De Bijlesmeester

Heb jij een kind op de basisschool of middelbare school, dan merk je hoe snel en hoeveel ze leren in korte tijd. Sommige kinderen vinden het leuk om wat extra te oefenen, met dingen die ze leren op school en sommige kinderen kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Ik kreeg een mailtje van De Bijlesmeester, zij vertelden over hun oefenmateriaal en hun online platform, waarmee ze kinderen een steuntje in de rug geven, omtrent lesmateriaal

De bijlesmeester groep 1 en 2

De Bijlesmeester

Bijles voor kinderen op de basisschool of op de middelbare school, de Bijlesmeester staat voor alle basisschool en middelbare scholieren klaar!
De Bijlesmeester verzorgt bijles en huiswerkbegeleiding aan huis door het gehele land. Naast de bijlessen hebben zij ook hun eigen oefenmateriaal en een online platform voor de kinderen op de basisschool waarmee zowel zelfstandig als samen geoefend kan worden. Ons doel is dan ook dat leerlingen met plezier naar school te laten gaan en talenten optimaal te benutten.

Zij merken elke dag dat kinderen op de basisschool profijt hebben bij
wat extra oefenen en aandacht of juist extra uitdaging. Deze mogelijkheden kunnen niet altijd vanuit school geboden worden. De Bijlesmeester wil zoveel mogelijk kinderen helpen.

Oefenboeken De Bijlesmeester Basisschool groep 1 en 2

De bijlesmeester Meesterlijk leren groep 1 en 2

Een echte aanrader is het dikke Meesterlijk Leren boek voor groep 1 en 2. In dit dikke werkboek van 240 bladzijdes (bijna 500 pagina’s) staan heel veel leuke oefeningen. Bijvoorbeeld begrip oefeningen, zoals een tekening van twee kindjes en twee ballen, met de vraag “Zijn er genoeg ballen voor alle kindjes?”. Je kindje telt het aantal kindjes en het aantal ballen en moet dan antwoord geven of er genoeg ballen zijn voor het aantal kindjes, door ja of nee te omcirkelen. Je ziet dan meerdere plaatjes, bijvoorbeeld 3 kindjes en 4 appels of 2 kindjes en 1 appel.

Vervolgens zijn er ook oefeningen om te tellen, of tellen met sprongen (5, 10, 15 et cetera) en oefeningen met plus- en minsommen.

In dit nieuwe oefenboek worden alle rekenonderdelen voor groep 1/2 uitgebreid behandeld. De opgaven worden ook uitgebreid nabesproken in de antwoorden. Alle onderdelen komen aan bod, zoals optellen en aftrekken tot 20, positioneren van groot naar klein, basiskennis tijd en nog veel meer.

Bijlesmeester Rekenen groep 1/2 en groep 3

Voor Groep 1/2 bestaat er een oefenboek en voor groep 3, voor rekenen. Hierin zitten oefeningen voor cijfers. In groep 1 en 2 zijn er oefeningen met getallen tot 20, erbijsommen en erafsommen, ruimtelijk inzicht, plaatsaanduidingen en vormen. Voor groep 3 worden dat optelsommen en aftreksommen, sommen met tijd, ook vormen, klokkijken en volgorde.

De bijlesmeester groep 1 en 2

Bijlesmeester Taal groep 1/2 en groep 3

Net als bij rekenen zijn er voor taal oefeningen op de twee niveaus gemaakt. In groep 1 en 2 krijg je letterherkenning, letters schrijven of stempelen, woordherkenning, woorden schrijven of stempelen, rijmen, voorzetsels, woorden bij bijpassende afbeelding zoeken en vinden. Voor groep 3 brengen ze begrijpend lezen, spelling en woordenschat onder de aandacht

De bijlesmeester groep 1 en 2

De oefeningen vind ik heel helder uitgelegd en aantrekkelijk gemaakt voor de kinderen. In een werkboek werken, vind ik zelf heel fijn. De reken- en taalboekjes van groep 1 en 2 zijn aantrekkelijker voor de kleintjes, omdat er meer plaatjes in staan, dan voor groep 3. De boekjes van groep 3 bevatten meer tekst.

Zo nu en dan pakken we de boekjes om oefeningen te maken. Het is hier niet verplicht, maar vooral wanneer de kinderen er zelf om vragen gaan we oefenen. Met een kleuter in groep 1, merk je dat er veel interesse is om te leren. Het is allemaal nieuw en interessant.

De bijlesmeester groep 3 oefeingen

Ik vind het heel nuttig dat de Bijlesmeester dergelijke oefeningen maakt. Ik vind dat deze jonge kinderen nog niet zoveel druk moeten voelen en dingen “moeten” kunnen. Bijles klinkt ook wel overdreven voor groep 1 en 2. Maar, ik vind wel dat kinderen genoeg aanbod moeten krijgen en op de juiste manier (spelenderwijs) mogen leren. Het ene kindje start al wat eerder met schrijven en lezen dan de ander en dat is niet erg. Maar, mochten ze wat extra hulp nodig hebben erbij, dan is het fijn dat je zelf de juiste oefeningen weet om te helpen. Ik zou zelf niet weten wat een kindje in groep 1/2 of groep 3 moet kunnen, daarom is het mooi om via deze boeken de juiste handvatten te hebben om op een leuke manier te oefenen.

Flitskaartjes

Er zijn ook diverse flitskaartjes te verkrijgen, bijvoorbeeld voor klokkijken of het alfabet; handig om thuis te oefenen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
De Bijlesmeester
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *