Plasman Prentenboek top 10 2019

Prentenboek top 10 en Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. We recenseerden al twee boeken uit de Prentenboek top 10 van 2019: Een Huis voor Harry en Waar is beer? Nu is Plasman aan de beurt. Ik heb ook twee toffe knutsels van de Knutseljuf Ede.

Plasman prentenboek top 10 2019

Plasman

Plasman gaat over een superheld dat de stad veilig wil houden. Hij is wel een heel speciale superheld, want Plasman heeft als superkracht dat hij heel ver en heel veel kan plassen. Een perfect boekje voor kinderen die nog weleens een ongelukje hebben, want Plasman heeft van die ongelukjes zijn specialiteit gemaakt.

Plasman: een nieuwe superheld is opgestaan

Plasman hoort dan wel bij het selecte groepje superhelden die de stad veilig houden, maar hij voelt zich absoluut geen held. Zijn enige superkracht is dat hij vaak, veel en ver kan plassen. Nooit wordt er een beroep op hem gedaan. Tot op een dag de verschrikkelijke sneeuwman in de stad verschijnt en alle andere superhelden ziek, zwak en misselijk zijn (of van hun ouders eerst hun bord leeg moeten eten). Uiteindelijk raapt Plasman al zijn moed bijeen en gaat hij het monster te lijf. En dan blijkt zijn superkracht lang niet zo nutteloos te zijn als hij dacht!

Kinderboek top 10 2019 plasman

Voor wie is Plasman?

Het boek is leuk voor al die kleuters die misschien officieel al zindelijk zijn, maar toch nog regelmatig een ongelukje hebben. Dan kun je daar, als kind, met dit boek heerlijk om lachen, samen met je ouders.

Jaap Robben en Benjamin Leroy

Jaap Robben en Benjamin Leroy maakten eerder samen furore met kinderboeken als De Zuurtjes, Als iemand ooit mijn botjes vindt en Suzie Ruzie

Details:

ISBN: 978902576747
Auteur: Jaap Robben
Illustratie: Benjamin Leroy
Uitgeverij: Gottmer

Verkoopprijs: € 14,99

Knutseltip Plasman

Deze keer niet 1 maar 2 knutseltips met Plasman van Ilse.

Knutseljuf Ede maakte dit leuke knutselwerk van wc rolletjes bij dit boek; Plasman. Knutsel met wc-rolletjes je eigen Plasman. Bekijk hoe je het maakt op de site van Knutseljuf Ede.

knutseltip plasman

Knutselen met ijslollystokjes

knutselen ijslollystokjes

Maak van ijslollystokjes een poppetje dat je kunt gebruiken bij het lezen. Lees hier hoe Ilse het knutselwerk van ijslollystokjes van Plasman maakt.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboek: Plasman
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Plasman Prentenboek top 10 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *