Favoriete voorleesboek

Van de week vroeg iemand mij wat mijn favoriete voorleesboek is. En aangezien het nog steeds Kinderboekenweek is. Vind ik het wel leuk om dit ook te benoemen op mijn blog. Ik licht twee boeken toe waar ik momenteel heel veel uit voorlees.

What's on mama's mind - mammoetMijn favoriet, dat is momenteel: “Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen” van Michelle Robinson. Dit is echt een aanrader, hij is ook voor jezelf hilarisch om te lezen. Daarnaast zijn de plaatjes heel leuk. Mijn zoontje pakt hem vaak als ik vraag uit welk boek ik moet voorlezen. Dat zie je ook aan het boek, die heeft al flink geleefd. Wel zonde, maar ach, hij mag er van mij ook in bladeren.

In het boek ga je in 10 stappen leren hoe je een heel wollige mammoet moet wassen. Wat je nodig hebt van shampoo tot een trampoline. Het is echt grappig.

Daarnaast ben ik heel erg fan van grote voorleesboeken met korte verhalen. Vooral toen mijn zoontje kleiner was, was 1 minuut voorlezen meer dan genoeg. Zijn aandacht kon hij er maar kort bijhouden. Dus dan is het leuk om plaatjes te kijken en korte teksten te hebben.

“Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar”. Vind ik het leukst. Hij is lekker dik en er staan veel What's on mama's mind - knufffeltjeverschillende verhalen in. Redelijk kort. Ook kijken we er graag plaatjes in. Daarin staat het gelijknamige versje dat ik vaak tegen mijn zoontje zeg, voordat hij gaat slapen. Je kent hem denk ik zelf ook wel:
“Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar.
Een knuffeltje op je wang, op je oor,
in je nek, in je haar..
he wacht nog eens even,
ik vind je zo lief, ik ben nog niet klaar.
Op je neus ook een paar”.

Wat is jouw favoriete voorleesboek? Ik schreef vorige week al een blog over de Kinderboekenweek en het boek Speeltuin van Mies van Hout.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

1 reactie op “Favoriete voorleesboek

    Mariska

    (16 oktober 2015 - 22:59)

    Ik heb de speeltuin, na lezen van de blog ook aangeschaft! Ge-Wel-Dig, echt een Aanrader.. Zo ontzettend kleurrijk en speels! Boekjes blijven altijd leuk.. Kan zo genieten van die momentjes samen.. En gelukkig heb ik geboft met een zoontje die gek is op boekjes lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *