Stoppen met de fles, dreumes krijgt drinkbeker

What's on mama's mind -thermosfles4Het wordt tijd om te gaan stoppen met de fles zegt het consultatiebureau. Als je zoon of dochter één jaar wordt, wordt hier geadviseerd om niet meer uit de fles de melk te geven, maar uit een opendrinkbeker.

Een praktisch verjaardagcadeautje hoort er ook bij als je 1 jaar wordt. Gelukkig is dit cadeau er ook in leuke kleurtjes!

Stoppen met de fles
Bij mijn zoontje hebben we na zijn verjaardag gezamenlijk de fles in de prullenbak gegooid. “Daaag, fles!”. De fles werd uitgezwaaid en de prullenbak ging dicht. Daarna kreeg mijn zoontje zijn eigen opendrinkbeker.

We hebben flink in bad geoefend met het drinken en ook gaven we hem vaker yoghurt uit de beker. Yoghurt is wat dikker en daardoor knoeien ze wat minder gauw als je hem een beetje schuin houdt. Bij mijn dochtertje die nu net één is geworden gaan we nu met een drinkbeker oefenen. Een hele mooie What's on mama's mind refloknalroze Reflo cup.

Reflo smart cup
De Reflo smart cup is een speciale drinkbeker om het drinken uit een openbeker te oefenen. Hoe werkt het? In deze drinkbeker is een kunststofring toegevoegd. Dankzij de ring is het makkelijker voor kinderen om te leren drinken. Water (of bijvoorbeeld melk) stroomt hierdoor geleidelijk uit de beker en daardoor mors je minder gauw. De kinderen leren zo redelijk makkelijk te drinken uit de opendrinkbeker. Er wordt al genoeg geknoeid, toch!?

Ik heb met mijn dochtertje nog weinig geoefend. Ze drinkt soms wel de fles zelfstandig, maar verder ben ik er nog niet zo mee bezig geweest. Toch gaf ik haar gewoon de (mooie roze) drinkbeker. Tot mijn verbazing ging het heel goed. Ik was zelf nog wat voorzichtig, maar ze dronk er heel goed uit. De dagen erna hebben we het dus ook geprobeerd bij het avondeten en de lunch. ‘s Morgens krijgt ze nog heel even de fles. Simpelweg omdat ik het zo heerlijk vind haar ervan te zien genieten.

De tweede dag hadden we wel een ongelukje met de beker. De beker viel om. In haar schoot. Hoppa al het water over het shirt en broekje. Brrrrr, koud!! Tsja, dat kan ook gebeuren.

Met de beker in bad
What's on mama's mindEen tip om te oefenen met drinken uit een drinkbeker gaf ik hier boven al: oefen in bad! Geef je kind al vanaf baby af aan de drinkbeker regelmatig even in bad. Een klein beetje schoon drinkwater (dus zonder zeepsop) erin en laat maar oefenen. Knoeien kan geen kwaad.

Geen pulp
De drinkbeker is niet geschikt voor hete dranken of wanneer je bijvoorbeeld een troebelsapje hebt, met bijvoorbeeld sinaasappelpulp. Dan kan de ring verstopt raken. Wel kan de drinkbeker in de vaatwasser, ideaal dus.

BPA vrij!
De drinkbeker is gemaakt zonder weekmakers, hierdoor is de beker minder sterk dan sommige andere kinderdrinkbekers. Dus hij kan kapot gaan als hij echt hard valt. Toch kan hij aardig tegen een stootje heb ik al gemerkt. De Reflo Smart Cup is beschikbaar in vier kleuren: groen, blauw, roze en transparant.

Onderweg
De beker is ook ideaal voor onderweg, want ook op de achterbank in de auto wil je niet knoeien. Toch What's on mama's mind reflozou ik het nu nog niet overwegen, eerst maar een paar weekjes blijven oefenen. Daarna zelfstandig in de auto. Zo in de winter is een nat pak niet zo lekker.

Bestel zelf ook een Reflo Smart Cup.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *