Ga je straks kolven met een elektrische borstkolf?

What's on mama's mind borstkolf difrax3Een kleintje krijgen wanneer je er al eentje hebt rondlopen is heel anders, vertelt iedereen mij nu regelmatig. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Kon je eerst alles rustig aan, met volledige aandacht voor je baby’tje, doen. Moet je nu je aandacht verdelen. Ik kan me voorstellen dat het voor mijn zoontje (20 maanden) ook allemaal heel lastig gaat zijn. Zijn mama was er altijd alleen voor hem en nu komt er ineens een zusje. Een zusje die ook nog eens heel erg veel bij mama zit.

Ik ben heel benieuwd hoe hij er op gaat reageren. Zal hij jaloers zijn? Vast wel een beetje, maar dat is ook normaal. Ik denk dat het voor mij wel wennen wordt met een aantal zaken. Hij kreeg borstvoeding tot 6 maanden. Dat kan hij zich vast niet meer herinneren. Maar zijn zusje krijgt straks, als het goed gaat, ook weer borstvoeding. Hoe gaan we dat nu doen? Ik had destijds een handkolf die super onpraktisch was. Vaak lekte en ik vond het maar niks en heb hem weinig gebruikt. Ik kan me wel voorstellen dat ik nu juist meer ga kolven, zodat papa ook wat meer met de voeding kan helpen en ik ook veel momentjes met mijn zoontje heb.

Om die reden ben ik me gaan verdiepen in een elektrische borstkolf. Vorige keer heb ik het niet gedaan, omdat ik gewoon continu met mijn zoontje in de weer was. Ik vond ze ook duur en ik zag er ook tegenop om er een te gebruiken. Nu zie ik er soms eerlijk gezegd ook wel tegenop. Het What's on mama's mind borstkolf difrax met fles“melkkoe” idee komt wel een beetje in mij op als ik aan een kolf denk, maar het is zo praktisch en ik heb over deze kolf veel goede verhalen gehoord. Ik wil heel graag de eerste maanden borstvoeding geven. Hoe ga ik dat aanpakken?

Ik heb vaker contact met Difrax. Ik heb ze advies gevraagd over fopspeen gebruik. Maar nu ook over het gebruik van een elektrische kolf. Via Difrax heb ik advies gekregen over deze B2B kolf (breast to baby). Een stille, vrouwvriendelijke elektrische borstkolf waarbij je 100% je handenvrij hebt. Dat sprak mij wel aan. Als je even op moet staan of lopen dan kun je hem meenemen op de batterijstand. Zou ik dan echt mij handen vrij hebben voor mijn zoontje, wanneer nodig?

De s-flessen die erbij horen zijn trouwens ook heel leuk en die heb je in allerlei kleuren (de 170ml en 250ml passen op de kolf). Je hebt ook handige bewaarbakjes die je ook direct op de borstkolf aan kan sluiten. Heel praktisch en hygiënisch. Die moet ik nog aanschaffen, dus daar ga ik nu mee aan de slag.

What's on mama's mind borstkolf difraxIk ga hem straks gebruiken en laat het jullie weten hoe ik het ervaar. Hier vind je meer informatie over deze borstkolf van Difrax.

Lees hier ook ervaringsverhalen naar aanleiding van de borstvoedingsweek van 2015, daar hebben een aantal moeder de B2B kolf reeds getest.

 

 

 

 

What's on mama's mind samenwerking

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

4 gedachten over “Ga je straks kolven met een elektrische borstkolf?

 • 4 oktober 2015 om 09:40
  Permalink

  Ik heb deze kolf in 2011 ook gebruikt… hij heeft mij niet kunnnen overtuigen 😉
  We hebben heel veel ruzie gehad en toen de fles uit elkaar klapte en de gekolfde voeding zo’n 140 ml over de tafel liep hebben we afscheid genomen.
  Nu hij 4 jaar later nog steeds verkocht wordt hoop ik dat hij verbeterd is .Maar mijn vriendje zal hij nooit meer worden.
  De hulp en service van Difrax is wel top 🙂

  Beantwoorden
  • 4 oktober 2015 om 12:49
   Permalink

   Hoi Yvonne, jammer zeg. Wat erg met de fles 🙁 zo sh*t op zo’n moment als je gewoon een fles gekolfde melk door de goot ziet lopen. Ik weet precies hoe je je voelt. Dat had ik dus met die stomme handkolf die ik had. Heel frustrerend! Ik hoop dat hij mij wel kan overtuigen en gelukkig heb je een goede service gehad. Heb je uiteindelijk een andere kolf genomen?

   Beantwoorden
   • 4 oktober 2015 om 13:21
    Permalink

    Ja ik ben gewoon weer terug gegaan naar mijn vertrouwde Avent kolf 🙂 en heb tot 14 maanden kunnen voeden en kolven voor mijn dochter .
    Heb nu ook weer een Avent kolf gekocht 🙂
    Ik had de kolf trouwens direct nadat hij te koop was aangeschaft , dus eerste lichting denk ik ??

    Ik zag er ook erg tegenop om te voeden terwijl er een ( in mijn geval ) een peuter rondliep maar het is me allemaal erg meegevallen , we hadden een “eet mandje” hierin had ik speeltjes , boekjes , en puzzeltjes in gedaan die alleen gespeeld werden als zusje gevoed werd , en het eetmoment van zusje was ook een eetmoment voor peuter , stukje fruit , koekje of sapje , beker thee oid , heeft ook geholpen .

    Beantwoorden
    • 4 oktober 2015 om 13:35
     Permalink

     O dat is een goede met dat eetmoment. Fijn dat je zo lang borstvoeding hebt kunnen geven zeg! Super. Dankjewel voor je tips, ben heel benieuwd!!

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *