De eerste babykleertjes uitzoeken

Het einde van je zwangerschap nadert en je bent al begonnen met het klaarmaken van je vluchtkoffer. Daarin zitten alle spullen die je als aanstaande moeder meeneemt als je naar het ziekenhuis moet voor je bevalling. Wat ga je allemaal meenemen en wat wordt de eerste outfit van jouw kleintje? Een mutsje is belangrijk om je baby warm te houden, en voldoende luiers zijn noodzakelijk, maar wat zoek je verder uit? Er worden natuurlijk veel foto’s gemaakt en de eerste foto’s van jouw baby zal je waarschijnlijk vol trots delen. Wordt het een fashionable outfit of enkel comfortabel, valt dat eigenlijk goed te combineren?

kinderkamer babykamer

Waar houd je rekening mee bij de eerste outfit van je baby?

Kleding kopen voor de allerkleinsten is hartstikke leuk, er zijn heel leuke trends wat betreft babykleding om te volgen. Maar houd er ook rekening mee dat jouw baby nog moeite heeft met zijn of haar temperatuurregulatie wanneer hij of zij pasgeboren is en een gevoelige en kwetsbaar huidje heeft. Houd daarom je baby’tje goed warm, zorg voor zachte kleding en een mutsje. De eerste weken draagt een pasgeboren baby voornamelijk een romper met een broekje en shirtje, sokjes en een luier. Een jurkje kan misschien mooi zijn op een hangertje, maar ligt misschien helemaal niet lekker voor een pasgeboren baby. Te veel knoopjes, die niet makkelijk opengaan, zijn ook niet handig. Een fijn zacht stofje is wel het meest comfortabel voor jouw kleintje. Tegenwoordig is er veel biokatoen verkrijgbaar voor babykleding, een stof die goed ademt en zacht aanvoelt (biologisch katoen is stof gemaakt van katoen waarbij geen pesticiden, maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt zijn). Gelukkig vind je daar ook prachtige modieuze outfitjes in, wat dan niet alleen goed is voor het milieu maar ook fijn voor jou en jouw baby.

Aardetinten en natuurlijke printjes

trui met beren

Op het moment zie je heel veel aardetinten als kleuren voor babykleding, dit zijn natuurlijke kleuren zoals bruin, mosgroen, oker. Warme kleuren die goed te combineren zijn met elkaar. Past natuurlijk heel goed bij het seizoen nu, maar ook bij duurzame keuzes die men tegenwoordig steeds vaker maakt in huis. Bewustwording van milieu en natuur, zie je ook terug in de keuze voor natuurlijke materialen zoals rotan, riet en hout in het interieur. Het minder gebruik maken van plastic verpakking voor badkamerproducten past daar ook bij. De natuur zie je ook weer terug in prints op kinderkleding: bomen, beren of opdrukken met andere (wilde) dieren.

Hoe lang draagt een baby een mutsje?

Er is natuurlijk verschil in wanneer jouw baby geboren is; zomer, herfst, winter of lente of het lang een mutsje op houdt. Als je met je baby’tje naar buiten gaat is een mutsje in het begin heel belangrijk. Voor een groot gedeelte gaat de lichaamswarmte verloren via het hoofdje, daarom probeer je de warmte vast te houden door het mutsje. Bedek ook lekker de oortjes van jouw kind met het mutsje, zo houd je hem of haar extra goed warm. Ben je binnen zorg er dan juist weer voor dat je baby het niet te warm heeft, want ook dan is het voor de baby weer moeilijk om de lichaamstemperatuur goed op temperatuur te houden.

Lees ook:

Hoe kan je een baby veilig vervoeren op de fiets?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *