Shampoobars.nl shampoo zonder palmolie

Ongeveer een jaar geleden begon ik meer blogs te schrijven over het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten, shampoo bars, wasbare wattenschijfjes, herbruikbare rietjes, maar ook kledingmerken die zich inzetten voor een groenere wereld. Simpelweg, omdat ik zelf geloof dat kleine stapjes helpen. Stoppen met het gebruiken van wattenschijfjes en wattenstaafjes, dat is allemaal vrij simpel. De volgende stap in mijn badkamerroutine was het minderen in het gebruik van plastic flessen. Ik mocht een shampoo bar zonder palmolie testen van Shampoobars.nl een webshop dat zich focust op milieuvriendelijke badkamerproducten. Samen met hen deel ik de mening dat kleine beetjes helpen. Wil jij ook meehelpen om de wereld mooier te maken? De Shampoo bars zijn goed voor het milieu, duurzaam, maar ze zijn ook nog eens goed voor je haar en ruiken heerlijk.

Mijn pakketje kwam via de post rechtstreeks in mijn brievenbus, zoals je op de foto ziet, ziet het er al meteen uit alsof je die ijsbeer op mijn wereldkaart een beetje helpt, is het niet?

shampoobars Shampoo bar zonder palmolie

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is een zeepblok en de vervanging van jouw plastic shampoo fles. Het is een geüpdatet versie van het retro blokje zeep wat opa en oma vroeger hadden liggen bij de wastafel. Hij is terug gekeerd in de vorm van een heerlijk geurend blokje shampoo. Je wast je haren met de shampoo, door eerst het blokje (de bar) even onder stromend water te houden. Hierdoor gaat de het blok schuimen, je ruikt dat ook meteen heel goed, want er komt veel meer geur van af als het nat is. In mijn geval ruikt de Shampoo bar die ik uitzocht namelijk naar meloen; fris en zoet. Vervolgens, als het schuimt, wrijf je ermee over je haar. Een klein beetje is voldoende, je hangt de bar in een waszakje of legt het op een zeepbakje en je masseert vervolgens, net als dat je zou doen met shampoo uit een shampoo fles, met je handen je haren. Uitspoelen en klaar!

shampoobars Shampoo bar zonder palmolie

Shampoo zonder palmolie

Ik schreef het al in de titel van dit artikel, een shampoo bar zonder palmolie. Waarom is dat belangrijk om te benoemen? Het zijn van die dingen waar we tegenwoord steeds meer bij stil staan, maar het gebruik van palmolie is slecht voor de wereld, terwijl het zoveel gebruikt wordt.

Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.

Bron: Shampoobars.nl
shampoobars Shampoo bar zonder palmolie

Zoals je, net als ik, op de verpakking leest is de shampoo bar vrij van dierproeven, er zitten geen siliconen, sls en parabenen in, daarnaast is het vegan. De verpakking waarin ze de Shampoo Bars verpakken en versturen is volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij.

En om nog even door te gaan over nadenken over het milieu. Ze maken gebruik van fietspost. Jouw pakketje wordt duurzaam bezorgd met Fietskoeriers. De eerste én enige bezorgdienst op de fiets die bezorgt door heel Nederland, wat dus perfect uitkomt, want waar je ook woont in Nederland je kan zorgeloos je pakketje bestellen.

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?

bron: Shampoobars.nl

Ik ben heel benieuwd wat jij al doet om de badkamerroutine duurzamer te maken.

Lees ook:

Natuurlijke gezichtsverzorging
Natuurlijke verzorgingsproducten
Wasbare wattenschijfjes

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *