Kinderboekreview: Van hemelsblauw tot knalgeel

Kleuren leren wordt met het boek Van hemelsblauw tot knalgeel een eitje. Een superleuk boek, met mooie tekeningen om de kleuren te gaan herkennen en benoemen. Een kikker is groen en de zon is geel, welke kleur heeft de eekhoorn?

Van hemelsblauw tot knalgeel

Dit leerzame kinderboek is uitgegeven door de Vier Windstreken. Wij gaven het aan ons dochtertje van 2,5 jaar toen we op vakantie gingen. De hele vakantie heeft ze met plezier het boek bekeken en alle kleuren benoemd. Het leuke aan het boek is dat je er niet alleen de kleuren mee oefent, je leert ook nieuwe dingen en dieren herkennen. Het roodborstje of de korenbloem bijvoorbeeld.

 

Van hemelsblauw tot knalgeel

Ook nu we weer terug zijn van vakantie bekijken we het boek. Ze vind het erg leuk om ook zelf in het boek te bladeren en te benoemen wat ze ziet. Bij het verkeerslicht zegt ze altijd “nu moet je stoppen (rood), nu mag je doorrijdden (groen). Het verkeerslicht staat ook bij geel in plaats van oranje, dus dat is soms verwarrend, maar ach, dat is ook niet erg. Een leuk feitje: op elke pagina van het boek zit een muis verstopt. Je kan jouw kleintje natuurlijk vragen om het muisje te gaan zoeken. Heel erg leuk.

Van hemelsblauw tot knalgeel

Leren van voorlezen

Het is fijn wanneer je van boeken iets leert, extra leuk is het als het op een leuke manier gedaan is. De tekeningen zijn erg aantrekkelijk, het is een mooi groot en stevig boek en er is veel te zien.

De favoriete pagina van mijn dochtertje is de roze. Uiteraard, wat is er allemaal roze of paars? Nou het varken natuurlijk, maar roze wc-papier? Ja hoor, bij ons op vakantie in Frankrijk toevallig wel, haha. Dat kwam mooi uit, wel werd er door mijn zoontje gevraagd of hij dan blauw wc-papier mocht, toen we het pak met 12 roze wc-rollen uit de Carrefour meenamen.

Van hemelsblauw tot knalgeel

Een vrolijk kinderboek voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

Uitvoering: karton
Formaat: 
23,5 x 31,5 cm
Aantal pagina’s: 16
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Verschijningsdatum: februari 2018

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboek: Van hemelsblauw tot knalgeel
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *