Kleding doneren aan vluchtelingen

Dit artikel is geschreven op 24 september 2015. Inmiddels zijn er geen vluchtelingen meer op Heumensoord. Wil je een steentje bijdragen? Bekijk dan lokale organisaties. Was je juist op zoek naar blog over fashion, ga dan naar het kidsfashion overzicht. Maar wat lezen over kleding doneren kan zeker geen kwaad. Zie hieronder.

Kinderkleding lief lifestyle
Lief! lifestyle

Kleding Doneren Leger Des Heils

Wil je kleding doneren? Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen die het hard nodig hebben en het milieu helpen. Als u dus uw kast opruimt, doneer dan uw kleding aan het Leger des Heils.

Heumensoord bij Nijmegen vangt 3000 vluchtelingen op

Begin september bereikte het nieuws mij dat in Heumensoord bij Nijmegen 3000 vluchtelingen ondergebracht gaan worden. Ik vind het erg stoer van Nijmegen dat ze dit doen. Heumensoord is in mijn ogen een prima plek. Jaren heb ik op dat terrein tijdens de vierdaagse gewerkt, als alle militairen daar verbleven. Het is een mooie ruime locatie.

Of je nou voor- of tegenstander van deze plannen bent. De vluchtelingen zullen komen en die wil ik graag wat hulp bieden. Dus ik heb wel zitten nadenken hoe. Ik zag een oproepje voor met name baby0 en kinderkleding. “Dat biedt mogelijkheden”, was mijn gedachte.

Nu ik midden in een verhuizing zit en daardoor flink aan het opruimen ben, ben ik veel kleding tegengekomen die we niet meer dragen. Inmiddels ben ik ook begonnen de oude kleding van mijn zoontje door te spitten. Wij krijgen straks een meisje, dus er is een hoop dat we niet meer gebruiken. Er is veel te veel leuke meisjeskleding om mijn dochter straks in outfitjes van mijn zoontje te laten lopen. Dus een hoop hebben we niet meer nodig. Uiteraard bewaar ik een en ander voor mijn (nog niet) zwangere vriendinnen. Maar er is best wel wat dat ik wil doneren.

Straks in de wintermaanden wordt het er vast behoorlijk fris. Dus ik heb wat lekkere warme vesten en een winterjasje uitgezocht. Helaas zit er ook al een hoop in verhuisdozen, dus dat kan ik pas na de verhuizing verder sorteren. Maar ik ga zorgen dat het er wordt gebracht. Ohja, speelgoed is ook welkom uiteraard.

Doneren bij het Rode Kruis

Wil jij ook wat doneren? Bekijk dan de website van het Rode Kruis hoe je dat kunt doen. Woon je ook in de buurt van Nijmegen, dan kun je kleding en dekens afgeven bij studenten SMAC:
Adres:
HAN – Prof. Molkenboerstraat 3
SMAC kamer 0.37
Van 8:30 tot 18:30 uur.

Bekijk hun de Facebook-pagina van deze inzamelingsactie.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *