The Body Shop – Edelweiss skincare-lijn

Aandacht voor je huid, iets wat je in drukke tijden niet mag vergeten. Juist nu het schooljaar weer is opgestart, alle sporten weer begonnen zijn en je je een slag in de rondte werkt om de kinderen op de juiste tijd op de juiste plek te hebben, terwijl je misschien zelf ook nog een drukke baan hebt. Om nog maar niet over het huishouden te beginnen.
Ik mocht een aantal fijne producten van de Edelweiss skincare-lijn van The Body Shop uitproberen. Mjn ervaringen met deze producten deel ik graag hier.

Edelweiss skincare

The Body Shop presenteert edelweiss: het krachtige bloemetje boordevol antioxidantpower. Veel mensen zullen edelweiss kennen van het gelijknamige liedje uit de filmklassieker The Sound of Music. Maar het is zoveel meer dan dat. Het wordt al eeuwenlang toegepast in volksgeneeskunde, en in de Alpen is het geven van dit bloemetje aan een geliefde het ultieme teken van toewijding.

De nieuwe skincare-lijn van The Body Shop ontleent zijn effect aan het Alpen plantje: Edewelweiss en de krachtige antioxidantwerking daarvan. Laten wij net een vakantie door gebracht hebben in dit gebergte. Hoewel wij vooral warmte en zon hebben ervaren staan de Alpen bekend om de extreme weersomstandigheden, met harde wind, regen en sneeuw. Het Edelweissplant doet het daar uitstekend, doordat het zichzelf beschermt en repareert, dankzij natuurlijk oxidanten, waaronder leontopodinezuur, dat alleen wordt geproduceerd als het bleometje zich bevindt in defgelijke exterme omstandigheden. Als ik dat zo lees dan verwonder ik mij toch maar weer meer over de natuur.

“De antioxidantwerking en beschermende eigenschappen van edelweissextract en edelweiss-stamcellen helpen de huidbarrière in stand te houden en het oppervlak van de huid te verzachten, waardoor je huid stralend fris blijft, ongeacht je leeftijd. Maar ondanks deze cocktail van klinisch bewezen effecten is edelweiss in de beautyindustrie nog een goed bewaard geheim. 80% van de dagelijkse huidproblemen wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en stof , waardoor de huid er dof, droog en futloos uit gaat zien. De krachtige natuurlijke beschermingssystemen uit edelweiss maken dat het ideale skincare-ingrediënt. Geen wonder dus dat The Body Shop er nu nog meer van gebruikt in haar nieuwe lijn.” Aldus het begeleidende persbericht bij deze producten. De producten die ik heb mogen uitproberen zijn als volgt:

Eye concentrate Edelweiss – 10 ml

Edelweiss eye serum

Vermoeidheid toont zich bij mij altijd meteen onder mijn ogen. Misschien herken je dat ook wel bij jezelf. Daarom vind ik dit product ook erg fijn. Het product kende ik al, onder de naam Drops of youth. Eye concentrate maakt fijne lijntjes onder je ogen minder zichtbaar en helpt te beschermen tegen luchtvervuiling. Het effect dat deze druppeltjes voor mij hebben is dat het een fris gevoel heeft. Of het mijn lijntjes in de korte termijn al echt heeft doen verdwijnen vind ik moeilijk te zeggen, maar het geeft een verfrissende en open uitstraling en het voelt ook zo, het voelt alsof je huid iets steviger is. Het product bestaat voor 96% uit ingredienten van natuurlijke oorsprong.
Ook staat bij het product dat het een onzichtbaarlaagje op de huid vormt dat beschermd tegen luchtvervuiling binnen- en buitenshuis. Daar was ik wel benieuwd naar, wat daar mee werd bedoeld. Toegelicht staat dat de luchtvervuiling kan leiden tot uidroging, doffe teint of vroegtijdige huidveroudering. Het friss serum helpt bij de bescherming van de huid door dit dunne laagje op de huid.
Het verfrissende effect merk ik meteen, het helpt een handje bij het wakker worden. Als ik ’s morgens uit de douche kom kan mijn huid droog aanvoelen, daarom wil ik graag iets op mijn huid hebben dat dit droge gevoel wegneemt en een fris gevoel, maar ook frisse uitstraling bezorgd.

Sleeping mask Edelweiss – 75 ml

Edelweiss sleeping mask

Naar bed gaan met een maskertje zorgt er voor dat je wakker wordt met een zachte, gladde huid, die de hele dag soepel blijft aanvoelen. Een slaapmaskertje vind ik alleen fijn als je het niet op je huid voelt als iets vettigs of plakkerigs, het liefst haal ik maskers zo snel mogelijk weg. In dit geval merk je niet veel van het masker, het trekt snel in.
Fijn product, ik gebruik het niet elke dag, daardoor voelt het ook extra speciaal als je het weer gebruikt. Slaap lekker!

Intense smoothing cream Edelweiss – 50 ml

Edelweiss inesne smoothing cream

Mijn verzorgingsproducten routine kan heel erg afwijken per dag. Ik start mijn dag echter nooit zonder een dagcrème. In de zomerperioden pak ik altijd een dagcrème met een hoge spf, liefst factor 50. De rest van het jaar kies ik voor een goede hydraterende crème.
De Intense Cream Edelweiss zorgt voor een hydratatie boost, precies wat mijn huid ‘ s morgens na het douchen nodig heeft. Je huid voelt fris en soepel

Cleanser Edelweiss – 100 ml

Edelweiss cleansing concentrate

Mijn dag begin ik ’s morgens altijd met een dagcreme, dat sla ik nooit over. Net als ik de dag altijd eindig met een cleanser en een nachtcreme. Verder kunnen mijn verzorgingsrituelen afwijken per dag, maar de basis is verzorgen en schoonmaken. De Edelweiss Cleansing Concentrate bestaat voor 95% uit ingredienten van natuurlijke oorsprong wat ik een fijn gegeven vind. Het was onzuiverheen en luchtvervuiling weg en laat je huid gladder, egaler en frisser aanvoelen.
Doordat je met een kleine beetje water de gel inmasseert over je gezicht verandert het in een schuim. Het kost je weinig tijd, maar het levert je een fris gevoel en een schone huid op. Ik vind het fijn om met een gereinigde huid te gaan slapen. Geen restjes make-up of vuil. Zorgt er ook weer voor dat het ochtendritueel een stuk makkelijker gaat, want je huid is al schoon. Eventueel doe ik nog een slaapmasker op mijn huid.

Sheet Mask Edelweiss – 21 ml

Edelweiss sheet mask

Een Sheet Mask voelt altijd als een stukje verwennerij. Een extraatje na een drukke werkweek. De sheetmask is een maskertje dat je op je huid legt, je vouwt het uit en legt het op je gezicht. Zachtjes aandrukken en 15 minuten laten inwerken. Na 15 minuten verwijder je het masker, deze gooi je weg, de achtergebleven creme masseer je in je huid.
Verwennerij voor je huid! Ook erg fijn als cadeautje voor een lieve vriendin.

Liquid Peel Edelweiss – 100 ml

Edelweiss liquid peel

Liquid peel is een peeling die je huid reinigt. Het handig pomp systeem maakt het extra makkelijk om te gebruiken. Je gebruikt het om dode huidcellen te verwijderen en je huid er gladder en stralender uit te laten zien en frisser te laten voelen. Een cadeautje voor je gezicht. Advies van The Body Shop om 2-3 keer per week een paar pompjes op droge huid aan te brengen en je hebt in no time die frisse, uitgeruste, gezondogende gloed van toen je nog mocht uitslapen en geen drukke dagen had. Na afloop een fijne dagcreme smeren en je kan er weer tegenaan!
Ik vind dit een erg fijne peeling, het flesje maakt het mij ook erg makkelijk om snel even te gebruiken, wat weer past binnen ons drukke leventje

Bouncy Mist Edelweiss – 57 ml

Edelweiss mist

Dit product heeft een verkwikkende werking. De Edelweiss Bouncy Jelly Mist laat je gezicht 24 uur lang hydrateren en helpt je huid beschermen tegen de effecten van luchtvervuiling en blauw licht. Voor wie net als ik veel uren aan een computer doorbrengt is dit een fijn gegeven. De mist is een specifieke face mist voor elk huidtype, die je huid gehydrateerd laat aanvoelen en zorgt voor een frisse en stalende look. Even op je gezicht sprayen en klaar! Lekker makkelijk toevoegen aan je dagelijkse routine toch? Ik vind hem heerlijk, het is een beetje een ik maak je wakker spray!

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *