Baby, peuter of kleuter en een hond als huisdier?

Een huisdier zou toch wel erg gezellig zijn. Vroeger hadden we zelf ook een hond, een kat, een konijn en een hamster. Dat ik het mij echt goed kan herinneren dat ik de hond ging uitlaten was ik toch al wel ouder dan mijn kinderen nu zijn. Al hadden we toen al die huisdieren al wel. Mijn kinderen zijn 2 jaar en 4 jaar. Ze zijn wel bekend met dieren, doordat beide opa’s en oma’s een hond hebben; een grote hond allebei.

What's on mama's mind - hond

Waar moet je aan denken als je een hond als huisdier neemt?

Nou is het lekker buiten wandelen met de hond, naar de bossen gaan in de weekenden, gezellig knuffelen op de bank (of mag de hond van jullie niet op de bank?) en het ravotten in de tuin een goede motivatie om een hond te nemen als huisdier. Toch zitten er ook een hoop haken en ogen aan. Zo is het niet zo fijn voor hond wanneer je allebei fulltime werkt. Je kan niet elke dag gaan werken en dat de hond 8 a 9 uur per dag alleen thuis zit. Dat verdient een hond niet en dat kan ook helemaal niet. De hond moet lekker wandelen en houdt van gezelschap. Er is natuurlijk wel een mouw aan te passen door de hondenuitlaatservice in te schakelen. Dan laat je ‘s morgens om half 8 zelf de hond uit, je geeft hem eten en vervolgens trek je de deur achter je dicht. De hondenuitlaat(st)er heeft je huissleutel en haalt rond een uur of 10 je hond op, om gedurende 2 a 3 uur lekker te gaan wandelen in het bos of door de weilanden. Natuurlijk, is dat ook heerlijk voor een hond. Maar ja, dat kost ook wat voor de portemonnee. En als je dat elke dag moet doen, dan is dat misschien ook wat veel.

maxi cosi peuterautostoel

Op vakantie met de auto en een hond

Daarnaast kan je ook niet zomaar op vakantie gaan, je moet wel een oppasadres hebben voor je huisdier. Gelukkig zijn er gave honden- of dierenpensions waar ze heerlijk kunnen vertoeven. Er zijn in jouw omgeving vast ook wel een paar hele mooie waar de honden lekker rond kunnen rennen. Of neem je de hond gezellig mee op vakantie. Met twee kinderen op de achterbank en een achterbak vol met koffers, zou ik haast niet weten waar de hond nog moet passen. Toen ik zelf wel al wat ouder was dan mijn kinderen zijn wij volgens mij weleens met de hond op vakantie geweest in de auto naar Zuid-Frankrijk. Volgens mij in een mei vakantie en ik denk dat mijn broer en ik 15 a 16 jaar waren. De hond lag tussen ons in de op bank. Althans, zo herinner ik het mij. Misschien zat hij wel in de achterbak, maar waar waren de koffers dan? Er komt heel wat bij kijken bij huisdieren. Wat dacht je ook nog van eten, vlooienbestrijdingsmiddelen etc. Je kan de website van frontline wel leegshoppen, haha. Wij wachten nog even en genieten nu gewoon af en toe van het oppassen op de hond van opa en oma.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *