Eropuit met kids ARTIS-Zoomeravonden

In Artis is een hoop te doen deze zomer. In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Er zijn workshops voor kinderen en optredens van aanstormende muziektalenten. Picknick in het gras, of bestel pizza bij de buitenkeuken. Leer hoe je je eigen bokashi maakt of luister naar verhalen over kringlopen in de natuur. En sluit de avond af met een rondleiding door een schemerend park. Op naar ARTIS!

Ruimtepaspoort

Tijdens de ARTIS-Zoomeravonden kun je in het ARTIS-Planetarium stempels voor je ruimtepaspoort halen. Tijdens de verschillende voorstellingen reis je steeds verder het heelal in. Met drie stempels kun je een speciale ruimtebutton verdienen.

Wanneer 15.00, 16.00, 17.00 uur

zomeravonden artis

Kinderactiviteit

Van meespelen in een theatervoorstelling tot kijken naar de bekende poppenkastshow van De Dam. Van bewegen als een dier met kinderyoga tot het maken van je eigen button bij de ARTIS-Ateliers. Iedere ARTIS-Zoomeravond is er een speciale kinderactiviteit. Doe jij ook mee?
Bekijk het programma onderstaand.
Wanneer 15.30 uur

Muziek in het park

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het park?
Wanneer 16.00 tot 19.00 uur

ARTIS vertelt

Iedere ARTIS-Zoomeravond vertellen de mensen van ARTIS vanuit hun eigen expertise over kringlopen in de natuur. Van de microbioloog die vertelt over de onmisbare rol van microben tot de ARTIS-dierenarts die uitleg geeft over de cyclus van leven en dood, en hoe je dieren gezond houdt.
Bekijk het programma onderstaand.
Hoe laat 16.30 uur

Maak je eigen bokashi

Tijdens deze activiteit leer je hoe je van plantaardig afval weer een nieuwe grondstof kunt maken. Het enige dat je nodig hebt zijn plantenresten, een beetje klei, water en microben. Deze kleine organismen zetten afval op een duurzame manier om in een rijke plantenvoeding. Neem je eigen bakje, zakje of emmertje mee en geef jouw moestuin een steuntje in de rug.
Wanneer tussen 17.00 en 18.00 uur

Vakantie tussen de sterren

Kom naar het ARTIS-Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en verschillende vakantiebestemmingen in Europa. Reis vervolgens mee tussen sterren en planeten naar het einde van het zichtbare heelal, in deze speciale livevoorstelling.
Wanneer 18.00, 19.00, 20.00 en 21.00 uur
(De show van 21.00 uur gaat alleen door op dagen dat het park tot na 21.30 uur open is)

Optreden

ARTIS geeft dit jaar vooral de ruimte aan aanstormende artiesten, die misschien minder bekend zijn bij het grote publiek, maar het zeker verdienen om gehoord te worden. ARTIS biedt daarmee een divers en verrassend programma vol optimisme en eigenzinnigheid.
Bekijk het programma onderstaand.
Wanneer 19.00 uur

Avondrondleiding

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren.
Waar vertrek bij de Apenrots
Wanneer 20.00 uur

Eten en drinken

Tijdens de ARTIS-Zoomeravonden kun je bij verschillende open keukens terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig en vers aanbod, van fruitsap tot steenovenpizza, met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Door te koken met onze eigen groenten, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *