Sportschoenen kopen

Ik loop regelmatig hard dus ik wilde nieuwe sportschoenen kopen. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik nu al drie weken niet ben geweest. Maar meestal ga ik wel twee keer per week. Mijn hardloopschoenen liepen heerlijk, maar ik kreeg toch wel vaker te horen dat je niet te lang met je hardloopschoenen kan doen. Dus ging ik naar Intersport om nieuwe schoenen te laten aanmeten. Ondanks, dat ze nog best wel lekker zaten.

Ze hebben daar een meetsysteem staan, waar ze je voeten scannen, doordat je er op gaat staan. Op basis daarvan brengen ze een advies uit over welke schoenen goed voor je zullen zijn. Nou wil het oog natuurlijk ook wat, dus ging ik voor nieuwe Nike’s.

Waarom moet je op een gegeven moment nieuwe hardloopschoenen?

Ik kreeg te horen dat je ongeveer 1000 km goed kan lopen op je schoenen, dan gaat de demping er langzaam af. Dat komt, doordat je meestal hardloopt op harde ondergrond, stenen, asfalt et cetera. Als de demping minder wordt, dan vangt je lichaam harde klappen op, elke keer dat je neerkomt op de grond. Je knieën en rug kunnen daardoor bijvoorbeeld klachten gaan geven. Los van het slijten door het lopen, wordt het materiaal (vaak rubber) op een gegeven moment ook minder. Het droogt uit of kan scheuren, aan de binnenkant, zonder dat je dit aan de buitenkant opmerkt. Kortom, vervaging na loop van tijd is beter.

Sporten en sportschoenen kopen

asics hockeyschoenen nike

Naast hardlopen doe ik aan hockey en tennis en heb ik tegenwoordig ook skilessen genomen op de rollerbaan, zodat ik er straks weer helemaal in zit als ik op wintersport ga. Voor hockey koop ik bijna elk seizoen nieuwe hockeyschoenen, aangezien deze bij mij best wel snel slijten. Ik heb al een paar keer mijn enkelbanden gescheurd en dat kwam één van die keren sowieso doordat de zool van mijn schoenen best wel versleten was. Toch wel gek dat ik dan als zeker 7 jaar met dezelfde hardloopschoenen doe. Mijn ervaring is wel dat ik eigenlijk altijd een merk trouw blijf. Ik denk dat meer sporters dat hebben. Een voetballer gaat voor nike voetbalschoenen of voor de adidas voetbalschoenen, maar vast niet om en om. Evenzo voor een tennisser of welke sport je ook doet.

Skischoenen

Ik ski al een aantal jaar, rond mijn 20ste ben ik daar mee begonnen. Al heb ik eerlijk gezegd als kind wel een paar keer in een hal en in Winterberg geskied, maar tijdens mijn studententijd ging ik voor het eerst echt op wintersport. Dit jaar gaan we voor het eerst met onze kinderen. Ik huur eigenlijk altijd het skimateriaal op de locatie of leen het van vriendinnen. Toch krijg ik wel vaak het advies om zelf skischoenen te hebben. Dus dit jaar ga ik aan het eind van het seizoen, denk ik, maar eens op zoek naar een mooi paar eigen skischoenen.

Nu ik het er zo over heb, moet ik maar gauw weer eens gaan hardlopen.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *