Een fotoalbum van je vakantiemaken

De zomervakantie is nu echt voor iedereen, met schoolgaande kinderen, voorbij. Dan wil je natuurlijk nog even nagenieten met een mooie fotoalbum. Alleen je moet hem dan wel even maken. Ik maak bijna altijd fotoalbums van de vakanties, maar die van vorig jaar is nog niet af en nu wil ik hem van dit jaar wel maken, maar moet die van vorig jaar dan eerst?

Tips voor het maken van een fotoalbum

  1. korting op een fotoalbum makenMijn eerste tip is: korting. Korting kun je heel vaak krijgen op fotoboeken, dat moet je gewoon even goed in de gaten houden. Het scheelt je vaak heel veel geld of soms krijg je extra pagina’s of gratis verzending.
  2. Wis dubbele foto’sMijn tweede tip is eigenlijk al voor tijdens de vakantie: gooi dubbele foto’s meteen weg. Maak je van iets meerdere foto’s, bewaard de leukste. Je hoeft niet zes foto’s of zestien foto’s (!) te bewaren van hetzelfde. Het gaat om de herinnering en of je nou net naar links, voren of rechts kijkt. Dus wis meteen de minst leuke foto’s, zo kom je met 100 in plaats van 300 foto’s thuis. Scheelt je veel tijd. Je hebt in elk geval al een eerste selectie gedaan. De tweede selectie maak je bij het maken van het fotoalbum.bloem tuin
  3.  Kies het formaat en kaftBedenk hoe je je fotoalbum wilt maken? Ik kies voor alle fotoalbum een liggend formaat met een harde kaft met foto. Het liefst een groot formaat, want het is toch wel een mooie herinnering. Let wel, het neemt veel ruimte in beslag in je kast. Een fotoalbum met een zachte kaft wordt een soort magazine. Dat vind ik ook wel leuk, maar vooral om bijvoorbeeld iemand te geven na een babyshower of iets dergelijk. Een leuke terugblik. Je kiest dan voor een staand formaat, ongeveer a4, waar je ook leuke teksten in kan schrijven
  4. Sfeerfoto’s voor de achtergrondIk maak op vakantie altijd wat sfeer- of omgevingsfoto’s. Bijvoorbeeld een paar bloemen in de omgeving, een mooi uitzicht, een blauwe lucht met een leuke fotogeniek wolkje, een pony op de camping etcetera. Die foto’s gebruik ik dan op de achtergrond van het fotoalbum. Dit geeft een leuke sfeer, het maakt het vaak wel iets drukker, maar dat vind ik niet erg.
  5. Spreid foto’s over meerdere pagina’sJe mooiste foto’s kun je ook verspreiden over twee pagina’s. Dat is vaak heel gaaf, dan springt de foto er echt uit.
  6. Maak groepjes en sfeerProbeer foto’s die qua kleur bij elkaar passen of qua sfeer bij elkaar te passen en probeer zoveel mogelijk foto’s van dezelfde plek bij elkaar te plaatsen. Zo krijg je echt een terugblik van het moment op vakantie.

Heel veel succes met het maken van je fotoalbum. Neem ook eens een kijkje op de wat minder voor de hand liggende site om fotoalbums te maken. Bijvoorbeeld bij Reclameland kun je ook fotoalbums maken. Waarschijnlijk heb je daar nog niet eerder aan gedacht, maar ze hebben ontzettend veel, van flyers tot geboorteborden.

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Fotoalbums maken
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *