Coronavrij op Marktplaats

Ineens zitten we bijna allemaal thuis. Niet meer naar je werk, niet meer naar feestjes, geen restaurants en ook niet uitgebreid shoppen. Het werd ineens terrasjesweer en waar zitten we? Niet op het terras!

Hoewel we al wel klaar zijn met dat thuis zitten, bied het ook mogelijkheden. Dat ga ik je nu vertellen:

schommel marktplaats

Ontspullen en opruimen

Wellicht heb jij wel tijd om je huis op te ruimen? Dat etentje dat niet doorgaat of die verjaardag die verschoven is, dat zijn toch een paar uurtjes tijd over om op te ruimen. Of zoek je nog een taakje voor je kinderen gedurende dag? Wie heeft die al op zijn dagplanning meegenomen? Het huis ontspullen, door kinderen. Voeg hem maar toe, elke week een uur opruimen. Kan geen kwaad. Hier gebruiken wij bij kinderen al vaak de methode “wil je iets nieuws van speelgoed, dan doen we iets anders weg”. Dus de kinderen zijn hier al heel erg bewust van Marktplaats dan wel de DAR.

Koningsdag gaat niet door

Misschien kun je zelf de zolder of de schuur eens ontdoen van al die spullen die je al tijden niet gebruikt. Speelgoed en boeken die je misschien wel op de Oranjemarkt had willen verkopen met Koningsdag. Koningdag is dit jaar ook afgelast, net als al die andere activiteiten, wen er maar aan. Voordat de rommel zich verder opstapelt, kun je het maar beter opruimen en verhandelen. Dat biedt mogelijkheden voor Marktplaats, United Wardrobe of andere tweedehands initiatieven. Komt wel een volgend “Corona” dilemma.

Coronavrij op Marktplaats

Want, waar je niet op zit te wachten zijn hoestende mensen met snotneuzen voor je deur. Geen handjes schudden vooraf aan de verkoop. Geen twijfelende koper, die het eigenlijk al veel te goedkope tweedehands fietsstoeltje, naar jouw idee wel te aandachtig bestudeerd en elk vlekje of krasje bekritiseerd, want het lijkt niet nieuw. “Nee, het is tweedehands, doperwt”. Gewoon een deal op basis van goede foto’s en een eerlijke beschrijving. Een deal zonder fysiek contact, niet niezen en geen gesnotter op je cash, maar wel aan de deur verkocht.

Ik ging Coronavrij op Marktplaats verkopen. Coronavrij? Uhm…er zit toch geen Virus op objecten? Nou in principe niet nee, maar een van de voordelen van Marktplaats is, dat je producten bij jou in de buurt kan vinden. Geen verzendkosten, maar gewoon even langs fietsen, even aanbellen een praatje en een deal. En dat willen we nu dus niet (normaal eigenlijk ook niet, maar “hey, zo werkt het nou eenmaal, wanneer je het niet verstuurt”).

Daarnaast is cash geld vies, we willen geen vies cash geld. Op je bankrekening is geld veel praktischer. Straks kunnen we misschien niets eens met cash betalen in de supermarkt. Dan kunnen we geen grote voorraden wc-papier meer kopen van die Marktplaatsduiten.

park

Geld in de prullenbak

Wat deed ik? Ik verkocht een babyschommel op Marktplaats. Die doken we op in de garage, onze kinderen van 4 en 6 jaar, die passen al enige tijd niet meer in een houten babyschommel, maar toch hebben we hem nog in de schuur liggen. Hoog tijd om die te verkopen.

Ik zette hem op Marktplaats en daar kwam een bod. Prima, € 7,50 voor een houtenschommel. Zij blij en wij blij en opgeruimd. Maar, toen kwam de aarzeling. Ik wil eigenlijk niemand aan de deur en aan de andere kant zit ook iemand die eigenlijk geen zin heeft bij mij aan de deur te komen. Maar haar baby of peuter wil wellicht wel schommelen in de achtertuin, want een speeltuin is nu ook niet de beste keuze (als ze heel vol zijn). En ik wil van mijn schommel af.

Ik stelde voor: Deze deal Coronavrij op Marktplaats? Ik stuur jou een tikkie of betaalverzoek en jij betaalt die digitaal. Ik leg de schommel op een afgesproken tijdstip voor mijn deur. En de deal is rond.

marktplaats

Zo geschiedde. Het leek wel een louche deal, waarbij ik als drugshandelaar een pak cocaïne onder een bankje in het park plak. Met mijn capuchon over mijn hoofd ren ik weg, ondertussen vis ik nog een pak geld uit de prullenbak bij de vijver. Ik ren verder en kijk over mijn schouder of de kust veilig is. Het lijkt zo te zijn, ik spring in een auto die met draaiende motor op de hoek van het park klaar staat…

De deal werd gesloten, een tikkie verstuurd en meteen betaald. Het voordeel van Tikkie is, dat je meteen ziet of iemand betaald heeft. Daarnaast staat het vrijwel direct op je bankrekening. Om iets voor 10:00 uur legde ik de schommel voor ons huis neer. Om 10:00 uur fietste de dame in kwestie voorbij. Coronavrij!

Meer lezen

Wat vertel je over Corona aan jonge kinderen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *