Nieuwe attractie Julianatoren

De thrillride ‘De Hoge Hoed’ werd afgelopen zaterdag feestelijk geopend! We zijn al een aantal keer met onze kinderen naar de Julianatoren geweest, maar zaterdag werd er een compleet nieuwe attractie geopend en daar wilden we natuurlijk bij zijn!

Julianatoren de hoge hoed opening
De hoge hoed, julianatoren tijdens opening

De Hoge Hoed

Zaterdag werd de Hoge Hoed dus feestelijk geopend, maar in eerste instantie zonder ons. We kwamen ’s morgens in een flinke file terecht, nadat er een ongeluk was gebeurd bij Hoenderloo. Hoewel het voor ons zo dichtbij is, hebben we dit keer meer dan een uur over gedaan. Vanuit de auto, toen we naar de parkeerplaats reden zagen we de opening. Die er wel heel spectaculair uit zag. Gelukkig konden we daarna de Hoge Hoed in werking zien. De nieuwe attractie zit direct naast de entree in het park. En je ziet hem vanaf de straat waar het park aan vast zit.

Je ziet de blauwe pilaar meteen vanaf de weg, hij is 10 meter hoog en heeft leuke gele hoeden om zich heen. Helemaal in het thema van de hoge hoed.

Deze nieuwe ‘thrill ride’ attractie is speciaal voor de kids met stalen zenuwen! De vrijevaltoren is 10 meter hoog. Eenmaal plaatsgenomen, wordt iedereen langzaam omhoog getakeld. Bovenin blijft het bakje even hangen, waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort. Durf jij het aan? Te gek!

Superleuke Lenteweken

Julianatoren meivakantie 2019 1

Lenteweken bij de Julianatoren gaan gepaard met prachtig weer! Wat een heerlijke dag was het. We hebben veel met water gespeeld, althans de kids, want er zijn onder de achtbaan en bij de speeltuin een aantal fonteintjes met water, waar kids mee kunnen spelen. Brandjes blussen was ook extra populair, want dat is een leuke kinderattractie.

Julianatoren meivakantie 2019 brandweer

Tijdens de Superleuke Lenteweken, van 19 april t/m 5 mei, maak je kennis met Cas de Ranger! Hij is onderzoeker en stoomt je in zijn show klaar om op avontuur te gaan. Dit kan je meteen in de praktijk brengen in zijn eigen experience: een spannend bospad waar je heel veel kan ontdekken over planten, bomen en dieren die leven in de bossen rond Kinderpretpark Julianatoren.

Locatie: showheuvel
Tijd: 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur

Meivakantie Julianatoren

De meivakantie startte goed bij de Julianatoren. Zo startte de 19e ook de nieuwe show van Cas de Ranger. En ook Dino en Dina schitterden sinds Goede Vrijdag in hun eigen show. Op zondag 21 april (Eerste Paasdag) kunnen kinderen eieren zoeken waarmee zij kans maken op prijzen.

Julianatoren meivakantie 2019 1

Cas de Ranger

Het sinds vorig jaar geïntroduceerde karakter Cas de Ranger maakt tijdens de meivakantie een comeback met een nieuwe educatieve show waarin hij de bezoekers klaar stoomt om op avontuur te gaan in de Experience; een spannend bospad waar je heel veel kunt ontdekken over planten, bomen, en dieren die leven in de bossen rond het Apeldoornse pretpark.

Nieuwe show: Dino en Dina’s Bouwspel

In de grote Dino en Dina bouwshow gaan de kinderen, samen met Dino en Dina, op een spannend en leerzaam bouwavontuur. De show richt zich op kinderen van 2 tot ongeveer 5 jaar. De show vindt plaats op het nieuwe Pleinpodium en duurt ongeveer 10 minuten. Het verhaal; Dino en Dina zijn dol op bouwen, ze doen dat het liefst de hele dag. Maar wat zullen ze vandaag eens gaan bouwen? En welke blokken hebben ze daarvoor nodig? Al snel wordt duidelijk dat Dino en Dina de hulp van de kinderen goed kunnen gebruiken. En als het bouwen is gelukt? Dan is het tijd voor de enige echte… Dino en Dina dans!

Natuurlijk was het voor ons ook weer een heerlijk dagje Julianatoren. Wat kinderen trouwens altijd superleuk vinden in de pretparken zijn de meetpunten. Bij elke attractie willen ze weer horen hoe lang ze zijn. Het is heel duidelijk in welke attractie kinderen wel of niet mogen. Die lengte regels zijn fijn.

Julianatoren meivakantie 2019 1

Entreekaartjes, parkeren en lunch Julianatoren

Openingstijden en parkeren

Julianatoren meivakantie 2019

Openingsdagen Julianatoren in 2019

19 april t/m 1 september
6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28 en 29 september
4, 5, 6 en 11 t/m 27 oktober

Pretpark openingstijden

10:30 – 17:00 uur
De kassa gaat open vanaf 10:00 uur

Wij waren dit keer dus minder vroeg op het park dam gepland (de kassa gaat om 10:00 uur open en het park om 10:30 uur). Als Parkeerplaats 1 vol is, word je begeleid naar P2, wat iets verderop ligt. Daar kun je met de blauwe of roze bus naar het park. Deze rijden ’s morgens naar het park en gaan vanaf 15:00 uur weer terug vanaf het park naar de parkeerplaats. Ideaal, want zo heb je al een extra avontuur, nog voor je in het park bent en sluit je ook maar af met een ritje in de bus.

Het park sluit om 17:00 uur. Je kunt altijd op de site even de live informatie bekijken. Zo zie je ook wat het weer wordt en hoe de verwachting is qua drukte.

Entreeprijs voor het park is (vanaf 2 jaar) € 25 (online krijg je korting en betaal je € 24). Kinderen jonger dan 2 jaar oud mogen gratis naar binnen.

Parkeren is sinds dit jaar gratis

Lunch en diner

Er is genoeg mogelijkheid om te eten in het pretpark. Er zijn stalletjes waar je ijs kunt halen, maar ook restaurants waar je een hele maaltijd kunt krijgen. Van hamburgers met frites tot poffertjes.

Julianatoren meivakantie 2019 1

Wij konden wederom heerlijk buiten lunchen, net als tijdens ons vorige bezoek met Halloween in de herfstvakantie aan Julianatoren! Wat een geluk. Uiteraard hebben we ook nog ijsjes en slush puppy’s gehaald!!

Buiten lunchen: er is een grote ruimte achter het restaurant, waar een springkussen stond en ook een paar speeltuinen zijn. Daarnaast kijk je daar ook naar de show van Cas de Ranger. Reuze vermakelijk voor de kids.

Julianatoren

Waar kun je uit kiezen qua restaurants op het park? Nou hou je vast, dat zijn er veel:

  • Suikerspinhuisje
  • Dino’s cafetaria
  • Poffertjes restaurant
  • Jul’s La Venezia
  • Hamburger kiosk
  • Jul’s Thai Toko
  • Kaasteel
  • Jul’s Cafetaria
  • Torenrestaurant

Het adres van Julianatoren:

Julianatoren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Nieuwe attractie Julianatoren
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *