Duurzaam speelgoed: Kartonnen hut Van Hut Naar Her

Speelgoed dat ook duurzaam is, het kan zeker. Ik maakte kennis met van Van Hut Naar Her. Een prachtig product van twee moeders die vroeger zelf dol waren op hutten bouwen. Beiden zijn altijd op zoek naar leerzaam, uitdagend en duurzaam speelgoed voor hun eigen kinderen. Een speelhut van karton; duurzaam en stevig. Een speelhuisje waar ze zelf mee kunnen bouwen en eindeloos speelplezier aan beleven.

Boomhut van Van Hut Naar Her duurzaam speelgoed
Boomhut van Van Hut Naar Her

Met hun eigen achtergrond als basis zijn Danielle Broess, interieurarchitecte en Wilma Heideman, communicatiedeskundige vol enthousiasme en energie zelf een 100% Dutch design hut gaan ontwerpen die je het hele jaar door binnen kunt gebruiken.

Ik ben er erg enthousiast over, want het is zo ontzettend stevig, dat had ik echt niet verwacht toen ik het voor het eerst hoorde (je denkt toch aan een kartonnendoos he?!). De kinderen zijn er dolenthousiast over. Eindeloos speelplezier. Leuk aankleden met lampjes, kussentjes en een kleedje of maak er een tent van door er een laken overheen te doen. Ook de konijnen mogen er in hoor. Ik vertel graag meer over dit mooie speelobject.

Boomhut van Van Hut Naar Her duurzaam speelgoed
De Boomhut met deur open

Van Hut Naar Her

Van Hut naar Her heeft verschillende hutten een boshut, boomhut en speelboot. Waarmee ze de fantasie van kinderen prikkelen. Kinderen zijn gek op zelf bouwen en eindeloos spelen in hutten. Een hut van karton dat niet breekt of buigt bij het minste geringste. Het materiaal is, in tegenstelling tot wat je misschien verwacht, super stevig. Laat een kindje gerust klauteren op de Speelboot of hangen aan de muurtjes. Deze hut krijg je niet zomaar stuk. Daarnaast is het groot genoeg om er mee te spelen, mooi genoeg om het in je woonkamer te hebben staan, maar ook makkelijk genoeg op te ruimen. Ik ben er heel enthousiast over.

Boomhut van Van Hut Naar Her duurzaam speelgoed
Grote hut gemaakt van de boomhut

Kernbegrippen die ik vind passen bij Van Hut Naar Her:

  • Duurzaamheid
  • Fantasie
  • Spelend leren
  • Stevigheid
  • Makkelijk opgeruimd

Hutten bouwen

Hutten bouwen vinden kinderen leuk, of ze nou een jongetje of meisje zijn, je kan er eigenlijk niet omheen, ze vinden het prachtig. Maar, niet elke tuin is groot genoeg voor zo’n hut, of je bent misschien niet handig genoeg om veilig een hut te bouwen en je kinderen zijn er wellicht nog te jong voor. Daarnaast is een hut bouwen in de winter ook wel lekker binnen. Helemaal als het zonder spijker en veel rommel kan. Een hut van karton, dat niet breekt of buigt bij het minste geringste. Een hut die een kind makkelijk in elkaar kan zetten en vol fantasie mee kan spelen. Daar worden we enthousiast van!

Boomhut van Van Hut Naar Her duurzaam speelgoed
Boomhut met dak naar voren

Wat is duurzaam speelgoed?

Duurzaam of duurzaamheid, wat is dat nou precies? Wanneer be je duurzaam bezig. Het komt er op neer dat je rekening houdt met de wereld, mens en natuurlijk, milieu en economie. Hoe kunnen we rekening houden met de kinderen van onze kinderen en hun wereld. Veel speelgoed is niet duurzaam, is gemaakt van plastic, of misschien wel op plekken waar er geen rekening gehouden wordt met het welzijn van de mensen in de fabrieken of gebruikt het veel batterijen. Het is dan ook niet makkelijk om duurzaam speelgoed te vinden.

Bij duurzaam speelgoed wordt er rekening gehouden met waar het gemaakt wordt en door wie, met welk materiaal en of je het voor langere tijd kan gebruiken.

Boomhut van Van Hut Naar Her duurzaam speelgoed
Slotje van karton

Ik vind duurzaamheid heel belangrijk, maar ook ik heb veel speelgoed dat van plastic is gemaakt of speelgoed dat echt niet duurzaam genoemd kan worden. Vooral met een blog over speelgoed kan je er haast niet omheen. Maar ik juich het wel toe en hoop ook her en der mijn steentje daarin bij te kunnen dragen. Daarom schrijf ik ook met heel veel liefde en plezier over dit mooie speelobject. De klimaatcrisis en de stikstofcrisis, termen waar je allemaal niet omheen kunt, kunnen wel steeds meer ouders ook aan het denken zetten. We hebben zonnepanelen op het dak, maar uiteraard ben je er dan nog niet. Al geloof ik wel dat alle kleine beetje helpen, je moet ergens beginnen. Een mooi duurzaam Sinterklaascadeau voor je kinderen? Een kartonnen boom- of boshut voor een kinderverjaardag of een kraamcadeau voor je zwangere vriendin? Ik tip: Van Hut naar Her.

De hutten zijn voor binnen, gemaakt van 15 mm dik recyclebaar karton, hebben slimme verbindingen en zijn door kinderen gemakkelijk op meerdere manieren te bouwen. En te combineren met elk ander speelgoed. De hutten hebben een sterk design en matchen met vrijwel elk interieur.

Een hut van Van Hut Naar Her Kopen.

Je kunt kiezen tussen de Boshut en de Boomhut. Ze zijn te koop bij bol.com voor € 149,95.

Elke hut bestaat uit 9 delen:

1. Voor- en linkerkant
2. Achter- en rechterkant
3. Dakpaneel met klepje
4. Dakpaneel zonder klepje
5. Hutstokken: a. korte stok b. 2 x middellange stok c. 2 x lange stok

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Hut van Van Hut Naar Her
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Duurzaam speelgoed: Kartonnen hut Van Hut Naar Her

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *