Review | Kneipp kruidenthee

What's on mama's mind kruidenthee kneippIk ken Kneipp van de heerlijke douchegel. Nu kreeg ik de uitnodiging om de Kneipp kruidenthee te reviewen. Ik ben een echte theeleut, dus daar ging ik zeker op in. Met 1 kopje koffie per dag en verder een paar kopjes thee op een dag ben ik helemaal tevreden. Op mijn werk drink ik elk uur wel een kopje thee (en moet ik dus ook elk uur naar de wc, haha). Meestal drink ik Rooibos-thee en mijn zoontje heb ik daar ook al aan gekregen. Wat wil je drinken? “Thee”, zegt de wijsneus.

De theeën die Kneipp nieuw in het theeassortiment heeft zijn heel verrassend. Er zijn tien verschillende natuurlijke kruidenmelanges, kortom voor elke behoefte is er een specifieke thee. Wat dacht je van de zuiverende Brandnetel thee, of Cranberry thee, welke de blaas ondersteunt. Ook heeft Kneipp de zogenaamde ‘probleemoplossende’ theeën zoals de welterusten thee . Nou dat klinkt bij een moeder toch als muziek in de oren. Een thee waardoor je lekker slaapt.

Ik heb als echte Rooibos-fanaat de Rooibos als eerste getest, maar de welterustenthee spreekt mij qua naam ook wel aan, haha.

Kneipp rooibos thee met gember en kardemom

De thee die van nature rustgevend en verwarmend moet zijn dankzij de Zuid-Afrikaanse rooibos-blaadjes en de extra toegevoegde gember en kardemom, vind ik erg goed smaken. Ik weet eigenlijk niet waar Kardemom naar smaakt en ik houd normaal niet zo van gember. Dus even ben ik bang dat de smaken mij niet zullen bevallen bij mijn favoriete theetje. In de thee is het niet zo overheersend en bevalt de smaak mij eigenlijk wel. Ik vind hem lekker. Deze is goed gekeurd.

Kneipp welterusten thee met valeriaan en melisseWhat's on mama's mind kneipp thee

Zoals de naam al zegt zal deze thee de nachtrust bevorderen. Nou is het natuurlijk, helaas, niet zo dat mijn kleintjes ineens doorslapen, als ik deze thee drink. Mocht dat het geval zijn, dan is het in een mum van tijd uitverkocht, haha. Wel is de thee rustgevend.

“Valeriaan staat bekend om haar rustgevende eigenschappen en in combinatie met melisse en lavendel wordt deze ontspannende werking versterkt. Een ideale thee om tot rust te komen na een drukke dag en ter voorbereiding op een goede nachtrust.”

Best een lekkere thee, wel jammer dat de kinderen er niet door doorslapen. Rooibos blijft favoriet.

What's on mama's mind Kneipp BrandneteltheeKneipp brandnetel thee met citroenschil

Deze leek mij wel spannend. Ik herinner mij dat we vroeger op de basisschool een keer brandnetel thee hebben gemaakt. Volgens mij vond ik dat toen niet zo lekker, haha. Maar deze smaakt goed.  De thee is lekker fris door de citroenschil. “Drink 2-3 kopjes van deze thee per dag om optimaal te profiteren van de natuurlijke kracht van deze kruidenthee.’ aldus Kneipp.

Heel lekker, mag in de theedoos naast de Rooibos. Dat is uniek haha.

What's on mama's mind Kneipp na het eten theeKneipp na het eten thee met kruizemunt, vlierbloesem en zink

De uitleg bij deze heb ik van Kneipp, die leggen het beter uit dan ik: “Deze kruidenthee is gebaseerd op de zuur-en-base-gedachte uit de natuurvoeding. De zorgvuldig geselecteerde mix van planten wordt aanbevolen na een avond heerlijk tafelen. De combinatie van een gevarieerde voeding, minder stress en meer lichaamsbeweging draagt bij tot het behoud van gezondheid en gewicht. Kruizemunt ondersteunt de spijsvertering en zink draagt bij aan een normaal zuur-base evenwicht.”
Ik vind hem oké, hij komt op de derde plek samen met de welterusten thee.

Zo ik heb heerlijk thee gedronken, genoeg smaakjes voor de komende tijd. Maar zo heb ik de verlate kraamvisite ook heerlijk veel keuze te geven, naast hun beschuit met roze muisjes.

 
What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *