Kleding doneren aan vluchtelingen

What's on mama's mind - outfit van de weekVorige week bereikte het nieuws mij dat in Heumensoord bij Nijmegen 3000 vluchtelingen ondergebracht gaan worden. Ik vind het erg stoer van Nijmegen dat ze dit doen. Heumensoord is in mijn ogen een prima plek. Jaren heb ik op dat terrein tijdens de vierdaagse gewerkt, als alle militairen daar verbleven. Het is een mooie ruime locatie.

Of je nou voor- of tegenstander van deze plannen bent. De vluchtelingen zullen komen en die wil ik graag wat hulp bieden. Dus ik heb wel zitten nadenken hoe. Ik zag een oproepje voor met name baby0 en kinderkleding. “Dat biedt mogelijkheden”, was mijn gedachte.

Nu ik midden in een verhuizing zit en daardoor flink aan het opruimen ben, ben ik veel kleding tegengekomen die we niet meer dragen. Inmiddels ben ik ook begonnen de oude kleding van mijn zoontje door te spitten. Wij krijgen straks een meisje, dus er is een hoop dat we niet meer gebruiken. Er is veel te veel leuke meisjeskleding om mijn dochter straks in outfitjes van mijn zoontje te laten lopen. Dus een hoop hebben we niet meer nodig. Uiteraard bewaar ik een en ander voor mijn (nog niet) zwangere vriendinnen. Maar er is best wel wat dat ik wil doneren.

Straks in de wintermaanden wordt het er vast behoorlijk fris. Dus ik heb wat lekkere warme vesten en een winterjasje uitgezocht. Helaas zit er ook al een hoop in verhuisdozen, dus dat kan ik pas na de verhuizing verder sorteren. Maar ik ga zorgen dat het er wordt gebracht. Ohja, speelgoed is ook welkom uiteraard.

Wil jij ook wat doneren? Bekijk dan de website van het Rode Kruis hoe je dat kunt doen. Woon je ook in de buurt van Nijmegen, dan kun je kleding en dekens afgeven bij studenten SMAC:
Adres:
HAN – Prof. Molkenboerstraat 3
SMAC kamer 0.37
Van 8:30 tot 18:30 uur.

Bekijk hun de Facebook-pagina van deze inzamelingsactie.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *