Creatief tekenen

Tijdens thuisonderwijs ben ik continu op zoek naar leuke opdrachten voor de kinderen. Niet alles hoeft hierbij in het teken te staan van leren lezen, leren rekenen of leren schrijven. Ontspanning is ook heel belangrijk, uiteindelijk zijn het ook voor kinderen lastige en gekke tijden. Mijn kinderen houden van tekenen en kleuren. Ze zijn 5 en 7 jaar en kunnen dus ook al zelf best wel wat leuks op papier zetten. Wij maakten echter kennis met Creatief tekenen van uitgeverij Deltas. In dit kleurboek staan namelijk opdrachten om te tekenen. Tekeningen om af te maken of tekeningen waarbij je eigen fantasie mag gebruiken. Erg leuk en ik vertel je er graag wat meer over.

Creatief tekenen

Creatief tekenen voor jongens

De boeken zijn uitgegeven met een gendervermelding. Hoewel, hier natuurlijk wat van te zeggen is, zouden zonder de ondertitels mijn kinderen de keuze op deze boeken laten vallen. Mijn zoontje kiest snel voor dino’s en mijn dochter voor alles wat roze, schattig is of eenhoorns heeft. Het boek creatief tekenen voor jongens gaat niet per se uit van andere kwaliteiten van de kinderen ten opzichte van het andere geslacht, maar meer van stereotype prenten. De platen zijn wat stoerder, wat uitstekend lijkt te matchen, want mijn zoontje ging er meteen mee aan de slag. Hij begon met het tekenen van ene schatkist. Want, hoe spannend is het om een diepzeeschat te vinden uit een gezonken schip uit een ver verleden. Er zit vast veel goud en diamanten in.

Creatief tekenen

Het boek is stevig en mooi groot. Ik vind het erg leuk gedaan. Mijn zoontje is 7 jaar en valt daarmee helemaal in de doelgroep voor wie dit boek leuk zal vinden. Het is ook zeker leuk voor de wat oudere kinderen, voor de wat jongere kinderen is het mogelijk, maar toch wel lastiger tekenen, verwacht. Ik vind het erg leuk om deze boeken te kunnen aanbieden tijdens het thuisonderwijs, ontspanning maar zeker ook leerzaam.

Creatief tekenen voor meisjes

Creatief tekenen

Het roze boekje werd direct door mijn dochter geconfisceerd, daar wist ze wel raad mee. Ze is net vijf jaar en kan leuk tekenen, maar de opdrachten kan ze nog niet zelf lezen, daarnaast zijn sommige ook nog wel een tikkeltje te moeilijk. Dat is op zich niet erg, het hoeft niet perfect te zijn en het is erg leuk om te zien hoe ze hun eigen draai er aan geven. Mijn dochtertje wilde meteen de outfitjes van de cheerleaders ontwerpen, wat ik heel leuk vond is dat ze niet zomaar het plaatje ging inkleuren, maar ze maakte het rokje van de meiden echt anders dan op de tekening. Leuk en creatief, precies wat het doel is van het boek.

Creatief tekenen

Mijn dochtertje zit in groep 2 en dat heeft als gevolg dat zij nog weinig huiswerk heeft voor thuisschool. Eigenlijk willen ze vooral dat ze speelt en tekent. Maar, zelf vindt ze het wel leuk om wat opdrachtjes te doen. Dus we spelen veel spelletjes. Op moment zijn Monopoly junior en Dobble favoriet.

Notitieboekjes

Notitieboekje eenhoorn en toekan

Op Instagram heb ik op moment ook een heel leuke winactie uitstaan met notitieboekjes. Mijn notitieboek is een superleuk schrift met ringband voor alle notities. Wat ook weer ideaal is om in te schrijven voor je opdrachten van school. Kinderen vanaf groep 3 gaan leren schrijven en zullen ook geregeld tijdens thuis onderwijs korte tekstjes moeten schrijven. Een notitieboek van Mijn notitieboek is zo mooi, dat het het schrijven nog leuker maakt! Fijn tijdens het thuisonderwijs.

Alle boeken zijn vanaf 22 februari 2021 verkrijgbaar.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *