Kinderkussen kopen

Een kind heeft een ander kussen nodig, dan volwassenen. Baby’s en heel jonge kinderen hebben nog geen kussen nodig. Hun hoofdje heeft de ondersteuning nog niet nodig en bij heel kleine kinderen is het onveilig. Graag vertelt ik je wat meer over het kopen van een kinderkussen en mijn ervaring voor mijn peuter en kleuter hiermee.

Kinderkamer meisjesbed met poppenbedje hout

Een kussen voor baby’s is onveilig

Het wordt geadviseerd om kinderen tot 2 jaar geen kussen aan te bieden. Ze hebben het niet nodig, maar het is ook onveilig. Kinderen moeten goed zelf hun hoofd weg kunnen draaien als ze met het gezicht in het kussen zouden draaien. Bij baby’s, weten we waarschijnlijk allemaal, is de kans op verstikking erg hoog. Als een baby’tje met zijn gezicht in een dekentje of kussentje raakt, kan hij of zij niet zelf wegdraaien en de luchttoevoer kan beperkt raken.

Dit wil je ten alle tijde vermijden, dus geen kussens voor baby’s. Daarnaast is hun hoofdje relatief groot in verhouding tot de rest van het lichaam, zo hebben zij die ondersteuning, die wij volwassenen van een kussen wensen niet nodig

Kinderkamer meisjesbed met kinderkussen

Peuterkussen of kinderkussen

Zelf heb ik gemerkt dat mijn kinderen voor hun tweede of zelfs derde levensjaar geen behoefte hadden aan een kussen. Ze zeiden wel dat ze een kussen wilden, omdat wij er ook een hebben. Maar vervolgens sliepen ze er altijd naast of onder. Een normaal kussen, zoals waar jij zelf op slaapt is tevens te groot voor kinderen. Je hebt speciale kinderkussens of peuterkussens. Die zijn minder dik en groot. Mijn dochtertje heeft een fantastisch fijn kinderkussen van Kadolis. Het is een klein maatje (40 x 60 cm) en heel plat. Ga je dus kijken naar een kinderkussen, dan adviseer ik absoluut het kinderkussen van Kadolis.

Kinderkamer meisjesbed met kinderkussen

Active clim kinderkussen

Dit active clim kinderkussen is het kussen waar mijn dochtertje op slaapt, het is bijzonder comfortabel omdat het de positie van het hoofd en de nek ondersteunt, maar ook meegaat met de vorm van je hoofd. Het neemt als je je positie verandert, weer de nieuwe ligvorm van je hoofd aan en na het slapen de oorspronkelijke vorm. Ze heeft de kleine maat: 40 x 60 centimer en zij is drie jaar.

Active Clim Kadolis kinderkussen

Het is een zacht en ademend kussen gemaakt van “holle HOLLOFIL® ECO van DACRON®-polyestervezels bedekt met siliconen met ECOLABEL. ” De tijk van Tencel® reguleert op natuurlijke wijze de temperatuur en beperkt overmatige transpiratie.

De voordelen:

  • Tencel® reguleert de temperatuur en beperkt de vermenigvuldiging van bacteriën voor een gezondere nachtrust.
  • De hoes van het kussen is afneembaar wat het wassen op 40° in de machine mogelijk maakt voor een gemakkelijk onderhoud en een perfecte hygiëne.

Het kussen is in 2 maten verkrijgbaar zodat iedereen de vorm heeft die het beste bij hem of haar past. 60×60 en 40×60 cm.

Voor kleine kinderen, zoals mijn dochtertje van 3 jaar adviseer ik de kleinste maat. Je kan een gewoon formaat kussenhoes gebruiken en strak omheen vouwen. Dit gaat heel goed.

Katoenen soft kussen

Katoenen kinderkussen Kadolis

Dit katoenen soft kussen is geschikt voor kinderen, maar het kussen is iets groter (dikker) dan het active clim kussen. Zelf vonden mijn kinderen (3 en 5 jaar) het nog niet prettig liggen, omdat het wat hoger is. Het kussen is wel heel zacht, ik schat dat het voor kinderen vanaf ongeveer 6 of 7 jaar een fijn kussen is. Zelf houd ik van een wat steviger kussen, maar als volwassenen heb je heel andere behoeften bij een kussen dan kinderen. Mede doordat het hoofd van kinderen simpelweg minder ondersteuning nodig heeft.

Hoe maak je een kinderkussen schoon?

Kussens kunnen vaak in de was. Dit kan je met je eigen kussen ook doen. Hoewel je mogelijk een kussensloop om je kussens hebt, welke je waarschijnlijk elke week wast, kan je kussen zelf ook wel een wasbeurt gebruiken.

What's on mama's mind kinderbed

Ga je een kussen kopen, let er dan op dat het kussen gewassen kan worden. Vooral bij kinderen is vaak wassen aan te raden. Ze zijn vaker verkouden en nemen nogal wat bacillen mee hun kussen op, dankzij hun snotneusjes.

Check het waslabel op het kussen, vaak wordt 40 graden geadviseerd.


Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderkussen Kadolis
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *