Uitbakeren of afbouwen inbakeren

What's on mama's mind - inabkerdoek PaccoJa, ja, na een poos inbakeren mochten een paar weekjes terug eindelijk de ritsjes open. Onze kleine man heeft heel veel baat gehad bij het inbakeren. Als we hem niet in de Pacco-doek deden, dan sliep hij niet. Met name zijn armpjes bleven in lucht maaien of hij ging met zijn handjes plukken aan zijn gezicht of speen. Wat als gevolg had, dat hij met tranen op zijn wangen in bed lag.

Het inbakeren zorgde voor rustige periodes voor ons en vooral voor hem. Na 8 weken inbakeren raadde het consultatiebureau ons echter aan om te gaan afbouwen. Als je te lang inbakert kunnen de kleintjes eraan gaan wennen en kan het steeds lastiger worden om zonder inbakerdoek te gaan slapen.

Uiteraard hadden wij het al eens geprobeerd zonder inbakerdoek. Bijvoorbeeld wanneer hij zijn vaccinaties kreeg. Maar na een dag met de armpjes zwaaien en zonder verhoging, ging hij gewoon ’s nachts weer de inbakerdoek in, omdat het ons ook wel gezond leek als hij wat slaap kreeg. We gingen dan wel wat vaker checken, of hij echt niet te warm was.

De volgende dag waren we altijd weer blij dat hij weer gewoon elke slaapje in zijn Pacco mocht. Wij hadden er zelfs twee om te vermijden dat hij er een keer niet in zou kunnen.

Wij besloten om het heel langzaam te gaan afwennen, één slaapje niet meer in de Pacco, maar in een slaapzakje. Uiteraard was dit eerst nog geen succes. Die vrije armpjes (een gewone slaapzak zonder mouwen) bleven maar door de lucht zwaaien, aan zijn lakentje trekken en de speen en zijn hand moesten tegelijk in zijn mond. De moed zonk ons even in onze schoenen. “Gaat dit wel ooit lukken?”. En toen begon hij ook nog eens te rollen van zijn rug naar zijn buik. Dat was het teken dat we snel moesten gaan stoppen met het inbakeren. Dus ook af en toe in de inbakerdoek was geen optie meer, De inbakerdoeken gingen de kast in.

Een mooie blauwe Pacco Plus kwam hiervoor in de plaats, met ritsjes bij de armsluitingen. Door de ritsjes kun je een of twee armen vrij laten. Zo kun je mooi geleidelijk laten afwennen.

Inmiddels gebruiken we de Pacco Plus als slaapzak. Beide armpjes door de ritsjes. We hebben het lakentje overdwars op het bedje gelegd, zodat we hem flink strak kunnen instoppen. Helemaal vrij met de armpjes lukt nog niet. Althans niet bij het inslaap vallen, we stopten ze dus onder het lakentje, totdat hij in slaap was gevallen, dan ging het goed.

Maar die controle over de armpjes zal in de loop van de maanden zeker komen. Het lukt hem zo om in slaap te vallen en aan het einde van zijn slaapje dan liggen zijn handjes heerlijk ontspannen naast zijn hoofdje.

Meer informatie over afwennen / afbouwen van het inbakeren? Lees het bijvoorbeeld op deze blog: www.inbakeren.nl/blog/inbakeren-afbouwen-wanneer-en-hoe/

Ook een Pacco-doek? Bekijk de website van Pacco: http://www.pacco.nl/webshop/index.php/inbakeren.html

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *