De mooiste kunst voor bovenaan de trap

Met een wit canvas wilden wij starten in ons nieuwe huis. We hebben een paar weken flink verbouwd, tegels van wandjes getikt, behang van muren gekrabd en de nieuwe muren allemaal één voor één wit geverfd. Een mooi vetrekpunt om in de loop van de tijd kleur en sfeer toe te voegen. De slaapkamers van de kinderen zijn inmiddels lekker kleurrijk, want ik houd zeker van kleur. Dus een behangetje van een roze flamingo en roze gordijnen kwamen op de kamer van mijn dochter. Mijn zoontje kreeg een junglebehang en veel groen en blauw. Onze nieuwste aanwinst is prachtige wanddecoratie van HIP ORGNL® bovenaan de trap, die overigens ook wel wat veranderd is sinds we het huis kochten.

HIP ORGNL® Vaas met bloemen

Wanddecoratie van HIP ORGNL®

De wanddecoratie van HIP ORGNL® past echt prachtig op de grote witte wand. We kozen voor het grootste formaat, omdat elke ander formaat zou verdwijnen op deze plek. Het formaat 150×100 cm hebben we in het midden van de wand geplaatst, precies zodat je het boven in de hal in zijn geheel over de trapreling kunt zien, maar ook als je de trap op loopt. Bij HIP ORGNL® heb je heel veel keuze uit verschillende stijlen, de wandcirkels zijn erg populair. Je kunt op de website de kunstwerken bekijken in het ronde formaat of via een schuifknopje bovenaan de productpagina van ronde vorm naar rechthoek vorm zetten en zo de rechthoekige werken bekijken. Het werk Vaas met bloemen komt uit de Masters collectie van HIP ORGNL®. Hier vind je beroemde Hollandse en Internationale Meesterwerken, zoals het melkmeisje, het meisje met de parel en de Amandelbloesem.

HIP ORGNL® Vaas met bloemen kussen

Van deze beroemde kunstwerken zijn bij HIP ORGNL® ook sierkussens te krijgen, zo kan je een passende combinatie maken bij jouw kunstwerk. Bij ons was dit heel goed mogelijk omdat in een oogopslag je in onze hal ook het zithoekje bij de boekenkast ziet. Hier hebben we een comfortabele schommelstoel neergezet, waar de kinderen graag een boekje lezen of door onze fotoalbums bladeren. Ik vind het ontzettend gaaf geworden deze combinatie met het prachtige sierkussen uit de HIP ORGNL® Cushions collectie en het kunstwerk aan de wand van de Vaas met bloemen.

HIP ORGNL® Vaas met bloemen kussen

Het materiaal van de wanddecoratie duurzaam, stevig en vormvast, premium dibond materiaal. Het kussen is ook van goede stevige kwaliteit, dat straalt er ook van af. Heel fijn ook dat hij dubbelzijdig bedrukt is, dus als de kinderen er hebben gezeten dan ligt er niet ineens een kussentje op de kop.

Dibond wanddecoratie ophangen

Bij elke wanddecoratie wordt door HIP ORGNL® gratis een ophangsysteem meegeleverd. Hiermee zorg je dat je het werk goed en stevig kunt ophangen. De wanddecoraties kunnen met het ophangsysteem aan vrijwel elke muur of railsysteem gehangen worden. De grootte van het ophangsysteem is afhankelijk per maat, het is belangrijk om de handleiding goed te volgen. Belangrijk dat je de beschermlaag van de achterkant pulkt als deze erop zit, daarnaast goed het ophangsysteem bevestigen, goed stevig aandrukken (wij hebben er even wat bakstenen opgelegd om er zeker van te zijn dat het goed vastzit), vervolgens 24 uur laten drogen en daarna pas opgehangen. Bovenaan een trap wil je zeker niet hebben dat er een kunstwerk naar beneden komt, al kan ik mij niet voorstellen dat je er op iedere andere plek wel blij mee bent. Zorgvuldigheid is dus zeker van belang, daarbij wil je ook zeker weten dat je het recht hebt hangen. Daarom hebben wij goed gemeten en met de waterpas het werk recht gehangen.

HIP ORGNL® Vaas met bloemen kussen en wanddecoratie

Kunst voor bovenaan de trap

Toen wij het huis kochten wisten we dat we er veel aan zouden gaan veranderen. We hadden alleen niet meteen bedacht dat we de hele trap naar de eerste verdieping eruit zouden halen, want toch besloten we hiertoe. De trap was redelijk lui, zoals je dat noemt bij een trap die best wel wat lengte heeft in verhouding tot de hoogte dat je op moet. Je daalt langzaam af, met het gevolg dat de trap ook wat langer is dan dat je in de ruimte voor zou kiezen. De trap liep namelijk net tot voorbij de eerste deur van de hal naar de woonkamer. Niet helemaal logisch naar ons idee, toen we uit aan het zoeken waren hoe we deze trap konden bekleden kwamen we met een timmerman tot de conclusie dat hij beter de trap kon verwijderen en een nieuwe, minder luie, trap kon maken. Met de ruimte die we hadden zou zelfs een korte trap niet heel steil worden, dus prima passen voor de ruimte. Vervolgens hebben we de trap wit geverfd en laten bekleden met zwart marmoleum. De design trapleuningen zijn van zwart staal. Aan de ene kant van de trap hebben we fotolijstjes met persoonlijke foto’s gehangen, die kan je bekijken als je de trap omhoog loopt, de grote wand boven de trap heeft een prachtig kunstwerk van HIP ORGNL®, een oude meester: Vaas met bloemen.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s van onze trap, zoals je ziet zijn de deuren ook niet meer hetzelfde.

oude trap
Voor foto trap
trap rvs trapleuning
Na foto trap

Op het instagramaccount van mama’s mind vind je bij hoogtepunten “New Home” een mooi overzicht van hoe de trap was en hoe het kunstwerk bij ons thuis hangt. Inclusief filmpje.

Het bestellen bij HIP ORGNL® is overigens heel eenvoudig en de levering erg snel en zorgvuldig. Het kussentje kreeg ik losbezorgd van de wanddecoratie.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *