De verschillende soorten voordelen van het volgen van pilates

Er is een manier van sporten die steeds populairder wordt in Nederland: pilates. Het is een perfect alternatief voor de mensen die yoga een beetje te zweverig vinden en die niet graag in een sportschool zelf gaan trainen. Met het volgen van pilates lessen kan je namelijk heel goed je lichaam versoepelen en versterken tegelijk, het is een work out die veel zwaarder is dan dat deze er uit ziet. Het volgen van deze lessen heeft dan ook een hoop voordelen voor je lichaam. Het is dus niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens heel erg goed voor je. Wil je meer weten over de voordelen van pilates? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Pilates db
Foto door Alexy Almond via Pexels

Voordeel 1: Een betere lichaamshouding

Het volgen van pilates lessen kan in het begin nog een beetje onwennig voelen, je doet een hoop relatief simpele oefeningen die ineens heel erg zwaar blijken te zijn. Dit draagt namelijk allemaal bij aan een goede lichaamshouding en dat is dan ook een van de grootste voordelen van pilates. Door een betere lichaamshouding zorg je ook voor een soepeler en een sterker lichaam. Zo train je heel erg goed je buikspieren, je kracht en je evenwicht tijdens de lessen. Het vraagt dus een hoop van je lichaam wat je misschien niet zou denken van te voren.

Voordeel 2: Het verminderen van stress

Het uitvoeren van pilates kan er voor zorgen dat je jouw gedachtes even op iets anders kan richten. Het beoefenen van pilates zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je echt aan je lichaam kan voelen dat je stress minder wordt, dit komt door de verschillende houdingen en omdat het echt een goede manier is om je focus te weerleggen. Omdat je er sterker van wordt voel jij je er ook nog eens stukken beter door. Zo wil je elke dag naar pilates Rotterdam gaan!

Voordeel 3: Een goede ondersteuning voor andere sporten

Het leuke aan pilates is, is dat het voor mensen met verschillende achtergronden is. Het is namelijk een perfecte oefening ter ondersteuning van andere sporten, maar ook is het een goede oefening op zich. Het maakt je lichaam sterk en je geest rustig, daarom is het dan ook goed als een extra training als je nog een andere sport beoefend. Zo kan je genieten van je lessen en wordt je er beter van.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *