2% van kinderen kiest schoolreisbestemming

Ik kreeg dit persbericht van Kinderpretpark Julianatoren. Zij deden een leuke onderzoek naar schoolreisjes. Ben jij benieuwd hoe de keuze voor een schoolreisje tot stand komt?

Halloween Julianatoren

Schooldirecteur en leraar beslissen

Voor kinderen altijd superspannend; een bijzondere dag om samen naar uit te kijken. Als feestelijke afsluiter van het schooljaar. Een fantastisch schoolreisje naar een dierentuin of pretpark. En sinds enkele jaren ook steeds meer educatief gericht. Bijvoorbeeld het bos in met een boswachter of naar een museum. Allemaal superleuk natuurlijk. Maar wie beslist er eigenlijk?

4% gaat niet op schoolreis

Opvallend detail uit een onlangs gehouden enquête door Kinderpretpark Julianatoren is dat 4% van de kinderen helemaal niet op schoolreis gaat. 9% gaat niet ieder jaar en 87% mag wel ieder jaar uitkijken naar een aan een dierentuin of pretpark. Meer dan de helft van de leerlingen mag geen geld meenemen om een souvenir aan te schaffen tijdens de schoolreis. De kinderen die vanuit school wel geld mogen meenemen, nemen gemiddeld € 5,- mee.

Schooldirecteur en leraar beslissen

Meer dan één derde van de schoolreisbestemmingen wordt beslist door de directeur van de school of de leraar. Slechts in 2% van de gevallen wordt naar de wens van de leerling geluisterd. De afstand, de prijs en eerdere ervaringen zijn van grootste invloed op de keuze van het jaar.

Dinsdag en donderdag populairst

De boekingen bij het Apeldoornse Kinderpretpark zijn al enkele weken geleden van start gegaan. En nu al ziet de Julianatoren dat wederom de dinsdag en donderdag de populairste schoolreisdag is. De boekingen bij Kinderpretpark Julianatoren stromen nu sowieso binnen. Tijdelijk geven zij maar liefst 60% korting op de entreeprijs.

Meer info: schoolreis Julianatoren

Wanneer boeken scholen hun schoolreis?

Landelijk, maar zeker bij Kinderpretpark Julianatoren zijn de maanden november en december de drukste maanden qua boeken. Dat komt mede omdat er een actie loopt tot en met 31 december 2018 waarbij wij 60% korting bieden op de reguliere entreeprijs voor scholen.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *