Risk verjaardagseditie 60 jaar

Ik speelde dit spel vroeger heel veel, samen met mijn broer en vrienden. Wat veel plezier hebben we daarmee gehad. Risk was denk ik wel een paar jaar lang ons favoriete spel en nu heeft een verjaardagseditie uitgebracht. Het wereldberoemde strategiespel viert 60ste verjaardag met de meest luxe editie ooit.

Risk 60 jaar

Risk verjaardagseditie 60 jaar

Risk 60 jaar verjaardagseditie

Met deze 60 jaar verzameleditie presenteert Risk het ultieme bordspel voor de fan, in een unieke verpakking, met prachtige vormgeving, speciale 60 jaar onderdelen en een spelgids met de rijke historie van Risk en extra manieren om het spel der spellen te spelen. Verraad, samenzweringen, verrassingsaanvallen. Op het slagveld van Risk is niets onmogelijk. Spelers gaan vol de strijd in met doordachte strategieën, slimmigheidjes en soms een roekeloze zet. Soms levert het de zoete overwinning op, met pech eindig je op het slagveld. Risk is nog altijd het meest populaire strategische
bordspel ter wereld. Misschien wel omdat het diep fanatisme oproept bij de spelers en hun ware aard blootlegt. Ben jij de stille strateeg, of ga je bulderend over het bord? Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen kunnen samen hét Spel der Strategische Overwinningen spelen. Ideaal voor (lange, fijne) spelletjesavonden.

60 jaar Risk wordt gevierd met deze speciale editie met super deluxe verpakking en spelonderdelen. Voor de echte fan onthult deze editie ook de geschiedenis van het spel en 4 extra manieren om het spel te spelen, inclusief de originele spelregels van La Conquête du Monde, de inmiddels zeer zeldzame voorloper van Risk.

De geschiedenis van RISK

Risk 60 jaar verjaardagseditie

In de jaren 1950 had het Amerikaanse Parker Brothers een samenwerking met de Parijse spellenmaker Miro. In de zomer van 1957 benaderde Mr. Boisseau van Miro, Parker met La Conquê te du Monde, een spel dat bedacht was door de Franse schrijver en filmproducer Albert Lamaorisse, bekend van de bekroonde film “The Red Balloon”. Na ruim een jaar testen
en verbeteren was het spel klaar voor de Amerikaanse markt, waarop Parker Brothers in 1959 het allereerste Risk spel lanceerde. Het spelbord van Risk heeft in de loop der jaren heel wat veranderingen ondergaan.

Wat vinden we van de verjaardagseditie van Risk

Risk 60 jaar verjaardagseditie

Zoals ik al aangaf speelde ik dit spel vroeger heel veel. De editie die wij hadden was denk ik een versie uit de jaren 90, als hij al niet ouder was. Het bord was toen al mooi, want het is een grote wereldkaart die je tafel in beslag neemt. Wij speelden met een soort wiebertjes, in elk geval niet van die mooie mini figuurtjes zoals deze verjaardagseditie van Risk 60 jaar heeft. Ook was de doos een stuk minder luxe. Voor het spelplezier maakte dat uiteraard niet uit. We hebben veel landen veroverend in die jaren. Het spelelement is niet veranderd. Er zitten bij deze nieuwe editie wel een paar nieuwe manieren om het spel te spelen, dat is natuurlijk wle heel erg leuk. Mijn kinderen zijn nog te klein om het spel te spelen ( 4 en 6 jaar), maar ze vinden het wel leuk om mee te kijken.
Met mijn broer ga ik dit spel binnenkort ook maar weer eens spelen, kijken of het nog steeds een strijd vol fanatisme is, zoals vroeger!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *