Photowall flamingo behang

Een kinderkamer inrichten is ontzettend leuk werk en behangen is helemaal niet zo ingewikkeld tegenwoordig, dankzij de kwaliteit van het behang. Je hebt vaak zelfs geen behangtafel meer nodig. Waarom kiezen we voor behang? Met enkel één muur behangen kan je al zoveel sfeer toevoegen aan je kinderkamer. Voor mijn dochters kamer zochten we bij Photowall flamingo behang uit. Ik heb ook een kortingscode Photowall voor je: 15% korting met de code GREATDISCOUNT15 op behang van Photowall.

photowall flamingo behang

Samen de kinderkamer inrichten

Verhuizen is spannend voor jonge kinderen, onze kinderen zijn nu 4 en 6 jaar oud. Ze vinden het gek om hun vertrouwde plekje te moeten inruilen voor iets nieuws en onbekends. Ze vragen regelmatig of hun spullen wel mee mogen naar het nieuwe huis, dus we praten er veel met ze over, zodat ze goed begrijpen wat verhuizen inhoudt. Ook zijn we heel vaak langs het nieuwe huis gefietst om alvast te laten kennismaken met straat en buurt. We hebben de speeltuinen al uitgeprobeerd. We betrekken ze ook veel bij keuzes die we maken. Zodat ze straks een plekje krijgen waar ze zich echt op kunnen verheugen.

Flamingo behang

photowall flamingo behang

Samen met mijn dochtertje ben ik gaan kijken hoe we haar nieuwe kamer zouden gaan inrichten en wat ze graag als kleur zou willen en wat ze graag zou willen terugzien op haar kamer. Ze wilde (natuurlijk) roze op haar kamer en flamingo’s. Flamingo’s zijn gelukkig veel te vinden, maar dan ga je nog op zoek naar wat het mooiste past bij je stijl, bij haar spulletjes. Ik was al een paar keer een advertentie van Photowall tegengekomen en zag dat ze prachtig behang hebben. En zoveel keuze, ongelooflijk. Als je alleen al op Flamingo zoekt krijg je al diverse patronen.

Bij Photowall kun je heel veel verschillende soorten patronen behang vinden ook fotobehang, maar je kan ook nog kleine wijzigingen en aanpassingen doen. Je kan je wensen doorgeven en ze vragen dan een bepaalde vergoeding, afhankelijk van wat je wensen zijn. Wel ontzettend leuk als je zo een persoonlijk behang kan samenstellen.

Photowall behang

Het behang wordt geleverd in stroken, die op de maat zijn gesneden zoals jij ze hebt besteld. Er wordt geadviseerd 6 tot 10 cm boven op de maten te bestellen, omdat sommige muren nou eenmaal niet helemaal recht zijn. Zo kom je straks geen behang te kort. Wil je zeker weten wat voor een behang je krijgt dan kun je een staal ontvangen. Voor 1 euro krijg je binnen 3 tot 5 dagen een proefdruk van het behang dat je wilt thuis gestuurd.

De stroken zijn genummerd, in de volgorde waarop ze moeten worden aangebracht, van links naar rechts. Dat is echt ideaal, geen groot snijwerk dus!

Lees hier de uitgebreide instructie voor het behangen met Photowall behang.

Standaardbehang en premiumbehang Photowall

Je hebt bij Photowall keuze uit twee materiaalsoorten: standaard en premium. Beide worden op stevig en robuust ongeweven materiaal gedrukt.

Premium behang

 • Niet-geweven materiaal
 • Behanglijm wordt op de muur aangebracht
 • Verbleekt niet in zonlicht
 • Milieuvriendelijk
 • Bevat geen pvc
 • Brandwerend
 • Kraswerend
 • Extra matte afwerking
 • Reflecteert niet
 • Bestand tegen schoonmaakmiddelen

Standaard behang

 • Niet-geweven materiaal
 • Behanglijm wordt op de muur aangebracht
 • Verbleekt niet in zonlicht
 • Milieuvriendelijk
 • Bevat geen pvc
 • Brandwerend

Het enige verschil is dat premium van een extra laagje is voorzien, waardoor het beter bestand is tegen krassen, niet reflecteert en gemakkelijker kan worden gereinigd. Wij kozen voor premium, dit was 3 euro duurder per m2. Maar op een kinderkamer leek het ons wel handig.

photowall flamingo behang

Wat heb je nodig als je gaat behangen?

Bij Photowall kan je voor 19 euro een behangkit meebestellen, daarin zitten: lijmkwast, naadroller (om de naden aan te drukken), een kwast (om het behang strak op je muur te krijgen), een mes (waarmee je uitstekend behang kan wegsnijden), een waterpas, een potlood en meetlint.

Wat heb je nodig: een emmer, roller en bak, kwast, waterpas, liniaal, spons/doek, pen, mes, naadroller, behangborstel snijhulp en voorberwerking.

Zelf behangen

behang materiaal

Een kamer behangen is niet zo moeilijk als het lijkt. Natuurlijk is het van belang dat je nauwkeurig werkt, vooral wanneer je een patroon hebt. De kwaliteit van behang is hierbij wel van belang. Er is behang dat kwalitatief simpelweg wat minder is, dat is vaak wat goedkoper en dat merk je toch wel in het werk dat je er in moet stoppen om het netjes op de muur te krijgen. Het is een investering, zo is het Flamingo behang van mijn dochter € 38 per m2. Als je een beetje rondkijkt komt je gauw voor goed behang op een dergelijke prijs uit.

Behanglijm maken

behanglijm maken

De lijm komt in poedervorm. Roer het poeder door wat lauwwarm water en laat het vijf minuten staan.

Gebruiksvriendelijk behang is behang waarbij je de lijm op de muren doet en niet op het behang zelf. Als je de muur voorziet van lijm is het veel makkelijker plakken. Behang waarbij je de rug moet lijmen wordt zwaar op de plekken waar de lijm zit, je hebt een behangtafel nodig en het is nog best wel een klus om dat netjes op de muur te krijgen. Vliesbehang is een stuk steviger en rekt en krimpt niet, ook scheurt het niet gauw.

Maak de muren schoon met ontvettend schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld St Marc), zorg dat de muur droog is en dat eventuele gaten gedicht zijn. Als je gaatjes dichtmaakt, deze even opschuren voor je gaat behangen.

Bij behangen werk je van links naar rechts. Het makkelijkst is om het behangen met zijn tweeën te doen. Eentje brengt het behang aan de ander kijkt mee of het goed gaat (recht).

De eerste baan komt links op de muur. Je kan loodlijnen tekenen. Een loodlijn, gebruik hiervoor een waterpas, om een kaarsrechte lijn te krijgen. Zo teken je de baanbreedte per strook op de muur. Als je licht behang heb, maak de lijn dan niet te donker. Dan kan je hem er doorheen gaan zien en dat is niet mooi. We willen geen strepen door het flamingo behang natuurlijk.

Breng de lijm, bij voorkeur, per baan aan. Je wilt niet dat de lijm namelijk al indroogt en je kan nog een beetje schuiven. Zodra het behang recht zit kan je hem met een behangspatel aandrukken en met een roller op de muur plaatsen, zo veeg je ook luchtbelletjes weg. Met een behangmesje of stanleymesje kan je de randen (boven, onder, opzij) weghalen.

De tweede baan moet direct tegen de eerste baan komen, het mag niet overlappen.

waterpas behang loodlijn

Behang verwijderen

Wanneer je gaat behangen is het niet iets waar je nu al aan wil denken, maar vliesbehang kan je redelijk eenvoudig verwijderen. Dus wanneer smaken veranderen (hopelijk niet te snel) kun je het eenvoudig weer vervangen. Mocht behang er niet makkelijk afgaan, pak dan een emmer met warm water en een spons. Maak het behang flink nat, het water druipt waarschijnlijk wel via je armen naar beneden, dus trek wat aan dat vies mag worden. Vervolgens haal je het behang er supereenvoudig af. Het laat direct los. Het kan zijn dat je muur wel plakkerig is daarna. Met ontvettend schoonmaakmiddel even de wand poetsen en je kan weer opnieuw behangen.

Milieuvriendelijk behang

Wat ik heel mooi vindt van Photowall is dat ze ook aan het milieu denken. Ze maken alles op maat en daarmee hebben ze dus geen containers vol met behang staan en wordt er niks weggegooid. De inkt bevat geen gevaarlijke chemische stoffen en is biologisch afbreekbaar. Het behang is brandweren en wordt verstuurd in golfkarton van hergebruikt materiaal (milieuvriendelijk).

Als je bij Photowall winkelt, steun je hun samenwerking met de Zweedse milieuorganisatie Vi Agroforestry. Samen met Vi Agroforestry planten we in Oost-Afrika, bij het Victoriameer, ieder jaar weer 5000 bomen aan. Ze hebben ook posters en canvas en meer.

Kortingscode behang Photowall

Ik heb ook een kortingscode Photowall voor je GREATDISCOUNT15 voor 15% korting op behang van Photowall.

Dit behang op de kinderkamer is de Giant Flamingo Pink – premium behang. Het formaat dat wij bestelden is 380 cm x 270 cm. Voor inspiratie bekijk mijn instagramaccount: @mamasmind.

Lees ook: erop uit met kleine kinderen tijdens corona

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *