ISENVI Soenil pannenset

Lekker eten ik ben er gek op. Hoewel mijn kinderen, als je het hen vraagt, het liefst elke dag pannenkoeken eten, houden we er van om gevarieerd en gezond te eten. Daar horen zo nu en dan ook zeker pannenkoeken bij. Ik zal onderaan deze blog vertellen hoe je gezonde pannenkoeken maakt (en toch lekker). Helaas, hebben wij de afgelopen jaren wel wat pech gehad met pannen waarbij de anti aanbaklaag gauw kapot ging. Er was ook veel in het nieuws over de antiaanbaklaag van pannen waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Daarom vertel ik over ISENVI pannen, waar een beter leven voor mens en milieu voorop staan.

ISENVI heeft samen met Soenil een tri-ply RVS pannenlijn

ISENVI keramische antiaanbaklaag

Een keramische antiaanbaklaag zonder schadelijke stoffen, maakt koken makkelijk en veilig voor je gezondheid.

Wat is een antiaanbaklaag eigenlijk?

ISENVI heeft samen met Soenil een tri-ply RVS pannenlijn

De antiaanbaklaag, wanneer deze niet keramisch is, is eigenlijk een laagje, coating in de pan die zorgt dat de pan water- en vetafstotend is. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat eten niet aankoekt, zoals wanneer je pannenkoeken vast plakken aan de pan en helemaal mislukken. Helaas smelt dit materiaal, dat voor een antiaanbaklaag wordt gebruikt, veelal bij hoge verhitting, waardoor er schadelijke stoffen in je eten terecht komen.

Het verschil met keramische pannen is dat in dit geval een laag is aangebracht op de pan die veel hetere temperaturen kan verdagen en niet schadelijk is voor de gezondheid. De keramische antiaanbaklaag in de pannen van ISENVI bevatten geen schadelijke stoffen zoals PFOA en PFAS en daarom veilig te gebruiken. Daarnaast is er door de hitteverdeling van de pannen, minder olie of boter nodig om te bakken en te braden, lekker en gezond.

INSENVI Soenil pannenlijn

ISENVI is in 2021 de samenwerking aangegaan met twee Michelin sterrenchef Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof. ISENVI heeft samen met Soenil een tri-ply RVS pannenlijn ontworpen waar betaalbaarheid en kwaliteit voorop staan. Soenil wil met deze pannenlijn de passie voor het koken overbrengen naar de mensen thuis. Het is niet moeilijk om lekker en gezond te koken. De pannenlijn is prachtig. Mooie rvs pannen met een fijne gladde binnenkant. Ook de saus- en kookpannen hebben een keramische anti-aanbaklaag. Deze set zorgt er voor dat we heerlijk kunnen koken, maar staat ook prachtig in onze keuken. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Onze pannenset van ISENVI is een tri-ply RVS pannenlijn bestaand uit: sauspan 16 cm, kookpan 20 cm, kookpan 24 cm, koekenpan 24 cm, koekenpan 28 cm, wok 30 cm met deksel.

keramische pannenset

Het motto van ISENVI is dat zij de pannen met een keramische antiaanbaklaag bereikbaar willen maken voor elke portemonnee. Wij zijn heel erg enthousiast over de pannen en gaan er nog heerlijk mee koken. Het sauspannetje is perfect voor het maken van een bouillon of saus, maar ook helemaal geschikt om een lekker ontbijtje met een vers eitje te maken in het weekend! De wokpan is lekker groot (30 cm) en ideaal dat er een deksel bij zit, dat maakt het koken nog makkelijker!

Hoe maak je gezonde pannenkoeken?

In de INSENVI by Soenil pannenset zitten twee goede pannen om pannenkoeken mee te bakken: koekenpan 24 cm en koekenpan 28 cm. Een grote en een nog grotere pannenkoek op tafel dus. Ik bak altijd pannenkoeken met twee pannen tegelijk, des te sneller ben ik klaar. Pannenkoeken zijn echte lekkernijen voor kinderen en ook voor veel volwassenen, maar ze hoeven echt niet ongezond te zijn. Als eerst kun je natuurlijk al beginnen om er geen poedersuiker en stroop op te doen. Wanneer je zelf pannenkoeken maakt volgens een recept dan weet je zeker welke ingrediënten er zijn toegevoegd, sommige kant-en-klare pannenkoekmixen hebben namelijk standaard suiker inbegrepen, dat kun je vermijden.

Kies bijvoorbeeld voor volkorenmeel in plaats van witte bloem, als basis.

Basisrecept Gezond Pannenkoekenbeslag maken

Bananenpannenkoekbeslag recept voor baby

Voor 2 a 3 personen (ongeveer 7 pannenkoeken)

Ingrediënten gezonde pannenkoeken

250 gram volkorenmeel
2 eieren (middelgroot)
500 ml melk
1 snufje zout (mespunt)
Olijfolie om in te bakken

Kies voor gezond beleg op je pannenkoek:

Gerookte zalm – Gerookte zalm is gezond omdat er mineralen (zoals ijzer) inzitten en eiwitten.
Vers fruit – Denk aan blauwe bessen, aardbeien, maar ook mandarijn en appel (niet meegebakken, maar vers)
Groenten – Nu denk je misschien, groenten op mijn pannenkoek? Dat wil mijn kind helemaal niet. Wist je dat je het ook door het beslag heen kan doen? Vermaal een wortel, een broccoli of andere groenten. Je geeft je pannenkoek nog een leuke kleur mee ook.

Wist je dat baby’s al op jonge leeftijd bananenpannenkoeken mogen eten?

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *