Halloween in de herfstvakantie bij Julianatoren

Kom je ook griezelen bij Kinderpretpark Julianatoren?

Dit weekend brachten wij een bezoek aan de Julianatoren. Het was de tweede keer dit jaar dat wij het kinderpretpark bezochten in Apeldoorn en beide keren hadden we prachtig weer, wat was het weer leuk. Deze periode is het pretpark ingericht om bezoekers een beetje te laten griezelen, tot en met 28 oktober is het er Halloween!

Halloween Julianatoren

Griezeldoolhof in Julianatoren

Elk jaar komt het Griezeldoolhof, gemaakt van stro, naar Apeldoorn. Dit keer was er ook een Loopspookhuis. Het griezeldoolhof en het loopspookhuis vind je voor de ingang van het pretpark, bij de parkeerplaats. De entree hiertoe is gratis.

Halloween Julianatoren

Als je het doolhof ingaat krijg je een invulblad mee, waarop je letters moet gaan verzamelen. Heb je alle letters verzameld dan heb je het geheime ingrediënt gevonden. Dat hangt samen met de nu lopende YouTube Serie van Julianatoren op hun kanaal: Het Geheime Ingredient. Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin gaan in dit verhaal aan de slag om te zorgen dat de heks minder krachten heeft. Want de heks wil er alles aan doen om te voorkomen dat er Halloween gevierd kan worden op het pretpark. In het griezeldoolhof ga je op zoek naar dit geheime ingrediënt.

Halloween Julianatoren

In het doolhof lopen echte griezels rond, en er zijn griezelpoppen. Er is een hoop rook en die kun je zelf maken door op de knoppen te drukken die je tegenkomt bij je speurtocht. Voor de kleintjes was het best spannend, maar niet te eng. Al wilden die van mij niet ook nog door het Loopspookhuis. Tijdens hun wandeling door het doolhof kregen ze van de griezels dus letters voor het vinden van het ingrediënt. Dit geheime ingrediënt vul je in op een computer aan het van het doolhof en maak je kans op een abonnement. Daar gaan we dan maar even voor duimen!

Halloween Julianatoren

Leuke shows

Er zijn weer veel leuke shows op het park Speciaal voor het leuke griezelkarakter zijn er leuke shows in dat thema: Jul’s Griezelfeest, Julia’s Halloween Dansles en de grote spookshow ‘De Spoken van Griezelstijn’. Het is erg leuk dat er zoveel aan shows wordt gedaan. De kinderen vinden het geweldig en vieren echt feest in het park. Tussen de ritjes in de achtbaan en de helikopter vluchten door.

Er is een meet & greet na elke voorstellen, dus dat is extra leuk. Ga lekker op de foto met je favoriet!

Halloween Julianatoren

Het pretpark voor kinderen

Het pretpark zelf is natuurlijk fantastisch voor kinderen. Er is zoveel te doen. Hoe oud of jong je ook bent. Bij ons vorige bezoek waren we vrijwel overal in geweest. Deze keer hebben we iets minder attracties bezocht. Ook doordat het wat drukker was dan de vorige keer. De rijen waren wat langer, maar eigenlijk vielen de wachttijden nog wel mee, maar er is genoeg leuks om te doen. Dus als ergens een flinke rij stond, dan besloten we ergens anders in te gaan. De achtbaan was erg leuk, ook voor jezelf. Lekker spannend!

Halloween Julianatoren

De dinotour langs de dinosaurussen is wel favoriet, daar hebben we ook het langst in de rij gestaan, ik denk zo’n 10 minuten, vanaf het eind. Dus dat is echt prima te overzien. Het uitzicht vanaf de luchtballonnen is heel leuk, evenzo vanuit het reuzenrad.

Halloween Julianatoren

Entreekaartjes, parkeren en lunch Julianatoren

Openingstijden en parkeren

Wij waren om 10:30 uur op het park (de kassa gaat om 10:00 uur open en het park om 10:30 uur). Parkeerplaats 1 was toen al vol, maar je wordt begeleid naar P2, wat iets verderop ligt. Daar kun je met de blauwe of roze bus naar het park. Deze rijden ’s morgens naar het park en gaan vanaf 15:00 uur weer terug vanaf het park naar de parkeerplaats. Ideaal, want zo heb je al een extra avontuur, nog voor je in het park bent en sluit je ook maar af met een ritje in de bus.
Het park sluit om 17:00 uur. Je kunt altijd op de site even de live informatie bekijken. Zo zie je ook wat het weer wordt en hoe de verwachting is qua drukte.

Halloween Julianatoren

Entreeprijs voor het park is (vanaf 2 jaar) € 22,50 (online € 20,50). Halloween is gratis inbegrepen.
Kinderen jonger dan 2 jaar oud mogen gratis naar binnen.

Parkeren kost € 8,50.

Lunch en diner

Er is genoeg mogelijkheid om te eten in het pretpark. Er zijn stalletjes waar je ijs kunt halen, maar ook restaurants waar je een hele maaltijd kunt krijgen. Van hamburgers met frites tot poffertjes. We konden heerlijk buiten lunchen, er is een grote ruimte achter het restaurant, waar een springkussen stond en ook een paar speeltuinen zijn. Vorige keer hadden we daar de show van Cas de Ranger bekeken, op de heuvel. Deze keer was hij niet om 13:00 uur. Dus die hebben we helaas gemist, maar er was genoeg vermaak tijdens de lunch, dus we hadden het prima naar ons zin in het zonnetje (op 13 oktober nota bene).

Halloween Julianatoren

Waar kun je uit kiezen qua restaurants op het park? Nou hou je vast, dat zijn er veel:

  • Suikerspinhuisje
  • Dino’s cafetaria
  • Poffertjes restaurant
  • Jul’s La Venezia
  • Hamburger kiosk
  • Jul’s Thai Toko
  • Kaasteel
  • Jul’s Cafetaria
  • Torenrestaurant

Het adres van Julianatoren:

Julianatoren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *