Bioscoop: Klara en de gekke koeien

Een gloednieuw bioscoopavontuur met Klara en de gekke koeien.

Vrijdag 15 maart was er een landelijke lerarenstaking. De derde vrijdag dat ik achtereen volgend met mijn kinderen thuis was in plaats van werken (carnaval, voorjaarsvakantie en staking), alleen nu was het weer zo slecht dat buitenspelen echt geen optie was.

We hadden een goed idee, want we hadden al kaartjes voor Klara en de gekke koeien. Dus vrijdag gingen we in plaats van naar school, naar de bioscoop.


Bekijk de trailer via bovenstaande afbeelding:

De lente start al bijna

Pfff, dat merk je misschien niks van met die giet regen, maar de lente ligt op de loer!! Kun je ook niet wachten tot de lente start op 20 maart? Er lijkt ook echt mooi weer in aantocht te zijn!

Voor de liefhebbers begon de lente (wel alleen op het scherm) al een weekje eerder wanneer Just Film Distribution op 14 maart Klara en de gekke koeien naar de Nederlandse bioscopen haalt. De avontuurlijke en grappige animatiefilm gaat over het jonge kalfje Klara die een grote ster wil worden. Ze belandt op een boerderij die al snel in gevaar komt, het vrolijke kalfje schiet gelijk te hulp.

Kunnen Klara en haar boerderijvrienden de boerderij redden en haar droom om en ster te worden waarmaken? Ga deze lente met Klara mee op avontuur wanneer Klara en de gekke koeien in première ging in de Nederlandse bioscopen op 14 maart. Wij bezochten de film dus afgelopen vrijdag!

Synopsis van Klara en de gekke koeien

klara en de gekke koeien

Midden in de grote stad woont het jonge kalf Klara die maar één grote droom heeft. Als ze later groter is wil ze een grote ster worden! Op een dag krijgt Klara een langverwachte brief van haar vader. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en ze besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avontuur. Ze maakt allemaal nieuwe vrienden, maar dan komt plotseling de boerderij in gevaar. Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen… Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de dader te pakken, haar droom waar te maken én de boerderij te redden?

Wat vonden we van de film?

We zijn naar de film geweest met zijn viertjes. Twee kleuters van vijf jaar en een peuter van 3 jaar. Ze vonden het geweldig. Sowieso begint dat al bij binnenkomst in de bioscoop. Er staat een playstation waar ze kunnen gamen (ook al weten ze niet precies hoe deze werkt), er zijn kleurplaten en er draait altijd al een kinderfilm op een tv in Pathé. Kortom, het is echt een uitje. We hebben eerst een kleurplaat gemaakt en daarna gingen we de bioscoopzaal in. De voorfilmpjes screenen is ook altijd al leuk, want zo kunnen we meteen kijken wat de volgende film wordt.

De film zelf was leuk, leuker dan ik had verwacht. Qua naam leek hij mij niet meteen heel spannend, maar het was echt wel een film waarin van alles gebeurde. De film was vrolijk en energiek. Een vogelverschrikker die tot leven komt tot bliksem is wel een beetje griezelig, maar niet te spannend. De kinderen vonden het een leuke film en hebben zich goed vermaakt!

Klara en de gekke koeien is sinds 14 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

Speelduur: 66 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Klara en de gekke koeien
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *