Review: Bezoek aan Legoland en Sealife Oberhausen

Ik kondigde het al aan op 15 december; wij gingen naar Oberhausen voor een bezoek aan het LEGOLAND Discovery Centre en SEALIFE, daarnaast bezochten we de kerstmarkt. Benieuwd hoe we het vonden?

Bereikbaarheid LEGOLAND en SEALIFE Oberhausen

Het LEGOLAND Discovery Centre ligt in Oberhausen. Vanuit waar wij wonen (Nijmegen) is dat ongeveer 1 uur en 10 minuten rijden. Prima te doen, daar zijn wij dus sneller dan op heel veel plekken binnen Nederland.

LEGOLAND en SEALIFE zitten naast het grote overdekte winkelcentrum CentrO.

legoland oberhausen

Parkeren kun je gratis, volg de borden LEGOLAND en parkeer op P3 (of p4). De parkeergarages zijn groot, netjes en overzichtelijk. Ideaal. Je ziet LEGOLAND direct liggen als je uit de garage komt, je herkent het aan de enorme Giraf van Lego die voor de deur staat. Rechts van LEGOLAND zie je SEALIFE liggen. Nu in december is er kerstmarkt in Oberhausen, daar liep je meteen tegenaan als je de parkeergarage uitstapt. De herkenbare houten kerstmarktstalletjes vol versieringen en lekkere geurtjes (van chocolade tot braadworst en gluhwein) komen je tegemoet.

LEGOLAND Discovery Centre

Bij binnenkomst in LEGOLAND zie je direct een grote Lego shop. Indien je moet wachten omdat er een rij is voor de kassa is er al Lego-speelgelegenheid bij de ingang of loop je eenvoudig even het winkeltje binnen. Zodra je kaartjes hebt wordt je begeleid naar een tussenruimte. Hier draait een film over Lego en staan een aantal mooie bouwwerken van LEGO die je kunt bewonderen. Op de motor en in de raceauto van Lego kunnen de kinderen werkelijk zitten. Dus dat werd meteen uitgeprobeerd. Vervolgens moet je even wachten tot de automatische tussendeuren opengaan en een medewerker van Legoland je komt halen. Samen met een ander stel met kinderen kregen wij (in het Duits) uitleg bij de “fabriek”. Je komt namelijk in een ruimte waar een machine staat die Legoblokjes maakt. Middels een grote knop op een paal kun je elke machine aanzetten. Dit mochten de kinderen doen. Ook kon je de korreltjes voelen waar de Lego van gemaakt wordt. Per knop wordt er een nieuwe actie gestart. Het persen van de korrels tot het werkelijk drukken van de Legoblokjes. Aan het eind van deze activiteit kregen de kinderen een kerst-Lego-blokje. Met daarbij een kaartje om later in het winkeltje hun naam in het blokje te laten laseren.

legoland oberhausen

Na de fabriek kom je in een attractie waarbij je zelf in een treintje gaat. Je krijgt allemaal een lasergun (het klinkt heel geweldadig, maar dat valt reuze mee) en rijd je een grot in. Daar is het de bedoeling dat je de prinses redt en overal op schiet met je laserpistool. Grote legospinnen en vleermuizen. Na de attractie kom je op een plein terecht. Daar is gelegenheid voor catering (je kunt er broodjes en drankjes kopen) en om even te zitten. Rondom het plein zijn er meerdere activiteiten. Racen met zelfgebouwde legoauto’s, een workshop volgen en nog veel meer. Het racen met de auto’s vonden ze het leukst. Er is overigens zelfs een 4D bioscoop waar je een Legofilm kunt kijken.

Als je uitgespeeld bent en alle stempels hebt verzameld ga je via het winkeltje naar buiten. In het winkeltje konden wij de Legoblokjes nog laten graveren die we hadden gekregen bij de fabriek. We hebben nu twee prachtige gepersonaliseerde kerstlegoblokjes.

Bij elke locatie binnen Legoland (het is niet enorm groot, maar het zijn wel allemaal verschillende pleinen met eigen thema’s) krijg je een stempel op een stempelkaart. Als je je stempelkaart vol hebt, betekent dat dat je elke activiteit hebt uitgevoerd en maak je kans om een jaarabonnement te winnen.

We zijn ongeveer 1,5 uur binnen geweest. We vonden het geweldig. De kinderen hebben zich enorm vermaakt. Je zou er prima veel langer kunnen doorbrengen, doordat er ook een speelruimte is met een glijbaan en klimbaan. Tevens valt er genoeg te bouwen en te spelen. Wij zouden dit wel vaker willen doen.

kerstmarkt oberhausen

Kerstmarkt Oberhausen

Als je uit het winkeltje komt en Legoland verlaat loop je zo door richting SEALIFE. Wij gingen eerst even lunchen op de kerstmarkt die 10 meter verder op zat. Pinnen kun je naast de Mac Donalds bij Centro. Wij bestelden een broodje braadworst en Rabekuchen met appelmoes. Dat was een stevige lunch, haha. De kerstmarkt is overdag uiteraard wat minder sfeervol dan ‘s avonds. Maar er zijn een aantal leuke houtenkraampjes, waar je snuisterijen of lekkernijen kunt komen. Leuk om even overheen te lopen.

SEALIFE

Toen we uitgegeten waren werd het tijd voor SEALIFE. We gaan regelmatig naar Burgers Zoo in Arnhem dus we zijn wel een groot aquarium gewend. De Ocean in Burgers Zoo is immers prachtig. Ergens kun je SEALIFE er wel mee vergelijken, maar het is ietwat kleinschaliger opgezet. Je kunt echt heel dichtbij de vissen komen en het is behoorlijk educatief. Zo mochten we zelfs een zeester aanraken en waren er kreeftjes die aan je vingers gingen knabbelen. Uitleg wordt gegeven, wanneer gewenst in het Engels in plaats van Duits.

sealife oberhausen

Verder is er een heel mooi punt bij het aquarium waar je op een bankje kunt zitten en naar de vissen kunt kijken. Dit punt is ongelooflijk fotogeniek. Aan de zijkanten van het bankje zie je namelijk spiegels en zo worden de vissen aan alle kanten weerspiegeld. Er zwemt ook een gigantische schildpad rond. Dat vond ik wel heel erg tof om te zien.
Toen we het aquarium helemaal door waren hebben we nog een drankje gedaan in het restaurant. Je kunt daar nog op een platbodembootje naar vissen kijken. Hiervoor betaal je 5 euro extra per persoon.

sealife oberhausen

We zijn ongeveer 1,5 uur in SEALIFE geweest. We vonden het erg leuk, vooral in combinatie met Legoland. Op die manier heb je een goede dagvulling. Het is namelijk allemaal niet heel erg groot.

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *