Een huis voor Harry, Prentenboek van het Jaar 2019

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.  De Nationale Voorleesdagen 2019 worden op woensdag 23 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 2 februari. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het Prentenboek van het Jaar 2019 is: Een huis voor Harry (2017, Querido) van Leo Timmers. Ik vertel je graag meer over dit boek, de andere boeken uit de top 10 van 2019 komen later deze maand aan bod op www.mamas-mind.nl.

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 5,25 inclusief app.

Nationale Voorleesdagen 2019

Een huis voor Harry

Het prentenboek over de kat Harry, die op een dag verdwaald raakt en de hulp van vrienden inroept om weer thuis te komen. Het prentenboek richt zich op buitenspelen, verdwaald raken en bang zijn, maar ook op vrienden maken, en natuurlijk uiteindelijk de weg weer terug vinden. Er komen veel poezen in voor én vlinders.

Nationale Voorleesdagen 2019 Een huis voor Harry

Het is een heel leuk boek, over een kat die verdwaald, maar gelukkig ook weer thuis komt. De prenten zijn prachtig. Een boek met mooie illustraties en een heel leuk boek om uit voor te lezen. Harry gaat buiten spelen met zijn vriendinnetje Vera. Ze gaan heel ver van huis en dan raakt Harry Vera kwijt. De weg naar huis kan hij ook niet meer vinden. Harry gaat in het boek Een huis voor Harry op zoek naar zijn huis.
Ik ben gek op (prenten)boeken. De tekeningen zijn vaak zo mooi, sommige nog leuker dan de andere. Dit boek vind ik terecht een prijswinnaar. Of ik het ook het leukste prentenboek van 2019 vind, dat weet ik nog niet, maar ik snap wel waarom hij zo leuk gevonden wordt. De verhaallijn is heel duidelijk, dat het echt een verhaaltje is vinden de kinderen hier vaak ook leuker. Het is echt wel even spannend voor ze of Harry wel thuis komt. De emoties van de poes zijn goed getekend en daardoor wordt het verhaal extra sterk uitgedragen.

Een huis voor Harry is geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.

Leo Timmers

Leo Timmers begon op zijn twaalfde strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen (Knack, Humo, De Standaard), maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Blij met mij, bekroond met een Boekenpluim, was het eerste prentenboek dat hij ook zelf heeft geschreven. Voor het woordenloze Boem kreeg hij zowel de Boekenpauw als de Prijs van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen. Die laatste prijs ontving Leo Timmers al zeven keer, in 2017 voor Garage Gust. Wij samen op stap won een Zilveren Griffel. Van verschillende van zijn boeken worden ook animatiefilms gemaakt.

Nederlands
1e druk december 2018
Hardcover
56 pagina’s
Leeftijd: 3+
ISBN 9789021415444

Boekrecensies Prentenboek top 10 2019:

 

Knutselen met een Huis voor Harry

Knutseljuf ede knutsel poes van wc rolletje

Ilse maakt de leukste knutsels voor kinderen. Op haar blog geeft ze je knutseltips. Ook Harry knutselde ze. Wil je weten hoe je een poes knutselt van een wc-rolletje? Of Vera de vlinder?

Knutseljuf ede knutsel vlinder van wc rolletje

Neem dan een kijkje bij Knutseljuf Ede.

Ook heel leuk om samen met de geknutselde Harry het boekje te lezen. Zo lees je samen met deze kater en vlinder Vera het boekje.

Ook heeft ze leuke kleurplaten van Een Huis voor Harry voor je.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Een huis voor Harry
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *