Paardencadeau voor als je van paarden houdt

Vandaag een paardencadeau. Sinterklaas- en kerstcadeaus bedenken is niet altijd makkelijk, vooral niet als je kinderen hun verjaardag ook in de buurt van de feestdagen hebben. Ze hebben vaak dan al zoveel gehad en het ze willen het liefst speelgoed, is mijn ervaring. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te bedenken, die ook nog eens handig en nuttig zijn. Deze tips ben ik gaan verzamelen.

Vandaag cadeautips voor paardrijmeisjes of paardrijjongens. Heb jij een paardenfan in huis, dan kun je hem of haar vast wel verblijden met items voor de pony of het paard of voor het uitvoeren van deze hobby.

paardrijden kleuter

Kinderen en dieren zijn een geweldige combinatie. Veel jonge kinderen dromen ervan om voor een pony of paard te mogen zorgen. Zit jouw zoon of dochter al op paardrijden? Dan mogen ze vast voor het rijden hun pony even borstelen. Ik wilde als kind dan ook altijd graag mooie borstels voor mijn pony en elastiekjes om de manen in te vlechten.

Wil je de kleine ruiter zelf verblijden, met nieuwe paardrijkleren of rijlaarzen? Dan zijn er heel mooie laarzen en leuke kleding te vinden. Veel mooier dan wat we vroeger hadden. Bijna elk jaar ga ik naar de Brabanthallen in Den Bosch, waar dan Indoor Brabant Horse Show plaats vindt, daar staan ook altijd stalletjes met de nieuwste paardrijkleding. Heel tof.

Natuurlijk kun je ook gaan shoppen voor het paard zelf, misschien dat hij of zij wel wat nieuws kan gebruiken. Prachtige paardendekens of een vliegendeken dat is een goed cadeau voor de feestdagen.

Wanneer op paardrijles?

Toen ik vijf jaar was begon ik met paardrijlessen, op een shetlandpony. Francientje hete ze. Jaren ging ik elke zaterdagochtend naar de manage om rondjes te hobbelen op de pony’s op de manage. Hoe ouder ik werd, hoe meer je ook je pony’s ging verzorgen. Roskammen, invlechten en bandages omdoen. Het is voor mij heel lang geleden. Toen ik een tiener was, ben ik gestopt. Maar ik kijk er met veel plezier op terug. Dan ging ik op zaterdagochtend op mijn fiets je naar de manage in het dorp verderop. Nu zou ik het leuk vinden als mijn dochtertje op paardrijden wilt. Maar meestal beginnen ze tegenwoordig pas vanaf 7 jaar met ponyrijden. Dat is dus wel iets veranderd.

Wat heb je nodig als je kind op paardrijles gaat?

Als je kindje voor het eerst begint met paardrijles dan heb je ineens wat spullen nodig.

Natuurlijk kun je vast wel wat lenen van iemand of van de manage, voor het geval je kindje nog niet overtuigd is. Dan is het misschien zonde om direct al een hele garderobe aan te schaffen.

Je hebt nodig: Paarddrijdkleding:

  • Een paardrijbroek
  • Een cap of paardrijhelm voor je veiligheid
  • Hoge stevige schoenen of paardrijlaarzen\

Ga jij een paardenfan blij maken met een leuk paardencadeau? Bekijk ook het Sinterklaascadeautips overzicht.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *