Baby op komst? Hier moet je aan denken

Is er een baby op komst? Dan staat je wereld op zijn kop. Uitgaande van een voorspoedige zwangerschap is er een hoop waar je je op mag verheugen, het inrichten van een babykamer, het uitzoeken van knuffels en kleding voor je kind. Een kind krijgen is voor veel mensen het mooiste geschenk dat er is. Niet gek ook, een baby komt namelijk voort uit liefde tussen jou en je partner. Het is een zegen om ergens zo veel te mogen houden als van je eigen kind. Mag jij binnenkort bevallen? Dan staat je dus een hoop moois te wachten. Toch brengen kinderen, met name baby’s, ook een hoop zorg met zich mee. Je doet er dan ook goed aan om goed voorbereid te zijn op de komst van de baby. Deze blog helpt je een handje op weg, door wat dingen te benoemen die zeker belangrijk zijn om op orde te hebben voor de bevalling.

Een goede wasmachine

schoonmaak wasmachine

Allereerst is het belangrijk om een goede wasmachine te hebben. Baby’s kunnen er namelijk nogal een puinhoop van maken en je zult versteld staan hoeveel was zo’n klein mensje met zich meebrengt. Handdoekjes, tientallen rompertjes en niet te vergeten je eigen kleding die waarschijnlijk wat vaker de was in moet. Je wasmachine moet het allemaal aankunnen. Maar wat is nu de beste wasmachine? Hierin is het belangrijk om je goed te laten informeren. De volgende vragen zijn altijd goed om jezelf te stellen voor je voor de koop van een nieuwe wasmachine gaat:

  • Hoe groot moet de wastrommel zijn?
  • Hoe groot mag de wasmachine zijn?
  • Wil ik extra functies?
  • Welke wasprogramma’s gebruik ik vaak?
  • Hoe zuinig moet de wasmachine zijn?
  • Wat is mijn budget?

Babykamer inrichten

commode kinderkamer

Daarnaast is het een baby op komst natuurlijk ook erg belangrijk om de babykamer in te richten. Zorg dan ook op tijd voor de nodige meubels. Zo hoef je niet hoogzwanger nog een te gaan sjouwen. Daarnaast is het ook leuk om vroeg te beginnen met de inrichting, zodat je er echt iets moois van kan maken en al regelmatig even binnen kan lopen. Dit zal je gegarandeerd een blij gevoel geven. Zorg dat je inrichting sfeervol maakt, maar ook praktisch. Dan is de kamer helemaal klaar voor de baby.

Ook zijn er een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden. Van zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof tot de aangifte van je baby. Waar moet je allemaal aan denken?

Bevalling voorbereiden

Tot slot is het ook goed om de bevalling voor te bereiden. Een bevalling is niet niks, dus je kan maar beter van tevoren weten waar je aan toe bent. Maak dan ook vast de beslissing waar je wil bevallen en hoe je het wil doen. Er zijn wat dat betreft vrij veel opties. Zo kun je thuis bevallen, in het ziekenhuis of zelfs in een bad. Daarnaast zijn er ook cursussen die je van tevoren kunt volgen. Dit is een goede manier om de spanning er al een beetje van af te halen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *