Baby luistert muziek in de buik met muziektampon

Ze zeggen dat baby’s al veel meekrijgen van de omgevingsgeluiden tijdens de zwangerschap. Zo hoor je we dat een baby’tje na de geboorte rustig wordt van bepaalde muziek die jij vaak tijdens je zwangerschap hebt geluisterd. Het schijnt zelfs goed voor de foetus te zijn om muziek te horen. Door jouw buik worden de tonen echter gedempt. Hierdoor hoort jouw ongeboren baby de muziek niet hetzelfde zoals wij. Gisteren las ik iets opmerkelijks op het AD.nl. In een Spaanse gynaecologische kliniek hebben ze daar iets op bedacht, namelijk een muziektampon.

De zogenaamde muziektampon is gemaakt van siliconen en bestaat uit een ingebouwde speaker. Je brengt de muziektampon (aangesloten op een muziekapparaat) in, zoals je een normale tampon zou gebruiken.

Het geluidsniveau is maximaal 54 decibel (ter vergelijking een koelkast die aanslaat is ongeveer 50 decibel, 60 decibel is stemgeluid en een deurbel is ongeveer 80 decibel). Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over eventuele gehoorbeschadiging zeggen ze.

“Volgens de kliniek reageert de foetus op de muziek met lachjes en mond- en tongbewegingen, behalve als het kindje slaapt natuurlijk. “. Hier het artikel in het AD.nl.

Bekijk hier de YouTube video van Babypod:
www.babypod.net

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Baby luistert muziek in de buik met muziektampon

  Kirsten

  (9 januari 2016 - 23:22)

  Ik vind het best een raar idee om dat te doen.. Denk dat het nog wat zal moeten inburgeren 🙂

   mamasmind

   (10 januari 2016 - 06:55)

   Haha ja, benieuwd of dat gaat gebeuren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *