5 ideeën voor een hangmat in je tuin

Vakantie in eigen tuin? Het enige dat je nodig hebt is een beetje mooi weer en een hangmat. Heerlijk relaxen in jouw achtertuin, zwembadje op voor de kinderen en zelf lekker in de hangmat of hangstoel. Je hoeft niet altijd je hangmat te bevestigen aan een standaard. Ik heb vijf leuke ideeën voor hoe je je hangmat kunt bevestigen in je tuin zonder standaard. Wij hebben namelijk ervaren hoe fijn zo’n Tropilex hangmat is.

Tropilex hangmat
Hangmat Tropilex

1. Hangmat aan pergola

Heb je een pergola of overkapping in de tuin? Dan kun je er voor kiezen om tussen twee palen de hangmat te bevestigen. Je knoopt of bevestigt de hangmat dan tussen de palen.

pergola voor je hangmat blauwe regen
Afbeelding van Deborah Jackson via Pixabay

Er zijn diverse ophangmaterialen beschikbaar om je hangmat op te hangen en te bevestigen. Houd er rekening mee dat de palen echt wel stevig in de grond moeten staan als je er met je gewicht aan wilt kunnen hangen. Bij de meeste overkappingen worden de palen in de grond met cement vast gezet. In dat geval hang je goed in je hangmat. Je bevestigt de hangmat dan met een T-strap om de palen heen of door een oogschroef in de palen te schroeven.

2. Hangmat tussen twee bomen

Hangmat palmbomen
Afbeelding van Sue Todd via Pixabay

Het liefst hang je natuurlijk je hangmat op tussen twee palmbomen, voor de het beeld van jezelf op een tropisch oord. Maar uiteraard voldoen andere bomen ook prima voor het bevestigen van een hangmat.
Om de bomen kan je een T-strap binden. Dankzij de lussen kun je met een dubbele knoop en een lus, de hangmat makkelijk zelf om de boom heen knopen.

3. Hangmat aan je muur

Heb jij twee muren waar tussen je de hangmat op kunt hangen? Of een schutting en een muur? Dan kun je een Wallhook bevestigen aan deze wanden en daar je hangmat aan ophangen. Je schroeft de wandhaken in de muur en met karabijnhaken bevestig je de hangmat.

Hangmat aan muur
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Accessoires voor het bevestigen van je hangmat, net als de hangmat of hangstoel zelf kun je eenvoudig online shoppen.

4. Hangmat tussen twee palen

Net als bij de pergola of overkapping, kun je natuurlijk ook aan twee palen die je zelf in de grond zet je hangmat bevestigen. Zorg dat je stevige palen hebt, die je voor 1/3 in de grond zet. Dus je hebt zeker wel palen van twee meter nodig, bij voorkeur van hardhout, die je ingraaft. Als je ze schuin zet de palen, met de bovenkant naar buiten dan creëer je een mooie v-vorm, waar tussen de hangmat kan hangen. Dat ziet er extra mooi uit.

hangmat bevestigd aan paal
Afbeelding van Ulrike Leone via Pixabay

Ook kun je de hangmat bevestigen doordat je bovenop deze palen een spijker of schroef bevestigd, waaraan de hangmat kan hangen.

5. Hangmat op de plek van de schommel

What's on mamas mind tropilex hangstoel
Hangmat aan schommel bevestigd

Als je een schommel hebt, dan kun je makkelijk aan de palen van de schommel een hangmat bevestigen, maar je kan er ook voor kiezen om een hangstoel op te hangen. Net als dat wij hebben gedaan op de foto hierboven. Hiervoor gebruik je een ketting of liana bevestiging. Heel eenvoudig om hem er op te hangen en weer af te halen.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Tropilex hangmat bevestigen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *