Biokatoenen dekens van Kadolis

Het wordt weer kouder, houd jij je baby, peuter, kleuter of grotere kinderen warm genoeg? De nieuwe Biokatoenen dekens van Kadolis zijn een echte aanrader. Ideaal voor in de kinderwagen, buggy, maar ook in de wieg, ledikant of bed.

Hoe kies je een goede deken voor jouw kleintje?

Een dekentje is ideaal om jouw kinderen warm te houden, maar hoe doe je dat veilig en welk formaat deken kies je?

Kadolis biokatoen babydeken wafel

Veilig slapen

Over veilig slapen voor een baby of peuter is veel te vinden via Google. Vanwege wiegendood wordt er een hoop gewaarschuwd om goed op te letten hoe jouw kleintje in zijn of haar bedje ligt. Een kleine baby mag bijvoorbeeld niet op zijn buik slapen, omdat het met zijn neusje en mond in het matras kan raken. Als ze nog niet sterk genoeg zijn om zichzelf op te drukken en om te draaien, is dit gevaarlijk. Hetzelfde geldt voor het te ver weg stoppen onder een deken, waardoor ze onder het dekentje kunnen woelen. Leg ook geen kussens of rollen in een bed, of te grote knuffels. Alles dien je te vermijden dat kan zorgen dat je baby’tje kan belemmeren in zijn ademhaling. Daarom wordt ook geadviseerd om een babybedje (wieg of ledikant) kort op te maken. Als je baby met zijn voeten strak tegen de onderkant van het wiegje of ledikantje ligt en je maakt vanuit daar op, dan zakt hij niet verder weg in het bed (doordat de voeten tegen de bedrand komen) en ligt je kindje veilig.

Een veilig wiegje of ledikant heeft spijlen tussen de 4,5 en 6,5 cm breed, zodat het bedje goed lucht doorlatend is.

Een dekentje van biologisch katoen is een goede keuze, omdat het een schadelijke stoffen bevat voor jouw kleintje.

Kadolis biokatoen deken

Wat is biokatoen?

Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken in de stoffen die je wilt gebruiken. Er zijn zoveel verschillende leuke dekens te koop, maar biokatoen is best de overweging waard voor jou en je kinderen.

Biokatoen, of ook wel biologisch katoen, is katoen dat op een meer natuurlijke manier vervaardigd is, beter voor mens en milieu. Bij de productie van biokatoen worden door boeren geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt, maar wordt er gebruik gemaakt van insecten, natuurlijke middelen om de planten beter te laten groeien en wisselbouw.

Oeko-tex gecertificeerd betekent dat er geen schadelijke stoffen voor je gezondheid in zitten.

Welke maat matras en beddengoed heeft het bed?

Er zijn veel verschillende formaten bedden, een 1persoonsbed is standaard 90×200 cm, maar soms ook smaller te verkrijgen. Dus kijk goed na wat de exacte afmetingen zijn van het bed dat je wilt kopen. Als het bed heel erg afwijkt van de standaard kan het soms lastiger of duurder zijn om een goed matras of beddengoed te vinden.

Kadolis roze deken biokatoen

Hoe kies je de maat van een dekentje?

Wiegje matrasmaat 40 x 80 cm en dekentje 60 x 80 cm
Ledikant matrasmaat 60 x 120 cm en dekentje 100 x 135/140 cm
1-persoonsbed matrasmaat 90 x 200 cm en dekbed 140 x 200 of 220 cm

Babydekentje voor in de wieg of kinderwagen

Als je buiten gaat wandelen met jouw kleintje is het fijn om een warm dekentje in de kinderwagen te hebben. Vooral als je gaat winkelen is het handig om een dekentje te gebruiken, want die kan je makkelijk openslaan als je een warme winkel in gaat. Moet je allerlei jasjes of voetenzakken open maken, terwijl je baby’tje net ligt te slapen is dat niet zo fijn. Een dekentje van biokatoen heeft voor veel ouders de voorkeur, omdat er geen schadelijke stoffen in zitten en dat wil je niet voor je baby’tje.

Een dekentje is ook geschikt voor in de box, als speelkleed of wanneer je baby bij je op schoot zit.

Als je liever een groter dekentje wilt, kun je kiezen voor een ledikant dekentje. Deze past in een kinderbedje met ledikantmatras, maar is ook prima geschikt om de benen van een kind in een 1-persoonsbed, peuterbed of juniorbed warm te houden.

Ledikantdekentje of (groot) kinderbed

In een ledikant of bed kun je je kind goed toedekken met een deken. Vaak zie je dat kinderen vanaf een jaar of twee het ook lekker vinden om het dekentje mee te nemen als ze op de bank een boekje gaan lezen of op de grond willen spelen. Kadolis heeft mooie dekens prima geschikt voor een ledikant of 1 persoonsbed.

Kadolis biokatoen deken sterren

Dekens van Kadolis

Kadolis presenteerde twee nieuwe modellen deken van biologisch katoen en wij kregen een mooie grijze paros deken in de maat 100×140 cm om uit te proberen. Het is een heerlijke zachte deken met een prachtige wafelstof. Heel fijn en zacht en staat mooi op zowel onze jongens- als meisjeskinderkamer. Al gebruik ik hem eigenlijk stiekem het meest zelf, ‘s avonds op de bank bij een avondje Netflixen.

Kadolis biokatoen kinderdeken

Twee dekens:

Star: In chenille katoen en biologisch katoen: marineblauw, grijs en poederroze.
Paros: In biologisch katoen: wit en grijs

Verkrijgbaar in twee maten:
75×100 cm (perfect voor kinderwagen of ledikant)
-100×140 cm (perfect voor ledikant of 1-persoonskinderbed)

Wat kosten de dekens?

De adviesverkoopprijs van de dekens zijn alsvolgt:

Star deken 75×100 cm: € 29,90
Star deken 100×140 cm: € 45,90
Paros deken 75×100 cm: € 22,90
Paros deken: 100×140 cm: € 33,90

Alle producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.

Veiligheidsvoorschrift

Kadolis geeft het volgende veiligheidsvoorschrift: Vanwege het risico hyperthermie, verstikking en uitdroging is het niet aan te raden om een dekbed of deken te gebruiken voor het slapen en vervoeren van kinderen jonger dan een jaar. Tot 1 jaar leeftijd is het raadzaam om de slaapzak te gebruiken om uw baby een veilige slaap te verzekeren.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Biokatoenen dekens voor baby's en peuters
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *