Vtech ecovriendelijk speelgoed

Nieuws van de grote populaire speelgoedfabrikant: VTech ecovriendelijk speelgoed. Dat is goed om te lezen, want op een blog waar veel aandacht is voor duurzaam, maar ondertussen ook heel veel plastic speelgoed voorbij komt, is het soms weleens balans zoeken. Leuk om te lezen dat Vtech gaat voor groen. Hieronder lees je het persbericht, ik ben heel benieuwd naar de eco-vriendelijke productlijn. Ondertussen ben je ook al goed bezig als je stevig speelgoed koopt waar kinderen een langere tijd mee kunnen spelen. Koop een wat duurder item in plaats van heel veel klein prut, dan draag je ook al je steentje bij. Zodra jouw kinderen uitgespeeld zijn, kan je het doorgeven of door verkopen op marktplaats. Op die manier houd je ook zeker al rekening met de natuur en is het op zekere hoogte ook duurzaam. Mijn ervaring met de producten van Vtech is dat het stevig is en makkelijk jaren mee gaat. Toch ben ik heel benieuwd hoe zij het gebruik van fossiele stoffen gaan vervangen voor een plantaardige basis. Kortere handleidingen om papierverspilling te verminderen is ook één van de doelen. Wellicht kunnen ze ook handleidingen in een app zetten? Net als Lego tegenwoordig met een aantal lijnen al doet.

Vtech wereldbol

Een groenere wereld begint met slim speelgoed

Produceren van tijdloos speelgoed is al jaren corebusiness van VTech. De fabrikant kondigt nu aan dat de komende jaren het productieproces, keuze voor materialen en verregaande recycling van zowel speelgoed als verpakkingsmaterialen zullen bijdragen aan een groenere wereld. VTech bekent kleur, de duurzaamheidsbelofte voor 2030 is groen! Het zal in alle landen waar het slimme speelgoed wordt verkocht dit jaar al zichtbaar worden. Ook in het assortiment.

VTech is één van ’s werelds grootste producenten van educatief interactief elektronisch speelgoed, gericht op de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Technologie wordt verpakt in uitdagend speelgoed met een lange levensduur. Er wordt door broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, kinderen in de opvang en op scholen en van kind op kind, eindeloos mee gespeeld.

Lees ook: de Vtech wereldbol

Vtech ecovriendelijk speelgoed

Dit jaar zal VTech de eerste eco-vriendelijke productlijnen introduceren. Over vier jaar, in 2025, is alle blisterverpakking die nu nog op fossiele basis wordt geproduceerd, vervangen door plantaardige alternatieven. Ook worden uitvoerige handleidingen zo herschreven dat ze 70% minder papier vragen. In 2030 wil VTech zover zijn dat alle producten waarin plastics op fossiele basis voorkomen bestaan uit duurzame alternatieven.

Ambities op het gebied van circulaire economie geeft VTech al vorm door voor recycling van verpakkingsmaterialen samen te werken met bedrijven die gespecialiseerd zijn in hergebruik. Op verpakkingen laat VTech op simpele wijze zien dat het voor groen kiest.

Wat voor de dozen geldt, geldt ook voor de inhoud, elektronica. Gebruikt speelgoed verwerkt VTech vanaf nu in samenwerking met toonaangevende recyclingexperts op het gebied van elektrische en elektronische apparatuur. Techniek krijgt een tweede leven, zonder een extra footprint achter te laten.

Een mooi streven, een belofte en een feit, VTech gaat voor groen en 2021 is pas het begin!

Lees ook:

Natuurlijke gezichtsverzorging
Natuurlijke verzorgingsproducten
Wasbare wattenschijfjes
Shampoobars zonder palmolie

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *