Wat als borstvoeding niet lukt, wat dan? Gelukkig genoeg opties!

Borstvoeding is vaak de eerste keuze voor voeding van pasgeborenen, maar soms lukt het niet zoals gepland. Dit kan door verschillende redenen komen, zoals medische complicaties, persoonlijke omstandigheden of onvoldoende melkproductie. Het is belangrijk om te weten dat er alternatieven zijn en dat ondersteuning beschikbaar is.

baby slaapt

1. Zoek ondersteuning 

Voordat u overstapt op alternatieven, kan het waardevol zijn om professionele hulp te zoeken. Lactatiekundigen en andere gezondheidswerkers gespecialiseerd in borstvoeding kunnen advies en ondersteuning bieden om eventuele problemen op te lossen.

2. Formulevoeding: een betrouwbaar alternatief

Wanneer borstvoeding geen optie is, is formulevoeding een betrouwbaar en voedzaam alternatief. Formulevoeding is speciaal ontwikkeld om te voorzien in de voedingsbehoeften van baby’s. Er zijn verschillende soorten opties beschikbaar, inclusief opties voor baby’s met specifieke voedingsbehoeften of allergieën.

3. Kabrita’s Geitenmelk formule: een zachte keuze

Een optie die de aandacht verdient is Kabrita’s geitenmelkformule. Geitenmelk staat bekend om zijn natuurlijke mildheid. Kabrita’s formules zijn ontwikkeld om een uitgebalanceerde voeding te bieden met een zachte benadering*.

*Vanaf zes maanden moeten kinderen naast formule ook gevarieerde voeding krijgen. 

4. Emotionele ondersteuning

Het is belangrijk om te erkennen dat het niet kunnen geven van borstvoeding emotioneel uitdagend kan zijn. Zoek ondersteuning bij uw partner, vrienden, familie of professionele hulpverleners. Onthoud dat het welzijn van zowel moeder als kind voorop staat.

5. Focus op de band met uw baby

Voeding is slechts één aspect van de band tussen ouder en kind. Huid-op-huidcontact, knuffelen en samen tijd doorbrengen zijn even belangrijk voor de ontwikkeling van een sterke emotionele band.

Op zoek naar meer informatie en tips over alternatieven. Bekijk de website van Kabrita voor meer informatie.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *