Inspiratie voor de leukste foto’s en video’s

De dagen vliegen voorbij. Vergeet echter niet je leuke herinneringen op beeld te leggen. Door achteraf foto’s en video’s te bekijken ervaar je deze herinneringen weer helemaal opnieuw. Een fotoalbum is leuk om door te bladeren tijdens een sombere regendag. Ook voor je (klein) kinderen is het leuk als ze kunnen zien hoe papa en mama vroeger waren. Hierbij is het wel belangrijk om goede foto’s en video’s te maken. Lees hier een aantal leuke ideeën. 

babyalbum fotoboek

Video’s

Je kunt tegenwoordig video’s precies zo aanpassen zoals je wilt. De ongewenste beelden knip je gemakkelijk uit. Met een drone kan je hele leuke video’s maken. Je kunt bijvoorbeeld voordeliger een drone bij droneland aanschaffen. Je kunt met een drone makkelijk afwisselen qua afstand waarop je filmt. Kinderen vinden het tegenwoordig ook leuk om filmpjes te maken en op Tiktok te zetten. Op Tiktok is het een trend om jezelf dansend met een drone te filmen. Een andere leuke trend is gifjes maken van video’s. Er zijn veel verschillende apps, waarmee je eenvoudig gifjes kunt maken. Je hoeft alleen maar op de knop te klikken en te beginnen met filmen.

Foto’s

Voor een feestje is het erg leuk om een ouderwetse polaroid camera te gebruiken. Je kunt deze ergens neerleggen met een fotoalbum, fotoplakband en stiften of pennen. De gasten kunnen dan zelf polaroids foto’s maken en deze in het fotoalbum plakken. Aan het einde heb je een fotoalbum vol herinneringen aan het gezellige feestje. Dit is ook een aanrader voor tijdens een bruiloft.

Thema’s

Wat ook erg leuk is om foto’s te maken in verschillende thema’s. Vooral kinderen zijn hier gek op. Haal alle verkleedspullen tevoorschijn en schiet een aantal foto’s per thema. Wat dacht je van de volgende thema’s: kleed je als je partner/moeder/vader, de jaren 70 of gabberstijl. Dit is zeker een dagje lachen geblazen! 

Pasfoto

Veel mensen gaan speciaal naar een winkel voor een pasfoto, waar je vervolgens ruim 10 euro betaald voor een pasfoto. Wist jij dat je dit zelf ook makkelijk kan doen? Het enige wat je nodig hebt is een stoel en een greenscreen. Als je geen greenscreen hebt is dat ook geen probleem. Het is vooral belangrijk dat je een achtergrond hebt die een egale kleur heeft. Als je een foto gaat maken is het belangrijk dat de persoon of het object niet dezelfde kleur heeft als de achtergrond. Gebruik je vorige pasfoto als voorbeeld of te beoordelen of je pasfoto goedgekeurd zal worden. Zo heb jij een stuk goedkoper een nieuwe pasfoto

Vergeet daarnaast niet dat bij het maken van goede kwaliteit foto’s of video’s het ook belangrijk is dat je een goede telefoon of camera hebt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *