Kinderskihelm en skibril kopen voor kinderen

Ga jij dit jaar op wintersport? Ga je zelf of neem je je kinderen mee? Een skivakantie met kleine kinderen is best een onderneming, maar wel ontzettend leuk. Toen je nog zonder kinderen ging, bleef het vooral bij jezelf voorzien van de juiste warme kleding, maar als je kinderen meeneemt, dan komt er meer bij kijken. Van de juiste ski’s (die je uiteraard makkelijk op locatie kan huren) tot en met goede warme kleding en veilige bescherming.

kinderskihelm

Een skihelm verplicht of niet?

Voor volwassenen is het niet verplicht om een ski- of snowboardhelm te dragen. Toch zie je dat de meesten dit tegenwoordig wel doen, vroeger was je eerder een uitzondering, maar tegenwoordig dragen de meesten wel een helm. Zelf vind ik het niet alleen veilig, maar ook nog eens lekker warm. Ik zou niet weten waarom ik hem niet zou dragen als ik ga skiën.

Voor kinderen is het dragen van een skihelm echter vaker wel verplicht, dus ook bij snowboarden. Nog altijd zijn de regels hiervoor afhankelijk van het land waar je gaat skiën. Zo is dit in Oostenrijk en Italië verplicht voor kinderen.

kinderskibril

Hoe kies je een goede skihelm voor kinderen?

Er is heel veel keuze voor wintersportartikelen. Een goede skihelm kiezen wordt daarmee best lastig, waar begin je? Je hebt diverse prijsklassen, maar is een goedkope helm dan ook meteen slecht? Dit is net als met andere artikelen lastig te zeggen. Het lijkt mij sowieso niet zo dat er slechte helmen gemaakt mogen worden, maar hoe die controle is? Ik heb geen idee. Ik kan mij eerder voorstellen dat een goedkopere helm misschien minder gebruikerscomfort kent. Dus dat hij minder lekker zit. Zelf kies ik altijd voor een middenklasse, dat is puur mijn eigen gevoel.
Erg belangrijk is de pasvorm: zorg dat de helm goed past, te strak is niet fijn, maar te los is gevaarlijk. Vervolgens heb je de keuze tussen verschillende types, hieronder een paar gangbare types uitgelicht:

In-mold – een mooie lichte helm, alleen doordat de buitenkant minder stevig is breekt het makkelijker als je bijvoorbeeld op een hardvoorwerp zou komen. Niet uitermate geschikt voor offpiste.

Hard shell – is iets zwaarder en steviger, wordt vaak door skiërs en snowboarders gebruikt die offpiste gaan.

Hybrid – is comfortabeler dan een zware hardshell helm, maar steviger dan een in-mold

Winter bruiloft sneeuw

Wij zochten een mooie skihelm en skibril voor onze kinderen uit bij Kinderhelmen.com. Hierbij keek ik naar maat en pasvorm, maar ook naar wat ik mooi vind. Ik koos voor zwart, zodat zowel mijn zoontje als dochtertje hem prima kan dragen. Op de site van Kinderhelmen vind je terug welke maat bij welke hoofdomtrek geschikt is. Per merk kan de maatvoering verschillen. Je meet de hoofdomtrek van je kind met een meetlint net boven de wenkbrauwen en boven de oren. Je meet het grootst mogelijke punt.

Giro slingshot black skihelm, maat XS
Alpina Carvy Junior 2.0 SH Black Skibril

Zowel de helm als de skibril past uitstekend voor zowel onze vijfjarige kleuter als driejarige peuter. Nu gauw een skivakantie boeken!

Skihelm vervangen

Een skihelm dien je te vervangen zodra je er een harde val mee hebt gehad, dus ook als je hem hard op de grond hebt laten vallen. Van buiten kan een helm nog mooi intact lijken, maar van binnen kan de bescherming niet meer voldoende zijn. Ook adviseren ze een helm om de vijf jaar te vervangen, simpelweg omdat materialen slijten.

Veel skiplezier!

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderskihelm en skibril
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *