwbouwhuis koopt, zoals wij hebben gedaan, dan heb je meestal vrije keuze in wat je allemaal in je badkamer wil. Dan zijn de enige beperking, de ruimte en het budget. Het voordeel van een nieuwbouwhuis is, als het om het creëren van je droombadkamer gaat, dat je ook nog leidingen anders kunt laten leggen, dan op de oorspronkelijke tekening. Het is niet zo dat dat geheel kosteloos is, dus je wilt het wel goed afwegen, maar het meestal wel een stuk minder duur dan wanneer je in een bestaand huis de leidingen wilt gaan verleggen.

Een bad had voor mijzelf nooit echt de voorkeur, maar de kinderen zouden niet meer zonder willen. Een mooi vrijstaand bad vind ik overigens wel prachtig. Als je de ruimte hebt daarvoor, dan zou ik het zeker doen. Het liefst zo’n bad met ronde vormen en daaronder een houtenvloer. Tegenwoordig koop je tegels met houtlook, die heel echt lijken. Dat lijkt mij heel gaaf in de badkamer. Dan kan je zonder zorgen met water spetteren, maar het heeft wel de mooie uitstraling die een houtenvloer heeft.

Veel mensen hebben, mits ze de ruimte ervoor hebben, een bad en douche. Het bad is favoriet bij kinderen, kleine kinderen kun je nog wel in een emmer of teil doen, functionerend als bad. Grotere kinderen willen lekker spelen met speelgoed in het bad.

Toilet

Wat niet geheel onbelangrijk is is het toilet. Een wc-pot hoeft helemaal niet lelijk te zijn of veel ruimte in beslag te nemen. Je hebt zoveel, mooie witte, hangende toiletten die weinig ruimte in beslag nemen. Een automatisch sluitende wc-bril is ook een mooie toegevoegde luxe, dan hoef je daar ook geen rekening meer mee te houden. Dat is overigens ook fijn met kleine kinderen.

Badkamer met waskom

Wastafelmeubel

Een wastafelmeubel uitzoeken kan lastig zijn, maar het is ook belangrijk. Het neemt een groot gedeelte van je badkamer in beslag en je maakt er veel gebruik van. Waar moet je nou op letten?
Probeer van te voren in elk geval goed na te denken wat je wilt. Wil je twee wastafels, of is één wastafel genoeg voor jullie. Ben je niet van plan om met je hele gezin tegelijk de badkamer te gaan gebruiken, want je zit toch op andere schema’s, dan is een wastafel prima. Scheelt natuurlijk ruimte. Maar twee wastafels is heel ideaal, vooral als je kleine kinderen hebt. Wat wil je allemaal in het meubel kwijt? Is dit make-up en haaraccessoires of zijn dat ook handdoeken en badspullen. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk er een goede spiegelkast boven hangt. Met veel opbergruimte en genoeg licht. Zodat ik mij daar ‘s morgens goed kan opmaken.

Ik ben benieuwd naar jullie tips en tricks voor de badkamer.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *